skubiii89 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Panowie ma ktoś na opchnięcie Fioletowe sprężyny???
Arturoo Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 te fioletowe muszą być krótsze od standardowych zielonych ,które mają zastosowanie w b6 ...;pisz do Przemka ...on mi to organizuje
#Przemo# Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Panowie ma ktoś na opchnięcie Fioletowe sprężyny??? Do B5 zamów w PENTA (kontakt w pierwszym poście) sprężynki SZ8005.020 x 25 cena 7,40PLN za sztukę plus przesyłka (zgodnie z opisem w pierwszym poście)
skubiii89 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Dzieki za dokladny nr bede pisać do nich
#Przemo# Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Dzieki za dokladny nr bede pisać do nich dodatkowo dzwoń do gościa czy dostał wiadomość bo ostatnio jest nieźle zakręcony
semir22 Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Może ktoś ma niepotrzebne sprężynki zielone albo niebieskie na sprzedaż. I mam takie pytanie do tych co zrobili ten mod. Czy ktoś z Was z jakichś przyczyn wrócił do oryginału, czy nadal wszyscy korzystają z tego moda?
lizik Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Zamow u producenta. Zamowilem w srode komplet zielonych i niebieskich i dzisiaj o 11 byl juz kurier. Koszt pobrania 59,50 zl. Na pierwszej stronie masz dane
ucho.77 Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Może ktoś ma niepotrzebne sprężynki zielone albo niebieskie na sprzedaż.I mam takie pytanie do tych co zrobili ten mod. Czy ktoś z Was z jakichś przyczyn wrócił do oryginału, czy nadal wszyscy korzystają z tego moda? Mam zielone:wink: korzystam i jestem zadowolony a z klapą nic się nie dzieje:decayed:
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Po kilkudniowym użytkowaniu, mogę powiedzieć swoje uwagi... Otóż klapa rzeczywiście siada niżej. Fabrycznie jest minimalnie obniżona ale to, że dokładamy sprężyny powoduje że siada jeszcze niżej. Samo zamontowanie nowych teleskopów nie robi różnicy dla klapy, dopiero dołożenie sprężynki plus podkładki.... obniża ją. obniża na zawiasach, u góry:whistling: Co do trwałości...hm na razie zostawiłem jak jest i będę obserwował, wierzę koledze że powinno być OK. Dlatego siedzi komplet. Mam uwagi odnośnie samej sprężynki, mam w tej chwili założone zielone, temperatura jaką mam w garażu nocą to ok 18 st, i niestety po nocnym postoju nie idzie do góry. w ciągu dnia jak na razie jest OK. czekam na niebieskie springi, to spróbuję również. Uważam, że powinno się jeszcze pomyśleć nad dołożeniem odbojników, tak jak pokazane zostało to na filmie z golfem. Pozwoli to na wyeliminowanie nadmiernego naprężenia zawiasu gdy zamkniemy klapę, a jednocześnie od dołu, ruchem do góry klapa zostanie podbita do momentu w którym już same siłowniki dają radę ją wypychać. Myslałem też nad zwiększeniem wysokości klapy, tak jak jest to w oryginalnych siłownikach, ale długość siłowników w stanie złożonym nie pozwoli zamknąć klapy. Tłoczysko nie schowa się głębiej z powodu założonych sprężyn. Oryginalny teleskop jest dłuższy,szczególnie dotyczy się to tulei cylindra (obudowy) i całkowicie się chowa nie zostawiając miejsca na żadne kombinacje. Gdyby nie to, wystarczyło by dokręcić przedłużkę gwintu m6 o 30mm(czyli długość główki siłownika, bo taka jest różnica pomiędzy siłownikiem starym a nowym) u góry klapa będzie wyżej ale na dole niestety nie zamknie.
zbychzz Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 no dziś dołożyłem podkładki i pięknie zaczęło działać tak więc u mnie 4 podkładki na stron (grubość podkładki = 1,5mm) na zielonych sprężynkach. Dziś testowałem przy temp. 10 stopni
MarianekZg Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 Zobacz jeszcze jutro, po całej nocce u mnie czasem potrafi nie otworzyć z rana
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 mam pomysła na odbojnika... jak wypróbuje dam znać.
#Przemo# Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 mam pomysła na odbojnika...jak wypróbuje dam znać. Jakby ci się udało wymodzić odbojnik można by było zapomnieć o sprężynkach jeżeli byłby na tyle silny. czekam na info jak zadziała to ja się pisze na ten patent. Mimo iż u mnie śmiga bez problemów
wladi Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Miałem się pochwalić i zapomniałem:naughty: tym razem zielone sprężynki i po 3 podkładki na stronę
wladi Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 pakiet lato już na autku ?? Nie bądź taki Only You:grin:
piotr426 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Posiada ktoś jakieś zbędę sprężyny na sprzedaż?
#Przemo# Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 w sumie mam jeszcze zielone na sprzedaż
Rekomendowane odpowiedzi