Opublikowano 25 Października 201510 l Na tyle ile dało się zobaczyć bez demontażu wałka wygląda że są ok.
Opublikowano 10 Listopada 201510 l Jeździ ktoś z was na walku z TRW musze wymienić i czy zakładając nowy walek dać lepiej nowe popychacze?
Opublikowano 10 Listopada 201510 l Wszystkie zamienniki to jedna półka jakościowa, wystarczają na ok 30-50 tys.
Opublikowano 10 Listopada 201510 l tak z ciekawości... Czemu poprostu nie założycie ori używki?? ja jak szukalem mojego to znalazlem 30km od domu w idealnym stanie z silnika BKC po 3 godzinach szukania.. Wiadomo ze z AWX AVF ciężko. Ale przecież pasuje z każdego 1.9 TDI PD bez DPF-u. A rocznikowo szły te silniki nawet do 2008 roku. Po co chcecie ryzykowac dużo drozsze zamienniki z plasteliny ??
Opublikowano 11 Listopada 201510 l Mi lezały chyba ze trzy przez kilka miesiecy od AWXa, BRB i od AVB i nikt nie chcial. Dopiero jak Niestandardowy ruszyl temat to poszly w jeden tydzien. Wszystkie byly zdrowe z minimalnym zużyciem. Po 250zl sztuka.
Opublikowano 23 Listopada 201510 l Mi lezały chyba ze trzy przez kilka miesiecy od AWXa, BRB i od AVB i nikt nie chcial. Dopiero jak Niestandardowy ruszyl temat to poszly w jeden tydzien. Wszystkie byly zdrowe z minimalnym zużyciem. Po 250zl sztuka. Otóż to. Są dostępne używki w dobrym stanie. Jak ja brałem, to gościu miał 6 sztuk do wyboru.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Witam. Czeka mnie wymiana wałka w aucie mojej żony. Dwóch mechaników poleciło wałek ruvilla, ale mam mieszane uczucia. Co koledzy powiedzą na taki zestaw: http://www.rozrzad.pl/pl/p/Walek-rozrzadu-popychacze-panewki-Audi-A4-1.9-TDI-AVB-AWX-AVF-50006304/9183
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Witam. Czeka mnie wymiana wałka w aucie mojej żony. Dwóch mechaników poleciło wałek ruvilla, ale mam mieszane uczucia. Co koledzy powiedzą na taki zestaw: http://www.rozrzad.pl/pl/p/Walek-rozrzadu-popychacze-panewki-Audi-A4-1.9-TDI-AVB-AWX-AVF-50006304/9183 Dowiedz się czy wałek Kolbenschmidta jest z indexem 50006304 czy 50006304/1 . Różnica jednej cyfry robi tutaj olbrzymią różnice.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Tak, wiem. siedzę i czytam i czytam... do tego dzisiejsza rozmowa z ASO i cena samego wałka 2600 bez zniżek to trochę powala...
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Nie wazne czy ruwilla czy jakiś innny wszystkie w cenie do 700zł to plastikowe odlewy, ten z linku wygląda solidnie ale cena wysoka, szukaj używek. Edytowane 21 Grudnia 201510 l przez lukaszooo
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l lukaszooo, słyszałeś, bądź spotkałeś się z przerabianiem półpanewek wałka rozrządu w celu poprawy ich smarowania?Wdałem sie w konwersacje na fejsie i ktoś tam sobie wymyślił sposób na wycieranie wałka i wybijanie gniazd pompowtrysków... mozna przerobic te panewki tak zeby mialy smarowanie w obu zamkach. wtedy sie nie wycieraja. zgadnijcie skad wiem. W moich silnikach walek, panewki, szklanki sa wieczne. Mam sposob takze na gniazda pompek. troche trzeba tylko pomyslec.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Tak, wiem. siedzę i czytam i czytam... do tego dzisiejsza rozmowa z ASO i cena samego wałka 2600 bez zniżek to trochę powala... Trochę drogo Ci powiedzieli, średnia cena w ETKA jest sporo niższa, sprawdź jeszcze w getem.
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l Tak, wiem. siedzę i czytam i czytam... do tego dzisiejsza rozmowa z ASO i cena samego wałka 2600 bez zniżek to trochę powala... Trochę drogo Ci powiedzieli, średnia cena w ETKA jest sporo niższa, sprawdź jeszcze w getem. Nowy ori wałek to naprawdę średni pomysł
Opublikowano 21 Grudnia 201510 l wikers to pewnie też zależy w jakiej miejscowości w aso bo z pewnością mogę powiedzieć że każde aso Sprowadza za x cenę a sprzedaje z x marża i u każdego będzie inna cena, pewnie kolosalnej różnicy w.cenie nie będzie ale dla przykładu u mnie w Rzeszowie w aso sprawdzenie historii auto jest za darmo a inni pisali w innym wątku że u nich wołają od 100 zł bodajże w górę... :-o
Opublikowano 22 Grudnia 201510 l Fakt ze było to jakies trzy lata temu ale bez znizek wałek kosztował 2392zł a po max zniżce cos ok 1800zł. Jedyne co sie opłaca to używka i nowy zestaw montażowy i zapominamy o problemie. Co do gniazd nigdy w życiu sie do tego nie dotykałem, w starej pracy gdy cos było nie tak cała głowica szła do regeneracji i wracała już poskładana.
Opublikowano 22 Grudnia 201510 l Co do ceny to powiedzieli mi po moich zniżkach 2200.Kolega z forum sprawdzał u siebie i jemu cenę zapodali 2215 PLN. A co do używki to też podchodzę sceptycznie. Nie chcę wycierać tyłka szkłem żeby za chwilę nie robić kapitalki silnika. A co do mechaników: to panowie z Diagtronika z Janek polecili mi Ruvilla i oni montują takie i nic się z nimi nie dzieje, poza tym mechanicy z którymi rozmawiałem wszyscy jednakowo stwierdzili że lepiej zamiennik niż używka. Więc sam już nie wiem czy sypnąć grosza i wstawić ori czy zamiennik. Po za tym ASO liczy sobie za panewki 35 pln za sztukę.