Opublikowano 5 Listopada 20205 l Ten 'banan' może zatrzymać pociąg. Myślałem ,że upchnąłeś go u siebie .
Opublikowano 5 Listopada 20205 l Autor 3 godziny temu, dekiel 13 napisał: Ten 'banan' może zatrzymać pociąg. Myślałem ,że upchnąłeś go u siebie . Ja to tylko poskładałem, poza tym 21" w B7 się nie upcha 2 godziny temu, Dev napisał: taaaaa.... a z tyłu 245mm... 370x32 na 4tłoku
Opublikowano 5 Listopada 20205 l 2 godziny temu, Dev napisał: ma ktos tylne zaciski 288 z jarzmami na sell ? potrzebuje jeden kpl 1KP L BAH to 288?
Opublikowano 5 Listopada 20205 l 15 minut temu, Langista napisał: 1KP L BAH to 288? Z Twojego ASN? 255 mm. 1KW to 288 tył.
Opublikowano 5 Listopada 20205 l 58 minut temu, Langista napisał: 1KP L BAH to 288? 1KW. Jarzmo z TRW BDA914
Opublikowano 6 Listopada 20205 l Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu): - przód 312 mm, - tył 255 mm. Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie. W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie. - przód 347 mm, - tył 330 mm. Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne.
Opublikowano 6 Listopada 20205 l Niedawno przesiadłem się z 312 na 320, ponieważ tarcze i klocki z przodu wymagały zmiany. Tył rok temu zmieniałem, ale klocki i tarcze. Taka zmiana jest stosunkowo tania - nowe zaciski od Cabrio kupiłem za 200 w ładnym stanie, doszło do tego malowanie i zestaw naprawczy. Różnica jest widoczna, zwłaszcza poza miastem, ale w mieście jest zauważalnie lepiej. Przed zmianą hamulców z przodu jechałem C6 2,7 TDI, czyli 320/300 i byłem zaskoczony jak takie ciężkie auto hamuje od 180 km/h do 100 km/h. Po tym przejeździe stwierdziłem, że jeżeli tarcze będą wymagały wymiany to wpadają większe zaciski. Zestaw od S4 B6/B7 byłby droższy, wymagał większych felg oraz mogłaby być dysproporcja w sile hamowaniu. Moim zdaniem 1,8 T powinno mieć zestaw jak 2,7 oraz 3,0 TDI/2,0 TFSI/3,2 FSI.
Opublikowano 6 Listopada 20205 l Godzinę temu, pelonek1 napisał: Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu): - przód 312 mm, - tył 255 mm. Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie. W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie. - przód 347 mm, - tył 330 mm. Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne. do normalnej jazdy w zupełności takie heble wystarczą
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 1 godzinę temu, pelonek1 napisał: Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu): - przód 312 mm, - tył 255 mm. Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie. W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie. - przód 347 mm, - tył 330 mm. Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne. C6 Ok ale do B6 dałbym 320/288 minimum.
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 10 minut temu, Wandej napisał: C6 Ok ale do B6 dałbym 320/288 minimum. Mam B7 jednak to to samo co B6. Może pomyślę nad 288 z tyłu jak mi się skończą te które teraz mam bo powiem tak, wyglądają trochę biednie przy 312 z przodu. Ile na taką zmianę trzeba szykować PLN tzn. kpl. zmiana tył nie licząc klocków i tarcz? Edytowane 6 Listopada 20205 l przez pelonek1
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Mam B7 jednak to to samo co B6. Może pomyślę nad 288 z tyłu jak mi się skończą te które teraz mam? Tak najprościej. Mam w ofercie nowe zestawy 300mm z tarczą wentylowaną jakbyś chciał
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 1 minutę temu, Wandej napisał: Tak najprościej. Mam w ofercie nowe zestawy 300mm z tarczą wentylowaną jakbyś chciał Edytowałem swój powyższy post.
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 2 minuty temu, pelonek1 napisał: Edytowałem swój powyższy post. 288~500zł 300mm u mnie nowe wszzystko -750zł TO oprócz tarcz i kloców
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 2 godziny temu, pelonek1 napisał: Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu): - przód 312 mm, - tył 255 mm. Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie. W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie. - przód 347 mm, - tył 330 mm. Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne. B6 - 320/288 A6 C6 - 360/330
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 11 minut temu, Dev napisał: B6 - 320/288 A6 C6 - 360/330 @Dev a ile u Cibie taki gotowy zestaw na 288 do tyłu w B7, bez tarcz i klocków?
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 9 minut temu, pelonek1 napisał: @Dev a ile u Cibie taki gotowy zestaw na 288 do tyłu w B7, bez tarcz i klocków? ja sprzedaje tylko kompletne setupy gotowe do montażu na auto
Opublikowano 6 Listopada 20205 l 1 minutę temu, Dev napisał: ja sprzedaje tylko kompletne setupy gotowe do montażu na auto Ile za komplet i jakiej firmy tarcze z klockami, bo może jak zjeżdżę to co mam to zmienię na większe tzn. 288.