Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Progacu10 napisał:

Panowie mam bardzo pilna prośbę, czy ktoś mógł by mi po VIN sprawdzić jakie tarcze, klocki przód, tył  i zestaw naprawczy zacisku przód, do vw Sharan WVWZZZ7MZ2V007409 z góry dzięki, 

tarcze przód - 7M3 615 301 A

klocki przód - 7M3 698 151 B

zestaw naprawczy - 4A0 698 471

tarcze tył - 7M0 615 601 C

klocki - 7M3 698 451 C

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki bardzo Dev. ?

Opublikowano

Cos ostatnio po zwolnieniu recznego kolo mi lekko hamuje,Okazalo sie ze dzwignia przy zacisku nie wraca do konca.Kupilem uzywane zaciski tylnie oznaczenie 737 ,738 oraz przednie 973,974 z tarczami.Z tylu wychodzi ze mam cale 255mm a z przodu obecnie 312 zmienie na kupione 320 Zregeneruje zaciski i podmienie.Jakies dobre pelne zestawy naprawcze polecacie?Farbe kupilem  z folatec,zobaczymy jak z trwaloscia bedzie.Moze i warto wymienic gumowe przewody hamulcowe przy kolach.Tarcze przednie bez rantu,nie moge dostrzec oznaczenia,Sadzac po klockach firmy maxgear to tarcze chyba beda podobne(wiec do wymiany) 

1.png

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, adam1974 napisał:

Cos ostatnio po zwolnieniu recznego kolo mi lekko hamuje,Okazalo sie ze dzwignia przy zacisku nie wraca do konca.Kupilem uzywane zaciski tylnie oznaczenie 737 ,738 oraz przednie 973,974 z tarczami.Z tylu wychodzi ze mam cale 255mm a z przodu obecnie 312 zmienie na kupione 320 Zregeneruje zaciski i podmienie.Jakies dobre pelne zestawy naprawcze polecacie?Farbe kupilem  z folatec,zobaczymy jak z trwaloscia bedzie.Moze i warto wymienic gumowe przewody hamulcowe przy kolach.Tarcze przednie bez rantu,nie moge dostrzec oznaczenia,Sadzac po klockach firmy maxgear to tarcze chyba beda podobne(wiec do wymiany) 

1.png

O zestawy naprawcze pytaj tutaj, bo robi się temat o wszystkim i o niczym.

Opublikowano
3 godziny temu, H4mm3R napisał:

O zestawy naprawcze pytaj tutaj, bo robi się temat o wszystkim i o niczym.

Masz racje kolego.Dzieki za nakierowanie.Pytanie juz zadane w wlasciwym temacie.

Opublikowano
7 godzin temu, adam1974 napisał:

Masz racje kolego.Dzieki za nakierowanie.Pytanie juz zadane w wlasciwym temacie.

Reperaturki przód D4-394 Autofren:hi:

Opublikowano

Czy w każdej b6 jest problem że przy swapie tylnich zacisków na większe jest za krótka linka ręcznego ??

Opublikowano

Nie w każdym ale niestety jest to większość. Nie musisz linki wymieniać, zwyczajnie nie zakładaj jej na ostatni uchwyt i dasz radę założyć.

Opublikowano

Witam. Jest i moja B7 już po swapie na większe heble (345/300) :thumbup1: i powiem szczerze tak to powinno hamować fabrycznie. Mam pytanie odnośnie ręcznego,, otóż jakoś dziwnie słaby jest i wajchę muszę ciągnąć do samej góry, aż podłokietnik podnosi. Wygląda to tak jakby smoregulacji nie było lub nie działa. Jak to jest z tymi większymi zaciskami, czy muszę sam to jakoś linkami wyregulować?

Edytowane przez Marcelix

Opublikowano

Regulacja jest w tunelu konsoli środkowej, są filmiki na jutubie jak to zrobić.

Opublikowano
2 godziny temu, Marcelix napisał:

Witam. Jest i moja B7 już po swapie na większe heble (345/300) :thumbup1: i powiem szczerze tak to powinno hamować fabrycznie. Mam pytanie odnośnie ręcznego,, otóż jakoś dziwnie słaby jest i wajchę muszę ciągnąć do samej góry, aż podłokietnik podnosi. Wygląda to tak jakby smoregulacji nie było lub nie działa. Jak to jest z tymi większymi zaciskami, czy muszę sam to jakoś linkami wyregulować?

Przy sprawnych mechanizmach nic nie trzeba regulować. Samoregulacja naciąga linki, wystarczy kilkukrotnie zaciągnąć i zwolnić ręczny.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Przy sprawnych mechanizmach nic nie trzeba regulować. Samoregulacja naciąga linki, wystarczy kilkukrotnie zaciągnąć i zwolnić ręczny.

Po zmianie tyłu z 255 na 288 czuję, że ręczny jest mocniejszy i wystarczy krótszy ruch dźwignią.

Opublikowano
5 godzin temu, george napisał:

Po zmianie tyłu z 255 na 288 czuję, że ręczny jest mocniejszy i wystarczy krótszy ruch dźwignią.

moze to po prostu kwestia nowego klocka, tarczy i ewentualnie odwiezonego zacisku :D

Opublikowano

Jeżdżę już ponad tydzień na tym zestawie i ręcznego zawsze używam i nadal jest wysoko. Wiem jak to powinno wyglądać po założeniu nowych gratów, bo mam jeszcze Golfa i tam po wymianie tarcz i klocków z tyłu, ręczny bierze już od drugiego ząbka. Dlatego podejrzewam samoregulatory, ale obydwa naraz :co:

Opublikowano
11 godzin temu, Marcelix napisał:

co było robione z tylnymi zaciskami ?

Opublikowano
Godzinę temu, DivaynEays napisał:

moze to po prostu kwestia nowego klocka, tarczy i ewentualnie odwiezonego zacisku :D

Może była regulowana, bo wyżej nie można zaciągnąć rękawa.

Opublikowano

Sorki w pracy jestem. Z zaciskami nic nie robiłem. Kupiłem je od  RS Dziadek

Opublikowano
2 minuty temu, Marcelix napisał:

Sorki w pracy jestem. Z zaciskami nic nie robiłem. Kupiłem je od  RS Dziadek

Odpiąłeś linkę z jednego mocowania na wahaczu? Patrz 1. post tematu.

Opublikowano

Ja przy tym samym stupie (tył z S4 300 mm) musiałem na mechanizmie w tunelu środkowym wyregulować i już od 2 lat mimo zużycia klocków, ręczny na drugim ząbku trzyma jak należy.

Opublikowano

Ten zestaw był tak zrobiony, że nie było potrzeby zdejmowania linki z zaczepu na wahaczu wszystko P&P złożyłem to wszystko bez najmniejszych problemów. Tylko ten ręczny jakoś tak jak nigdy wcześniej. Jutro jadę do Radomia mam 300km w jedną mańkę, może coś się ułoży, jak nie to po weekendzie rozbieram tylne zaciski, tak być nie może. :thumbdown: