Opublikowano 30 Kwietnia 20224 l 5 minut temu, Progacu10 napisał: Panowie mam bardzo pilna prośbę, czy ktoś mógł by mi po VIN sprawdzić jakie tarcze, klocki przód, tył i zestaw naprawczy zacisku przód, do vw Sharan WVWZZZ7MZ2V007409 z góry dzięki, tarcze przód - 7M3 615 301 A klocki przód - 7M3 698 151 B zestaw naprawczy - 4A0 698 471 tarcze tył - 7M0 615 601 C klocki - 7M3 698 451 C
Opublikowano 2 Maja 20224 l Cos ostatnio po zwolnieniu recznego kolo mi lekko hamuje,Okazalo sie ze dzwignia przy zacisku nie wraca do konca.Kupilem uzywane zaciski tylnie oznaczenie 737 ,738 oraz przednie 973,974 z tarczami.Z tylu wychodzi ze mam cale 255mm a z przodu obecnie 312 zmienie na kupione 320 Zregeneruje zaciski i podmienie.Jakies dobre pelne zestawy naprawcze polecacie?Farbe kupilem z folatec,zobaczymy jak z trwaloscia bedzie.Moze i warto wymienic gumowe przewody hamulcowe przy kolach.Tarcze przednie bez rantu,nie moge dostrzec oznaczenia,Sadzac po klockach firmy maxgear to tarcze chyba beda podobne(wiec do wymiany)
Opublikowano 2 Maja 20224 l Autor 5 godzin temu, adam1974 napisał: Cos ostatnio po zwolnieniu recznego kolo mi lekko hamuje,Okazalo sie ze dzwignia przy zacisku nie wraca do konca.Kupilem uzywane zaciski tylnie oznaczenie 737 ,738 oraz przednie 973,974 z tarczami.Z tylu wychodzi ze mam cale 255mm a z przodu obecnie 312 zmienie na kupione 320 Zregeneruje zaciski i podmienie.Jakies dobre pelne zestawy naprawcze polecacie?Farbe kupilem z folatec,zobaczymy jak z trwaloscia bedzie.Moze i warto wymienic gumowe przewody hamulcowe przy kolach.Tarcze przednie bez rantu,nie moge dostrzec oznaczenia,Sadzac po klockach firmy maxgear to tarcze chyba beda podobne(wiec do wymiany) O zestawy naprawcze pytaj tutaj, bo robi się temat o wszystkim i o niczym.
Opublikowano 2 Maja 20224 l 3 godziny temu, H4mm3R napisał: O zestawy naprawcze pytaj tutaj, bo robi się temat o wszystkim i o niczym. Masz racje kolego.Dzieki za nakierowanie.Pytanie juz zadane w wlasciwym temacie.
Opublikowano 3 Maja 20224 l 7 godzin temu, adam1974 napisał: Masz racje kolego.Dzieki za nakierowanie.Pytanie juz zadane w wlasciwym temacie. Reperaturki przód D4-394 Autofren
Opublikowano 5 Maja 20224 l Czy w każdej b6 jest problem że przy swapie tylnich zacisków na większe jest za krótka linka ręcznego ??
Opublikowano 5 Maja 20224 l Nie w każdym ale niestety jest to większość. Nie musisz linki wymieniać, zwyczajnie nie zakładaj jej na ostatni uchwyt i dasz radę założyć.
Opublikowano 5 Maja 20224 l Witam. Jest i moja B7 już po swapie na większe heble (345/300) i powiem szczerze tak to powinno hamować fabrycznie. Mam pytanie odnośnie ręcznego,, otóż jakoś dziwnie słaby jest i wajchę muszę ciągnąć do samej góry, aż podłokietnik podnosi. Wygląda to tak jakby smoregulacji nie było lub nie działa. Jak to jest z tymi większymi zaciskami, czy muszę sam to jakoś linkami wyregulować? Edytowane 5 Maja 20224 l przez Marcelix
Opublikowano 5 Maja 20224 l Regulacja jest w tunelu konsoli środkowej, są filmiki na jutubie jak to zrobić.
