Opublikowano 8 Czerwca 20251 r Panowie, chciałbym wywalić zmienną fazę w 1.8T CFMA(EXEO 2010r). Oryginalny napinacz ze zmienną fazą zamienić na oryginalny napinacz bez zmiennej fazy. Nie będzie jakichś problemów w tym kodzie silnika? Operację można przeprowadzić niezależnie od kodu? Polecicie jakiegoś ogarniętego tunera z okolic Rzeszowa, który wyłączy zmienna fazę w sterowniku(+mapa bo póki co jeździ na serii). Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi.
Opublikowano 8 Czerwca 20251 r Można to zrobić w kazdym 1.8t niezależnie od kodu silnika, mogę polecić siebie ale niestety nie w podkarpackim..
Opublikowano 25 Czerwca 20251 r 8 minut temu, przem8 napisał(a): Febi daje radę, przynajmniej kiedyś. Tylko numery OEM ori.
Opublikowano 26 Czerwca 20251 r 18 godzin temu, przem8 napisał(a): Febi daje radę, przynajmniej kiedyś. Ten napinacz będzie pasował do avj ? 058109217D
Opublikowano 26 Czerwca 20251 r Do wszystkich 1.8t idą takie same napinacze, nieważne czy z fazatorem czy bez.
Opublikowano 27 Czerwca 20251 r Gdyby ktoś szukał bez fazatora to mam oryginalny z przebiegiem 10000 km, do tego nowy łańcuch oddam za parę stówek.
Opublikowano 2 Lipca 20251 r 25 minut temu, Dev napisał(a): to jest to samo Warto zainwestować w te firmy?
Opublikowano 8 Sierpnia 20251 r Panowie mam pytanie. Muszę kupić napinacz i teraz nie wiem czym się fizycznie rózni napinacz 058109217D a 058109217B, wiem że literkami Potrzebuje kupić, a różnica między nimi jest 350zł, wiem że ten z końcówką "D" jest od wolnossaka, ale czy mozna go dać do 1.8T?
Opublikowano 8 Sierpnia 20251 r Mam oryginalny bez fazatora gdyby kto chciał razem z łańcuchem przejechane z 2000 km, sam łańcuchowy nigdy nie używany.
Opublikowano 13 Marca13 Mar Witam pasjonatów. Zabieram się za wymianę napinacza z łańcuchem w bfb ale nie wiem jakie narzędzia potrzebne do wymiany, konkretnie rodzaj i wymiary bitów do śrub napinacza i wałków i z jakim momentem potem je dokręcać. Czy ktoś pomoże?
Opublikowano 17 Marca17 Mar Witam pacjent audi b7 1.8t bfb. Wyświetliło mi takie błędy wymieniłem oba czujniki i po wymianie g40 błędy zniknęły. Zauważyłem wypadanie zapłonu na 2 cylindrze na rozgrzanym silniku. Czy to ma coś wspólnego z napinaczem? Edytowane 17 Marca17 Mar przez kamil18042
Opublikowano 17 Marca17 Mar Ciśnienie sprężania zmierz na początek. Na zimnym silniku też wypada zapłon?
Opublikowano 17 Marca17 Mar Godzinę temu, pelonek1 napisał(a):Ciśnienie sprężania zmierz na początek. Na zimnym silniku też wypada zapłonGodzinę temu, pelonek1 napisał(a):Ciśnienie sprężania zmierz na początek. Na zimnym silniku też wypada zapłon?Na zimnym właśnie nie wypada. Aktualnie za granicą jestem i nie mam jak zbytnio tego zmierzyć. Ale wiem już że to na pewno nie cewka i świeca więc tak szukam co to może jeszcze być
Opublikowano 18 Marca18 Mar Hej, mam pacjenta 1.8t Auq, wsadzony piec z bam, ale wałki są takie same, auto przyjechało z przestawiony rozrządem na pasku o ząbek, minus 22-23 stopnie na vcds, przerzuciłem pasek, i teraz jest -8 stopni, łańcuch wydaje się być na znakach, pasek też, a rozrzad w vcds nie :) Edytowane 18 Marca18 Mar przez KingRaider
Opublikowano 18 Marca18 Mar Dzień dobry. Jeśli dobrze widzę to jest na łańcuchu 15 szpilek odległości między znakami , a powinno być 16.