marcin303 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mnie też to dziś dopadło. Wyjeżdżam ze szkoły, pierwsze hamowanie a tu praktycznie 0 reakcji. Trochę strachu napędziło.
?ukasz1988 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ja mam to samo czyli miękki pedał tylko ze u mnie to sie stało podczas szaleństw na lotnisku jak wcisnąłem hamulec i ręczny na raz he . Na 90 % to pompa przepuszcza tak powiedział doświadczony mechanik , nie jest droga trzeba zmienić.
lukaszlw Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam, mnie też dopadło. Tylko u mnie pedał twardy, nie da sie docisnąć do podłogi. W czym może być problem?
danielom Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam, mnie też dopadło. Tylko u mnie pedał twardy, nie da sie docisnąć do podłogi. W czym może być problem? u Ciebie to wspomagania brak, sprawdz podcisnienie idace do pompy.
virus191 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 No i proszę, wchodzę na forum, żeby napisać temat o tym przypadku a tu już jest. Ja z kolei dziś rano gdyby nie wolny pas przeciwny wjechał bym w prześliczny tył B7...
danielom Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 :eusathink: Przeciez wszystkim nam tutaj chyba nie padly pompy od razu Chyba, że np woda sie zebrala w serwie, zamarzla, a teraz puscila i gdzies tam blokuje, da sie to sprawdzic? Dev liczymy na Ciebie
virus191 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jutro jadę wymienić płyn bo już ze 3 lata nie zmieniany, dodatkowo poproszę o oględziny układu... BTW. jaki płyn polecicie ?
falisty1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 B6 1.9 tdi avf 2004. Od dwóch dni odkąd się ociepliło ten sam problem Wysyłane za pomocą Tapatalk 2
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 jaki płyn polecicie ? ATE Typ 200 wysłane za pomocą tapki
danielom Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 nie sadze zeby to byl plyn, ja mam nowy ate 200 lany w zeszlym rok uw lecie.
Jaro75 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Rany , ja myślałem że będę sam albo zostanę wyśmiany a tu plaga :)
mr.mark1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 No masakra, nie możliwe że nagle wszystkim takie jaja się dzieją. Widzę że pojawił się kolega z b6 też, także nie jestem sam. U mnie rano po nocy podobnie, słabe hamowanie. Za to po pracy ok, nic się nie działo. Deszcz prawie cały dzień padał i na plusie jest. Sam nie wiem ocb już. Oglądałem tarcze i widać na nich nalot nawet po jeździe, tylko nie rudą tylko jakiś taki czarny jak by od klocków.
sokram Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czesc, Ja mam tak samo, płyn wymieniony w serwisie na nowy. Klocki i tarcze dobre. Poziom płynu w zbiorniczku max. Obserwowalem wczesniej takie objawy(zeszlej zimy), ale autem dało sie wyhamowac a teraz tarcze jakby masłem nasmarowane...masakra!!! Czekam na odpowiedz jakiegos znawcy, Devastation prosze o opinie :-)))). Sokram
mechitro Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 No to ja wydedukowałem odpowiedź (chociaż wchodząc na forum miałem obawę o pompe ABS i hamulcową ale już się uspokoiłem). Ze względu na roztopy jest duża wilgotność powietrza, a ta wilgoć skrapla się na chłodnych elementach i w czasie pierwszych hamowań mamy po prostu poduszkę wodną między klockiem, a tarczą. Pozdrawiam
bialy986 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Po 12 godzinach,gdzie auto nie jeździło,to samo co rano-początek hamowania tragiczny.Ciekawe czy teorie kolegi wyżej potwierdzi Dev... wysłane za pomocą tapki
lapawwa Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Koledzy również mam coś takiego jak wy. To zdarza się czasami zimowa porą gdy jest wilgotno (w czasie mrozu tego nie ma) normalnie maślane 3, 4 depnięcia. Ja naciskam 4-5 razy na maxa w pedal i jest git:) Płyn rok temu wymienialem:)
HarryH Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 mam identyczną sytuację, nie możliwe aby pompa hamulcowa padała tylu osobom na raz :eusathink:
kruper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ja nie mialem wogole hamowania podczas mrozów, bo pedał byl sztywny jak beton, tak jak dev mi powiedzial tak bylo, serwo ciągnie wode do srodka (nie wiem w jaki sposob) i zamarzało, nie obylo sie bez wymiany.
KKKC Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ups... Pany wiem o czym piszecie.... sam tego dziś doświadczyłem, tyle że u mnie pedał hamulca był jak zawsze tej samej twardości i gdyby nie zielone światło siedziałbym na zderzaku mondziaka.... klocki nowe płyn wymieniony 10/2012
danielom Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ups...Pany wiem o czym piszecie.... sam tego dziś doświadczyłem, tyle że u mnie pedał hamulca był jak zawsze tej samej twardości i gdyby nie zielone światło siedziałbym na zderzaku mondziaka.... klocki nowe płyn wymieniony 10/2012 Twardosc teoretycznie jest, ale hamowania brak.
Rekomendowane odpowiedzi