Opublikowano 7 Sierpnia 20169 l Witam panowie pytanko mam do wzięcia tył tarcze klocki jarzma bez zacisków s4 b6 300mm, jest sens to brać?? Warto ?? Ktoś ma jakieś zaciski pod to ? ? Lub wie gdzie dostane?? Ewentualnie nr mogę prosić ( może w ASO o ile cena mnie nie zabije się skusze kupić ) Pozdro
Opublikowano 7 Sierpnia 20169 l Ewentualnie nr mogę prosić ( może w ASO o ile cena mnie nie zabije się skusze kupić ) Po co ASO. Pisz do Wandeja może uda mu się ściągnąć nowe TRW tak jak w moim przypadku było.
Opublikowano 7 Sierpnia 20169 l Ewentualnie nr mogę prosić ( może w ASO o ile cena mnie nie zabije się skusze kupić ) Po co ASO. Pisz do Wandeja może uda mu się ściągnąć nowe TRW tak jak w moim przypadku było. Zaciski do S4 ?? Nie wiedziałem, zaraz go atakuje dzięki wielkie
Opublikowano 7 Sierpnia 20169 l Jak nie zamiennik TRW to po małych przeróbkach z mocowaniem linki ręcznego idealnie pasują zaciski z VW T5 do zgarnięcia za grosze z alledrogo Jedyny minus ich jest taki, że pow. tłoczka jest o ok.10% mniejsza w porównaniu do zacisków S4
Opublikowano 7 Sierpnia 20169 l Pany a ile za jarzma tył od 255 mogę krzyknąć koledze od nas. Nie chcę zdzierać. A może lepiej nie rozdzielać?
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Każde nowe auto ma homologację, to wystarczy. Daje to z automatu gwarancję na każdą część, nawet najmniejszą śrubkę znajdującą się w pojeździe.Sorki za ogrzanie kotletaBędąc w Polsce, miałem znajomego policjanta, był tak dociekliwy, że kiedyś powiedzial: daj mi samochód, nawet nowy z fabryki a znajdę w nim powód do odebrania dowodu... Uwierz mi proszę, nawet fabryka odwalac maniane i ma nie homologowane części albo homologuje bubel a później się zdarzają "akcje serwisowe" na coś "poprawione". To po cholere te badania, papiery, godziny nie potrzebnej pracy, wydanej kasy itp? Ja założyłem zaciski z S4 i są na wyrost dla mnie, nie wykorzystuje ich w pełni, za to co powiem to są jak brzytwy bo nie są mocno rozgrzewane. Dwa foteliki na pokładzie mi w tym pomagają. Przeglad? Nikt nie patrzył czy hamulec seria czy S4, ważne że mają odpowiedni stan klocków i tarcz, diagnostyka nie głupi i widzi z czego to jest więc wie jakie rozmiary powinno to posiadać , jeśli nie ma tolerancji, wpisuje w system i zapraszamy do 10 dni po usunięciu usterki, lub ryzyko jazdy bez ważnego przeglądu. Nawet jazda do innego diagnostyka nie pomoże, wszystko wpisywane w jeden system (osoby z UK wiedzą o co chodzi). Pytanie poza tematem hamulcy: jakie masz zamontowane nagłośnienie w samochodzie? Chodzi mi o jednostkę sterującą... Pozdrawiam Rum
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l OK, co byś wolał - imitację A4 bez jakichkolwiek papierów zrobioną przez pana Henia-ślusarza czy oryginał z Ingolstadt za którym kryje się szeroko pojęte know-how podparte obliczeniami i serią badań? No właśnie... Taka jest właśnie dla mnie różnica pomiędzy częścią z wybitym logo (TRW, Audi etc.) a dorabianą gdzieś w garażu. Nie twierdzę, że to bubel, ale jak sam Dev stwierdził - da się zauważyć na forum, że niektórzy testują swoje wynalazki na innych... a to nie jest zabawne A akcjami serwisowymi najczęściej podlegają części nie wpływające bezpośrednio na bezpieczeństwo... jeśli się mylę, to podaj mi nr akcji (koncernu VAG) w którym poprawiano cokolwiek w systemie hamulcowym, bo ja o takowych nie wiem A może ten Twój znajomy szkieł wie coś więcej? Co do nagłośnienia to stary (WinCE ) chińczyk... od ponad 3 lat gra bez uwag. I nie chce się zepsuć Co do poprawiania to de facto każdy tzw. face-lifting danego modelu to jedna wielka akcja serwisowa producenta. Zasłoną dymną są tu nowe lampy, zderzaki, dodatkowe opcje wyposażenia lub szersza paleta kolorków... Z tego punktu widzenia to sama zmiana hamulców z 312/255 na 320/288 przy okazji liftingu B6 (-->B7) w najmocniejszych wersjach silnikowych (poza eSami i RS-ami) to...akcja serwisowa Edytowane 8 Sierpnia 20169 l przez BeyerBrown
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Co do nagłośnienia to stary (WinCE ) chińczyk... od ponad 3 lat gra bez uwag. I nie chce się zepsuć Co do poprawiania to de facto każdy tzw. face-lifting danego modelu to jedna wielka akcja serwisowa producenta. Zasłoną dymną są tu nowe lampy, zderzaki, dodatkowe opcje wyposażenia lub szersza paleta kolorków... Z tego punktu widzenia to sama zmiana hamulców z 312/255 na 320/288 przy okazji liftingu B6 (-->B7) w najmocniejszych wersjach silnikowych (poza eSami i RS-ami) to...akcja serwisowa No właśnie, poprawianie na "coś lepszego" skoro albo stare jest za dobre i się nie będzie psuć albo wykonane jest wadliwie i trzeba to cichaczem wymienić.Ale koniec offtopa. Co do papierów i zgodności wszystkiego w twoim samochodzie: wierzę że masz wykupiony abonament RTV na odbiornik w samochodzie? - bo wiesz że jest taki obowiązek...? I nie chodzi mi o tą zrolowaną celulozę o której pisałeś w odpowiedzi DEV'a. Reszta EOT. Pozdrawiam Rum
