tomek25 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 slawek dzieki za info dzis fis zostal aktywowany tylko jeszcze ten kabelek
zapsu Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Podczas nocnej jazdy doceniam możliwość wyłączenia wyświetlacza FIS. Okazuje się, że to największa zaleta zmiany manetki. Czy da się zakodowac, że po odpaleniu auta wyświetlacz był domyślnie wyłączony?
MasterCX Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Czy po odłączenie akumulatora podczas wymiany manetki trzeba później adaptować przepustnice przy benzynie? Bo doszły mnie takie słychy?
biggman Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Czy po odłączenie akumulatora podczas wymiany manetki trzeba później adaptować przepustnice przy benzynie? Bo doszły mnie takie słychy? Nie odłączaj aku, wystarczy kluczyk mieć wyjęty ze stacyjki
zapsu Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zaleca się odłączyć aku żeby mieć pewność, że poduszka nie wystrzeli.
Slawek Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja nigdy nie odłączam tylko wyciągam kluczyk i zawsze mam pewność że nie wystrzeli. Testowane kilkanaście razy
niestandardowy Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 potwierdzam i pozniej mniej bledow do kasowania ...
biggman Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Zaleca się odłączyć aku żeby mieć pewność, że poduszka nie wystrzeli. nic nie wystrzeli. A po odłączania aku już paru osobom uwalił się licznik...
zapsu Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 W takim wierze Wam na słowo. Jednakże nie miałem żadnych kłopotów po odłączeniu aku.
gogotom Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Koledzy co to możne być wymieniłem manetkę odblokowałem fis ale mam tylko 2 pozycje tz. 1 przycisk reset gaszenie na wyświetlaczu drugi raz przycisnę to mi tylko się wyświetla średnie spalanie chwilowe spalanie , czas i ilość km do przejechania . tak jakby nie ma pozycji 1 i 2 na wyświetlaczu co jest źle
niestandardowy Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 kodowanie zle zrobiles... ---------- Post dopisany at 23:11 ---------- Poprzedni post napisany at 23:10 ---------- Adres 17 - Instruments 10 - Adaptacja --> kanał 19 jakie masz kodowanie? x2xxx
gogotom Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 no i już jest w całości fis oczywiście mój błąd w kodowaniu patrzeć czytać patrzeć czytać
sebo747 Opublikowano 4 Marca 2014 Opublikowano 4 Marca 2014 Koledzy mam wielki problem i próbowałem juz go rozwiązać na wiele sposobów i nic posiadam auto a4 b6 2002 rok sedan , nie dawno wymieniłem manetkę ze sterowaniem fis ale od avanta , wszytsko ładnie działa itp .Jedyny problem od czasu wymiany manetki przestał działać centralny zamek spowodowane to było odłączeniem akumulatora podczas montażu manetki . od tamtej pory mecze się z zakodowaniem kluczyków robiłem juz na wszytskie sposoby : na dwa kluczyki , vagiem , byłem już dwóch elektryków , zmieniałem moduł komfortu, dokupiłem dwa kluczki , według vag coma piloty się kodują reagują , ale nie chcę otwierać auta z pilota , tylko i wyłacznie z klczyka działą centralny...... czy mogłem coś zepsuć podczas zmieninia manetki ?? już sam nie wiem , czy można wo gole stosować manetkę z avanta do sedana ? pomocyy Co do tego to nie trzeba nic zadnym vagiem kodować... wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon i nacisnąć wszystkie przyciski po kolei i wyciągnąć kluczyk... u mnie wiele razy mialem ten problem i zawsze to pomagało
boro81 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 Witam Panowie czy jest ktoś z okolic Giżycka lub Olsztyna (dojadę ) kumaty , który potrafi odblokować FIS-a ? sam nie będe dłubał bo się nie znam , a chciałbym nacieszyć oko średnim spalaniem , jeśli ktoś jest z okolic i chciał by się tego podjąć niech piszę na priv >pozdrawiam
patryk1991 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 witam mam problem mianowicie z pół fisem.w promieniu 40 km od Konina rzaden elektryk nie potrafi tego zmianic na pelen Fis.jesli ktos moze pomoc e-mail : [email protected]
Slawek Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 A manetkę masz zainstalowana do obsługi FISa? Kodowanie to minuta roboty, najlepiej popytaj lokalnie, podjedź na spota Zlociki i Spociki
niestandardowy Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 Patryk.... na czym polega twoj problem? Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
mikrus36 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Witam, Panowie, czy jest ktoś z Wwa lub okolic, kto mógłby pomóc mi w tym modzie?
byradzio Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Czy ktoś mógłby mi podać jakie wartości muszę u siebie ustawić przy kodowaniu ? Niedługo mam zamiar dokładać fis a przy adaptacji nie wiem jak to ustawić. Mój zestaw to kiera multi , tempomat, telefon z bluetooth + po dołożeniu FIS.
Rekomendowane odpowiedzi