jose65 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 mlodziak22, możesz wrzucić jeszcze raz fotki ? Niestety wygasły. Zamierzam zabrać się za wymianę w najbliższy weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Jak wygasły? Teraz na tapatalku normalnie się wyświetlają, może masz coś z przeglądarka? fakt wygasły, poprawione Edytowane 15 Lipca 2015 przez mlodziak22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes4reral Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Panowie , a ma ktos z Was moze schemat kabli jakie leca tam w klapie bagaznika w avancie, ja mam zwarcie gdzies ( moze przetarty kabel ) - brak 3ciego swiatla stop oraz nie dzialajaca antena od navi ;((( i teraz nie wiem gdzie mam pruc zeby dostac sie do kabla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomastbg Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dzięki za porade wszystko wróciło do normy - stop świeci. Demontaż bez problemowy ale te blaszki przy montażu dały mi w kość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpila31 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jeżeli kogoś interesuje taka naprawa to mam do sprzedania taką lampę http://allegro.pl/trzecie-swiatlo-stop-audi-a4-b6-avant-8e9945097-i6500361264.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychoo0 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witam Świeci mi czasami błąd trzeciego centralnego stopu, ale wszystkie lampki świecą. Dobrze kojarzę, że muszę przylutować te owe kabelki ? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszPłock Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Witam, ja z kolei załatwiłem to po taniosci kupiłem taśmę z diodami, wyjąłem listwe z diodami ze światła, da radę bez problemu trzeba odchaczyc z zatrzaskow I wypchnac do góry światła, wychodzi bez problemu. Następnie wylutowalem wszystkie wystające elementy oprócz lutow gniazda! , przeszlifoealem delikatnie, odtlusiciem powierzchnię i przykleilem nowa taśmę, lutujemy plus I minus do starego gniazda listwy, tu trzeba uważać gdzie plus a gdzie minus, wciskamy tak jak była w ori i gotowe. Dodam że nic nie rozklejalem ani nie kleilem. Miłej zabawy mi to zajęło jakąś godzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Oszczędzanie na czymś co ma zapewnić aby nikt nie wjechał ci w dupe jest troszkę dziwne. Między innymi przez takie detale jedne b6 warte jest 8 tys a drugie 25tys. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszPłock Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 21 godzin temu, lukaszooo napisał: Oszczędzanie na czymś co ma zapewnić aby nikt nie wjechał ci w dupe jest troszkę dziwne. Między innymi przez takie detale jedne b6 warte jest 8 tys a drugie 25tys. Oki tylko że świeci jak ori więc nie wiem dlaczego ktoś ma mi wjechać, różnicy żadnej zewnętrznie nie ma i wątpię żeby ktoś rozbieral Ci światło stop przy kupnie sprzedaży a i nie chodziło mi o oszczędność tylko chciałem sprawdzić czy da radę je naprawić akurat lubie coś zrobić sam, iść do sklepu to każdy potrafi. No i chciałem pomóc innym kolegom z forum bo pisali ze nie da się tego rozebrać a da się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszooo Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Niektórych rzeczy poprostu się nie naprawia. W stopie jest mocno wilgotno i według mnie nie ma co z tym kombinować. Kiedyś naprawialo się klocki hamulcowe a dziś jakoś nikt tego nie robi bo to I granie z ogniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synekzmc Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zrobiłem tak samo jak Autor tematu. Sprawa u mnie wyglądała tak, że od czasu do czasu pojawiał się błąd na FISie o spalonym świetle stop. Winnym był zaśniedziały pin gniazda. Producent nie zalutował pinu z obwodem drukowanym. Wystarczyło poprawić połączenie dwóch wyżej wymienionych elementów. Piwo dla Autora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszymek Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Czy jest możliwość aby jakoś ponownie załadować foty do pierwszego postu? Bo chce się za to zabrać i dobrze byłoby wiedzieć co z czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifiński Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 @dszymek Prosze: Od dawna nękał mnie błąd uszkodzonego trzeciego światła STOP. Postanowiłem w końcu naprawić "nienaprawialne" świało Po kolei: Narzędzia: Śrubokręt Lutownica, cyna, kalafonia Coś do cięcia plastiku - w moim przypadku miniszlifierka (np. dremel) Browarek Więc zabieramy się za pracę Demontujemy światło - nie będę opisywał jak to zrobić, bo temat był już opisywany na forum. Wycinamy plastik, tak abyśmy mieli dostęp do widocznych styków gniazda z płytką Lutujemy razem ze sobą pady na płytce ze stykami gniazda Gotowe Lampy nie kleiłem w żaden sposób. Nawet po wycięciu plastiku, lampa jest nadal sztywna i nic nie będzie pękać. O szczelność też nie mamy się co martwić, bo i przed naprawą lampa w tym miejscu nie była szczelna. W razie pytań - służę pomocą Mogę także wykonać taką naprawę - w razie pytań proszę o kontakt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozioo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Chciałbym zrobić aktualizacje. Z racji tego, że moje trzecie światło stopu wyglądało tak jak na załączonym zdjęciu, postanowiłem je odnowić. Da się je zdemontować w 60 sekund bez rozbierania całej klapy. Wystarczy odgiac plastik na środku klapy i wsunąć śrubokręt w otwór w klapie i jest możliwość przesunięcia tego czarnego zabezpieczenia. Pociągnąłem je papierem 1500/2000, potem odtluscilem, sciemnilem i dałem bezbarwny. Efekt na drugim zdjęciu. Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Pozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareckimeble Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Demontaż.W jaki sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lachim20 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Witam, Ostatnio zaczął mnie denerwować problem z 3 światłem stop raz było dobrze a raz wyskakiwał błąd spalonej żarówki dla 3 światła stop. Rozebrałem drania i wyciąłem elementy lampy rozgrzanym nożem. Zlutowałem blaszki od wtyczki stykające się z płytką do samej płytki zamontowałem do auta i problem znikł Powodzenia z naprawie poniże foteczki:j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vittorio_pl Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Potwierdzam - zrobiłem dokładnie tak samo, jak w manualu. Niestety nie obyło się bez demontaży wszystkich elementów. Prze odgięciu plastików nie byłem w stanie wypchnąć światła - zablokowały się blaszki. Działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi