Mizur138 Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 no i wszystko jasne panowie choć skoro to ponoć dla tego turbo nie jest maximum to nie powinno się posypać nic teraz wystarczy wymienić korby i panewkitak to lajtowo napisałeś jakby za darmo było też bym chciał to u siebie ogarnąć ale koszt już się mega duży robiJedna z firm mi wycenila tak to Kute korby+panewki+sroby arp 2000 Uszcz glowicy+ssacy+wydechowy+zimmeringi+sroby400zl Planowanie glowicy+weryfikacja 250 Pierscienie 400 Montaz korb+rozbiorka tego motoru 1200 Wysłane z S7 Edge
bjoern Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 tak malo za robociznę? oni nie będą silnika wyjmować? a te ceny części to wszystko od nich, oni kupują?
Mizur138 Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Tak wszystko u nich,taka wycene mi dali. Też myślałem że to bd około 10 tys zł Wysłane z S7 Edge
Imhotet Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Możesz wyjaśnić w jaki sposób korby i panewki miałby by Ci pomóc w uzyskaniu większej mocy ?
Mizur138 Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Możesz wyjaśnić w jaki sposób korby i panewki miałby by Ci pomóc w uzyskaniu większej mocy ? Bardziej chodziło o zwiększenie wytrzymałości silnika.Wysłane z S7 Edge
Imhotet Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 A no ok gdzieś tam wyżej napisałeś że mogą dać moc stad moje zdziwienie, ale teraz wszystko jasne
bjoern Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Tak wszystko u nich,taka wycene mi dali. Też myślałem że to bd około 10 tys zł Wysłane z S7 Edge no właśnie, pytałem raz znajomego mechanika to mówił, że 4k sama robocizna
arek_cccp Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Tak wszystko u nich,taka wycene mi dali. Też myślałem że to bd około 10 tys zł Wysłane z S7 Edge W jakim zakładzie jeśli mozna wiedzieć?
Mizur138 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Tak wszystko u nich,taka wycene mi dali. Też myślałem że to bd około 10 tys zł Wysłane z S7 Edge W jakim zakładzie jeśli mozna wiedzieć? Frog Racing Katowice,czekam na wycenę jeszcze u innej firmy z Lublina ale to dam też znać co i jak.Wysłane z S7 Edge
Imhotet Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 bez przesady zerwanie głowicy - 500-700 zł to normalna cena, a do tego zeby wymienić pierscienie i korby trzeba zerwać miskę - 200 zł max. Jeśli blok cały i nie trzeba wyciagać tylko założyć wszystko to skąd 4 tyś ? Pojebało się w głowach
bjoern Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 20mm
Mizur138 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 2 Zawsze mozesz znalesc osobe lub zaklad co Ci to ogarna i zostawisz autko i bedziesz mial spokoj,lub tez jak wolisz na wlasna reke
Imhotet Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 a, żeby wymienić ten sworzeń od korbowodów z 19 na 20mm to też wystarczy michę zdjąć? jak to szukać w ogóle bo nie potrafię znaleźć a większość kutych korb jest na sworzeń 20mm eh widziałeś Ty kiedyś silnik chociaż na zdjęciu.. ? w tym zdaniu są chyba ze 4 gafy
bongod Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 ojtam Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
bjoern Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 ja się nie znam na tym tylko zbieram informacje od tego jest ten temat także proszę o sprostowanie tego co pomyliłem wiem, że w bfb mam ten jakiś sworzeń 19mm a korby są pod 20mm, chyba, że to o jakiś inny chodzi? Pozdro 1
Imhotet Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 korby są na 19 i 20mm.. sworznia nie da się wymienić sciągajac tylko miskę, musisz sciągnąć też głowice.. jak chcesz sworzeń 20mm to musisz założyć tłoki np z BAMa..
bjoern Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 trochę mi skrót myślowy wyszedł bo chodziło mi właśnie o twoją wypowiedź, że wystarczy głowicę i miskę zerwać przy kutych korbach ten milimetr robi jakąś różnicę? tłoki z bama chyba się nie różnią z góry tym denkiem? no i ostatnie z ciekawośći: skoro miska i głowica będzie zdjęta, korby wyciągnięte i jeszcze kilka innych gratów to co zostaje na aucie? praktycznie pusty blok z częścią osprzętu?
szakal222 Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Z termostatem .pompa wspomagania .i tym calym napedem oaska9
Mizur138 Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Panowie przy zakuwaniu korb oraz wymianie panewek na wzmocnione zakuwać tez tłoki ? Moc raczej nie bedzie podnoszona z tych 290hp moze jedynie na 300hp i nic wiecej.
pioteros Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 do tkaiej mocy nie musisz zakuwac, poszuakj korb od starszych 1.8T, po co pchac sie w zbedne koszta
Rekomendowane odpowiedzi