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Witajcie, Mam pytanie dotyczące naszych hamulców z a4 b6/b7 ale takie trochę z innej beczki. Mianowicie, zrobiłem swapa z 288/245 na 321/288 i teraz pytanie. Co mogę zrobić z tymi starymi hamulcami? Czy orientujecie sie do jakich modeli by to jeszcze podeszło? Z tego co wiem to S3 ma z przodu 288 a z tyłu 232 czy jakos tak. Czy można by było uszczęśliwić jeszcze tym, co zdjąłem kogoś w mniejszym autku tak żeby nie musiał wykonywać większych przeróbek? A najlepiej P&P Czy do A3, może Polo, albo któryś seat, skoda, może golf? Macie jakieś doświadczenia lub informacje na ten temat? Szkoda oddawać na złom graty w b.dobrym stanie :-(
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Autor Witajcie, Mam pytanie dotyczące naszych hamulców z a4 b6/b7 ale takie trochę z innej beczki. Mianowicie, zrobiłem swapa z 288/245 na 321/288 i teraz pytanie. Co mogę zrobić z tymi starymi hamulcami? Czy orientujecie sie do jakich modeli by to jeszcze podeszło? Z tego co wiem to S3 ma z przodu 288 a z tyłu 232 czy jakos tak. Czy można by było uszczęśliwić jeszcze tym, co zdjąłem kogoś w mniejszym autku tak żeby nie musiał wykonywać większych przeróbek? A najlepiej P&P Czy do A3, może Polo, albo któryś seat, skoda, może golf? Macie jakieś doświadczenia lub informacje na ten temat? Szkoda oddawać na złom graty w b.dobrym stanie :-( Tył podchodzi do B5, reszta złom..
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Co do nagłośnienia to stary (WinCE ) chińczyk... od ponad 3 lat gra bez uwag. I nie chce się zepsuć Co do poprawiania to de facto każdy tzw. face-lifting danego modelu to jedna wielka akcja serwisowa producenta. Zasłoną dymną są tu nowe lampy, zderzaki, dodatkowe opcje wyposażenia lub szersza paleta kolorków... Z tego punktu widzenia to sama zmiana hamulców z 312/255 na 320/288 przy okazji liftingu B6 (-->B7) w najmocniejszych wersjach silnikowych (poza eSami i RS-ami) to...akcja serwisowa No właśnie, poprawianie na "coś lepszego" skoro albo stare jest za dobre i się nie będzie psuć albo wykonane jest wadliwie i trzeba to cichaczem wymienić.Ale koniec offtopa. Co do papierów i zgodności wszystkiego w twoim samochodzie: wierzę że masz wykupiony abonament RTV na odbiornik w samochodzie? - bo wiesz że jest taki obowiązek...? I nie chodzi mi o tą zrolowaną celulozę o której pisałeś w odpowiedzi DEV'a. Reszta EOT. Pozdrawiam Rum Poszło PW by nie zasyfiać tematu PS. 312/255 nie miały wady konstrukcyjnej. Każdy zna hasło reklamowe Audi... więc musieli coś poprawić
Opublikowano 8 Sierpnia 20169 l Pany a ile za jarzma tył od 255 mogę krzyknąć koledze od nas. Nie chcę zdzierać. A może lepiej nie rozdzielać?Podpowie ktoś?
Opublikowano 9 Sierpnia 20169 l A powie mi ktoś czy tarcza 312 będzie grała z zaciskiem i jarzmem z 320? Czy to oczywiste, że klocki będą wystawały poza obrys tarczy i moje pytanie w ogóle nie powinno mieć miejsca...
Opublikowano 9 Sierpnia 20169 l Witajcie, Mam pytanie dotyczące naszych hamulców z a4 b6/b7 ale takie trochę z innej beczki. Mianowicie, zrobiłem swapa z 288/245 na 321/288 i teraz pytanie. Co mogę zrobić z tymi starymi hamulcami? Czy orientujecie sie do jakich modeli by to jeszcze podeszło? Z tego co wiem to S3 ma z przodu 288 a z tyłu 232 czy jakos tak. Czy można by było uszczęśliwić jeszcze tym, co zdjąłem kogoś w mniejszym autku tak żeby nie musiał wykonywać większych przeróbek? A najlepiej P&P Czy do A3, może Polo, albo któryś seat, skoda, może golf? Macie jakieś doświadczenia lub informacje na ten temat? Szkoda oddawać na złom graty w b.dobrym stanie :-( Tył podchodzi do B5, reszta złom.. Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem ale trudno W każdym razie dzięki za info A ktoś do b5 będzie to chciał w ogóle? Jaka tam najmniejsza w serii jest montowana tarcza na tył? quattro robi różnicę?
Opublikowano 12 Sierpnia 20169 l Czy tu aby wszystko jest ok ? mam wrażenie że klocek jest za mały...