Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, mariusz36 napisał:

Może trochę banalne pytanie , ale wiesz że jak masz podłączony ten kabel to nie możesz mieć na kompie połączenia z internetem ???  wtedy właśnie najczęściej uwala się takie kable  :wink: . 

Dokładnie, mam ten kabelek bodajże drugi rok i śmiga, ważne żeby neta wyłączyć.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

14 godzin temu, tommy24 napisał:

Kupiłem kabel vcds hex v2 . Zainstalowałem jak było w instrukcji. Chciałem zrobić pierwsze kodowania i niestety nie łączy z Controlerem. Skanowanie błędów zrobił normalnie.  Ktoś pomoże? To już mój drugi kabel, pierwszy padł po dwóch połączeniach do auta ? Teraz po kilku latach kupiłem następny który sie nie łączy ,chyba nie mam do nich szczęścia ?

Screenshot_20200519-224700_OLXpl.jpg

20200519_225534.jpg

Jeśli masz takie auto jak w opisie to nie możesz się połączyć z takim sterownikiem, ponieważ go u Ciebie nie ma.

Opublikowano
16 godzin temu, Dev napisał:

Tak nigdy nie bylo

Nie wiem kupowałem ostatnio lewa sztuke i mierząc otwór na dolny wahacz tzw banan były dwie średnice jak i tulejki tak i otworu. Kupowałem o tym samym numerze. Każda musiałem mierzyć. 

Opublikowano
3 godziny temu, Kris0112 napisał:

Nie wiem kupowałem ostatnio lewa sztuke i mierząc otwór na dolny wahacz tzw banan były dwie średnice jak i tulejki tak i otworu. Kupowałem o tym samym numerze. Każda musiałem mierzyć. 

Potwierdzam były dwa rodzaje zwrotnic i wahaczy dolny banan. 

Opublikowano
5 godzin temu, bodas napisał:

Jeśli masz takie auto jak w opisie to nie możesz się połączyć z takim sterownikiem, ponieważ go u Ciebie nie ma.

Tak auto jak w opisie A4 B8 2012r. Czyli nie ogarnę wizualizacji parctronika ?

Opublikowano
14 godzin temu, tommy24 napisał:

Tak auto jak w opisie A4 B8 2012r. Czyli nie ogarnę wizualizacji parctronika ?

Nie 

Opublikowano

Moja B8 posiada zawieszenie s-line , mimo to chciałbym aby trochę niżej usiadła(2-3cm) ale bez utraty komfortu jazdy.  Jakie sprężyny będą najodpowiedniejsze ? Auto stoi na 19/35/255

20200523_083101.jpg

Opublikowano

pewnie najlepszą opcją będzie EIBACH PROKIT -35/-30 względem serii 1BA

Opublikowano

Na pro kit siądzie jakiś 1cm, może lepiej sportline -40 albo hr -40?

Opublikowano

Sportline 64,5 i 65.3 tyl przy pustym baku.

H&r -40/40 65 i 65.5 tyl przy 100km zasięgu.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Panowie trasa, na desce równo trzyma 90 stopni, nagle komunikat wyłącz silnik i sprawdź płyn chodzący, zjazd i stan max, jedziemy dalej.  Po nocy na zimnym silniku od razu wyskakuje ten komunikat. Nie mam kompa pod ręką, co go zabolało? 

Opublikowano

Zbiorniczek płynu do wymiany

Opublikowano
8 minut temu, Dev napisał:

Zbiorniczek płynu do wymiany

Dev cały zbiorniczek? U dołu z prawej strony siedzi czujnik, podejrzewałem że on powiedział pa pa

Opublikowano

Bardzo możliwe, że to właśnie on, w golfie tak kiedyś miałem, te same objawy, wymieniłem zbiorniczek i spokój.

Opublikowano

Panowie nie ma ktoś przypadkiem na sprzedaży nowych dywaników całych czarnych do b8?

Opublikowano

Szmaty czy gumiaki ?

Opublikowano
13 godzin temu, KoJ@K napisał:

Bardzo możliwe, że to właśnie on, w golfie tak kiedyś miałem, te same objawy, wymieniłem zbiorniczek i spokój.

Dzięki, tak zrobię  :thumbup1:

Opublikowano

Cześć,

chcę do kompletu zmienić amorki z 1BA na 1BE ( z pro kit), upatrzyłem sobie komplet amorków z odbojami i osłonami.

BILSTEIN-AMORTYZATORY-OSL-TYL-AUDI-A4-B8
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 518 zł - BILSTEIN AMORTYZATORY+OSŁ TYŁ AUDI A4 B8 SPORT (7929487335). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
BILSTEIN-AMORTYZATORY-OSL-PRZOD-AUDI-A4-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 537 zł - BILSTEIN AMORTYZATORY+OSŁ PRZÓD AUDI A4 B8 SPORT (8722552944). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Czy to będzie ok? Gdzieś w internetach znalazłem, że są odpowiednikami sachsa 313 366 i 313 364(w jednej z aukcji jest mowa Zawieszenie: dla pojazdów z zawieszeniem sportowym) a w drugiej, że 1BV i trochę zgłupiałem, bo numery sachsa były chyba od 1BE. Po VIN chyba nie ma co sprawdzać bo stary zawias wyjdzie.

Drugie pytanie, czy amory dopasowuje się też względem masy auta, jak sprężyny? Bo w opisie aukcji jest tylko o silniku

Opublikowano

Mam nietypowe pytanie. Czy tłumik np taki jak z 3.0 tdi, jest na tyle symetryczny, że da się go zamienić stronami? Pomijam długość samych rurek.

Opublikowano

Garby na nim są raczej dopasowane pod konkretną strone i zakładając np prawy z lewej mogą haczyć o podłoge.