Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poprawione :wink:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i git :) to zalezy od Twojej fantazji. Mysle ze najlepiej wzdluz silnika, ciasniutko jak ori k03. Td04 nie jest jakies mega wielkie.

Opublikowano

No i git :) to zalezy od Twojej fantazji. Mysle ze najlepiej wzdluz silnika, ciasniutko jak ori k03. Td04 nie jest jakies mega wielkie.

:kox:

zamykamy temat post wyczerpuje temat :grin:

Opublikowano

David moze hybryde zamontujemy mam teraz k03rs2 , starczy na 260KM-270KM :D

Edytowane przez gregor10

Opublikowano

A sam Grzesiu mówiłeś że tedek lepszy :kox::kox:

I znów plany wstrzymane , tym razem kontrakt w Finlandii :facepalm:

Opublikowano

chce sie podzielic ostatnimi spotrzezeniami co do oleju 1.8T

do tej pory kompresja ok, glowica nowa, nowa turbina ale ubytek oleju znaczny szczegolnei w trasie, miesiecznie robie ok 1200km z czego ok 400 to trasa jednorazowa raz na pare tygodni - diagnoza wlasna slabe pierscionki, bo co innego

2011 rok byl elf 5w40 - ubytek ok 0.5l /1000
2012 rok - liqui moy toptec 4100 z plukanka - ubytek praktycznie ten sam
2013 - mobil 5w50 - minimalnie mniejszy ubytek - ok 0.4L
2014 - zalany gulf 10w60 - generalnie ubytek sie nie zmniejszyl, ale na zime sie nie nadaje, a w okresie wiosennym tez sie nie sprawdzil bo olej niedogrzewal sie, przez to wciaz byl gesty przy 80 stopniach i grała cała hydraulika
w czasie uzytkowania gulfa dodalem liqui moly mos2 dodatek do oleju - całą puchę - generalnie niby potem sie nic nie zmienilo, jedyny plus że zwiekszyl sie v max :D wiec to jest jakis dowod na to ze silnik miał lżej

w tym roku niedawno poszła plukanka jeszcze raz, i zostal zalany valvo vr1 5w50 juz bez zadnych dodatkow i tu uwaga - rewelacja, poki co zrobilem 1400km i moze ubyło około setki, w dodatku auto na dosyc mocnym programie od 2 miesiecy bo turbo pompuje 1.5 bara, gora nie gra i kultura pracy silnika jak najbardziej ok, no i ubytek oleju 4-5 krotnie mniejszy

wiec jak ktos nie moze sie zdecydowac jaki olej zalac - ja polece valvo vr1 5w50

Opublikowano

Pioterk ja jexdzilem jedna wymiane na valvo 5w50 i bral go tyle samo co teraz mobila 5w50 z tym ze valvo dla mnie jest okolo 30 zl tansze. A najbardziej nie podobal mi sie czerwony kolor tego oleju po przejchaniu 3 tys km. Wydaje mi sie ze moglo Ci pomoc Mos2 z liqui sam zamierzam tego sprobowac bo u mnie tez wypracowane popychacze. Z rana czesto odpala z cykaniem, zale,y jak sie ustawi kulka:) i jak stoi na wolnych obrotach dlugo to tez zaczyna cykac...

Opublikowano

u mnie nic nie cyka, co do mos2 moze, zanim zalalem naczytalem sie naprawde duzo na ten temat, i jest to srodek ktory na pewno nie szkodzi a moe tylko pomoc pod warunkiem ze kupi sie oyrignalny produkt Liqui moly

zastanawia mnie fakt ze po zalaniu mos2 zrobilem z 2500 km jeszcze na tym oleju do ktorego go dolalem, czyli 10w60 i bral go tyle samo jeszcze zanim zalalem valvo

Opublikowano

Też trochę się dowiedziałem na temat tego środka od osób robiących grube projekty.... wszyscy na + i to zostaje trochę na elementach metalowych także powinno zostać nawet po zmianie oleju. JA robię krótkie dystansy i widać jak ciśnienie oleju trochę spada tak ogólnie na wolnych obr. Za to jak poleciałem dobrą trasę, 130 - 160 km ciągle miejscem i 230 z dziadka wydusiłem to Ciśnienie przez około 400 km po tym było większe :D Trochę się udrożnił :D czasami przy temp oleju ~90 stopni mam 1.8 bara czasami 1.4 minimum jak długo stoi na wolnych jest 1.2

Także Pany nie żałować prawej nogi.... lepiej się smaruje :D

A propo modów mam około 20 może nawet 30 koni więcej na LPG niż na pb :D jak się w końcu kiedyś wybiorę i zmierzę to opiszę sytuację :D

Edytowane przez koziol1172

Opublikowano

a no widzisz

a jaki masz czujnik do wskaznika oleju? podobno wiekszosc to syf i zanizają właśnie

Opublikowano

Autoguage, wpięty tam gdzie ori czujnik. Mierzony kiedyś z manometrem i wskazania przy każdych obrotach takie same, z racji że mam trójnik to na wskazanie nic nie mogło wpływać

Opublikowano

Ja przy 90 stopniach na 5w50 mam 2.5b cisnienia oleju. Przy ~110 stopniach troche ponad 2b.

Opublikowano

duze, mowisz oczywiscie na jalowym biegu?

Opublikowano

Tak, dodatkowo bardzo szybko budowane jest cisnienie wraz z obrotami :) krasnobrodzka idealnie spasowala silnik :)

Opublikowano

Pany mam pytanie, przy ok 3 tys obrotow drzy mi cos metalicznego, udalo mi sie ustalic ze dzwiek dochodzi z turbo, a raczej cos z gruszki badz klapki westgate, jak nagne troszke gruszke pretem dzwiek metaliczny ustaje, dodam ze gruszka byla nowa wersja wzmocniona, turbo po regeneracji hybryda,

teraz pytanie, cos w gruszce nawalilo i brzeczy czy sztanga jest zbyt malo naciagnieta czy cos sie wydarzylo z klapka westgate?

Opublikowano

gruszka moze byc nowa ale widocznie klapka na nicie jest poluzowana, mozesz zdjac DPka i od tylu sprobowac zaklepac nita na klapce tak aby zniwelowac luz - jedyny sposob bez demontazu turba

Opublikowano

A sam Grzesiu mówiłeś że tedek lepszy :kox::kox:

I znów plany wstrzymane , tym razem kontrakt w Finlandii :facepalm:

Bo jest lepszy :)

Aczkolwiek ja polecam teraz jeszcze inna turbine na +320PS.

Opublikowano

Aczkolwiek ja polecam teraz jeszcze inna turbine na +320PS.

Jaką??? :D

Opublikowano

:JC_fan: co tak dmucha?