jospethe Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Po ściągnięciu jej z auta będziesz musiał gdzieś ją wrzucić. W samochodzie będziesz miał moro jak będziesz ją woził ze sobą.
mravel Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 tez sie nad tym zastanawiam. Na alledrogo jest kilka uniwersalnych.W ASO taka plandeka to koszt ok 1300 zł (AVANT)
Lucas21 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 No właśnie nie ma nic sensownego.. Same zwykłe folie, samo zakładanie to graczka, demontaż strzepywanie śniegu też pewnie. Że mokro no wiadomo coś trzeba naszkować jakiś worek i do niego i wielkiego problemu nie będzie chyba.. Tylko, że na allegro nic ciekawego nie ma. Jak widzę jak mocowane są u kół ok, ale to 5 min zabawy jak nic z rozłożoniem zamocowaniem. Widziałem taka na magnes do karosersji się przykleja, nie trzeba nic zapinać.. Najlepiej z wyobraźnia to taki z lekkimi prętami plastikowymi co rozkładania by się sama coś ala parasol ściągamy z auta lekko otrzepać z śniegu poskładać jak parasol i do bagażnika do jakieś siatki żeby nie wylałą się ewentulana woda z niej..
kkam Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Nie szkoda Ci lakieru na plandeke? Zastanawialeś co sie dzieje jak zalośysz plandeke na brudne auto, jak pomiędzy plandeka a lakierem beda ziarna piasku?
Lukasz_N Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Przerabiałem temat. Prawda jest taka, ze jak snieg auto zasypie, to z takiej plandeki i tak trzeba odgarnac, zeby mozna bylo ja sensownie sciagnac z auta, zlozyc i gdzies wrzucic. Nameczysz sie, nabrudzisz. Lepiej miotełke w reke do lapki i ogranac ze sniegu. Jedynie jak wiesz,ze auto dluzszy czas pod chmurka ma stac, to wtedy na czysta karoserie mozna takie cos wrzucic. W zwyklej codziennej eksploatacji sie to nie sprawdza. Mata za 10PLN na przednia szybe i po temacie.
Jakoob Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Ładnych kilka lat temu miałem styczność z takim cudem i zdecydowanie odradzam. Miejsca, gdzie wchodzą linki w planekę (takie plastikowe kółeczka) są bardzo niebezpieczne dla lakieru. Jak nie było wiatru przez pierwsze noce to ok - wydaje się, że super wynalazek ale pewnej nocy przyszła mocna wichura i trzeba było solidnie pracować nad tylnymi słupkami bo wszystko było porysowane, na szczęście tylko klar ale obszar wielkości dłoni x 2 strony auta Na upartego musiałbyś kupić pokrowiec ze dwa rozmiary większy niż trzeba i wtedy przeciągać linki, jakoś to wiązać pod spodem auta ale sam słyszysz jak to brzmi. Edytowane 21 Października 2014 przez Jakoob
Lucas21 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Nic no ok. Po to napisałem żeby opinie poznać tych, którzy już się tym bawili..
...radek... Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 a czy cos takiego mozna uzyc do polerki??? https://www.festool.pl/Produkty/Pages/Product-Detail.aspx?pid=571865&name=Szlifierki-mimo-rodowe-ETS-150-3-EQ
peter22 Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 panowie ja wam polecam Lare 11 , wcale nie jest głośna a praca nią sprawia sama przyjemność .
Griffe Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Niestety nie, za szybka tu gdzie polerka kończy bo są to wartości maksymalne do polerowania ta szlifierka dopiero zaczyna.
greg2505 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 http://allegro.pl/lare-polerka-el-epl-52-lekka-600-3000-obr-1200w-i5049719927.htmlczy warto kupić tą polerkę czy coś lepszego szukać
lukaszooo Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) http://allegro.pl/k2-pro-elektryczna-polerka-z-regulacja-obrotow-i5062036017.html http://allegro.pl/lare-polerka-el-epl-52-lekka-600-3000-obr-1200w-i5049207562.html Wyglada identycznie, funkcje tez takie same więc po co przepłacać. Edytowane 23 Lutego 2015 przez lukaszooo
Animal Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Hmm... Po przeczytaniu całego wątku chyba jednak zdecyduję się na DA jak np to http://sklep.lare.pl/product.php?id_product=149 Co o niej myślicie? Wiedzę teoretyczną jakąś tam mam a chciałbym zacząć się w to bawić. Jak na początek wystarczy do solidnego odświerzenia lakieru?
Maestro_86 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Ja mam taka. Lakier odświeżysz. Ale trzeba się naje***. Dopiero jak kupiłem Makite 9227cb to robota idzie elegancko
Animal Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Wiem, że Makita jest świetna ale jednak boję się od razu łapać za rotację. Wolałbym zacząć od DA A może macie jakieś porównanie między DA Lare i DA Megsa? Warto dopłacić za Megsa?
greg2505 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5080537353&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=91 co powiecie na to
Denis Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie łapcie się za rotacje jeśli nie macie dostępu do kilku "luźnych" elementów które można poświęcić na naukę. Z tanich DA testowałem tylko KRAUSa DB i po 1 min powiedziałem "nigdy więcej".
lukaszooo Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Jak dla mnie DA to głaskanie lakieru a nie polerowanie, mozna to porównać do chęci spolerowania samochodu elektryczna szczoteczką do zębów. Lepiej odrazu kupić sobie rotacje i zainwestować 50zł w maske ze szrotu do nauki. Wbrew opinii która panuje na forum nie tak łatwo jest przepalić lakier jesli do nauki kupimy sobie delikatne pasty.
rodzyn889 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Dorwałem rotacyjną, do tego pad "abw red pad" pasta megarius ultimate compound, wcześniej glinka, a na koniec turtle ice wax Do spolerowania zaokrąglonych rys po myjniach itp.. Zobacyzmy efekty jak tylko będzie około 15st C robie
Griffe Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Kup jeszcze pastę, ta jest to prac ręcznych.
Rekomendowane odpowiedzi