Opublikowano 5 Maja 20224 l 2 godziny temu, Marcelix napisał: Witam. Jest i moja B7 już po swapie na większe heble (345/300) i powiem szczerze tak to powinno hamować fabrycznie. Mam pytanie odnośnie ręcznego,, otóż jakoś dziwnie słaby jest i wajchę muszę ciągnąć do samej góry, aż podłokietnik podnosi. Wygląda to tak jakby smoregulacji nie było lub nie działa. Jak to jest z tymi większymi zaciskami, czy muszę sam to jakoś linkami wyregulować? Przy sprawnych mechanizmach nic nie trzeba regulować. Samoregulacja naciąga linki, wystarczy kilkukrotnie zaciągnąć i zwolnić ręczny.
Opublikowano 5 Maja 20224 l 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Przy sprawnych mechanizmach nic nie trzeba regulować. Samoregulacja naciąga linki, wystarczy kilkukrotnie zaciągnąć i zwolnić ręczny. Po zmianie tyłu z 255 na 288 czuję, że ręczny jest mocniejszy i wystarczy krótszy ruch dźwignią.
Opublikowano 5 Maja 20224 l 5 godzin temu, george napisał: Po zmianie tyłu z 255 na 288 czuję, że ręczny jest mocniejszy i wystarczy krótszy ruch dźwignią. moze to po prostu kwestia nowego klocka, tarczy i ewentualnie odwiezonego zacisku
Opublikowano 5 Maja 20224 l Jeżdżę już ponad tydzień na tym zestawie i ręcznego zawsze używam i nadal jest wysoko. Wiem jak to powinno wyglądać po założeniu nowych gratów, bo mam jeszcze Golfa i tam po wymianie tarcz i klocków z tyłu, ręczny bierze już od drugiego ząbka. Dlatego podejrzewam samoregulatory, ale obydwa naraz
Opublikowano 5 Maja 20224 l 11 godzin temu, Marcelix napisał: Witam. Jest i moja B7 już po swapie na większe heble (345/300) i powiem szczerze tak to powinno hamować fabrycznie. Mam pytanie odnośnie ręcznego,, otóż jakoś dziwnie słaby jest i wajchę muszę ciągnąć do samej góry, aż podłokietnik podnosi. Wygląda to tak jakby smoregulacji nie było lub nie działa. Jak to jest z tymi większymi zaciskami, czy muszę sam to jakoś linkami wyregulować? co było robione z tylnymi zaciskami ?
Opublikowano 5 Maja 20224 l Godzinę temu, DivaynEays napisał: moze to po prostu kwestia nowego klocka, tarczy i ewentualnie odwiezonego zacisku Może była regulowana, bo wyżej nie można zaciągnąć rękawa.
Opublikowano 5 Maja 20224 l Sorki w pracy jestem. Z zaciskami nic nie robiłem. Kupiłem je od RS Dziadek
Opublikowano 5 Maja 20224 l 2 minuty temu, Marcelix napisał: Sorki w pracy jestem. Z zaciskami nic nie robiłem. Kupiłem je od RS Dziadek Odpiąłeś linkę z jednego mocowania na wahaczu? Patrz 1. post tematu.
Opublikowano 5 Maja 20224 l Ja przy tym samym stupie (tył z S4 300 mm) musiałem na mechanizmie w tunelu środkowym wyregulować i już od 2 lat mimo zużycia klocków, ręczny na drugim ząbku trzyma jak należy.
Opublikowano 5 Maja 20224 l Ten zestaw był tak zrobiony, że nie było potrzeby zdejmowania linki z zaczepu na wahaczu wszystko P&P złożyłem to wszystko bez najmniejszych problemów. Tylko ten ręczny jakoś tak jak nigdy wcześniej. Jutro jadę do Radomia mam 300km w jedną mańkę, może coś się ułoży, jak nie to po weekendzie rozbieram tylne zaciski, tak być nie może.