luka4f Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Witam, ponieważ jestem zielony w tym temacie proszę o wasze doświadczenia z zaworem EGR. Czy zaślepienie go poprawia dynamikę auta ?Czy są jakieś wady tej operacji ?Z góry dziękuję
zib0l Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Wada jest tylko dluzsze nagrzrwanie sie silnika, szczegolnie zima, a na + lepsza dynamika auta polaczone z wywaleniem kata
luka4f Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 Poprawa będzie nawet wtedy gdy ten zawór działa prawidłowo?? Można samemu coś wykombinować czy kupić blaszki do zaślepiania z allegro?
radioo11 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Wada jest tylko dluzsze nagrzrwanie sie silnika, szczegolnie zima, a na + lepsza dynamika auta polaczone z wywaleniem kata powiem szczerze ze ja wywalilem katalizator mam zaslepiony egr,i zadnej roznicy w dynamice auta nie zauwazylem,po za fajnym odglosem swiszczacej turbiny w tylnym tlumiku.no i minus dluzszego nagrzewania sie silnika i odrazu wyczuwalnego w garazu smrodu spalin czego z katem nie bylo.
vp-tdi Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 u mnie przy zaslepionym egr pali o 0.3l wiecej
szczuraz Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 a u mnie po zaślepieniu klepie jak traktor
miodzio992 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Dokladnie jak zaslepiony egr dluzej sie nagrzewa i wiecej pali, sprawdzilem u siebie ja generalnie jestem zwolennikiem pozostawienia dzialajacego egr chociaz gdy sie go zaslepi kolektor dolotowy nie syfi sie spalinami i podobno dynamika lepsza ale ja tego nie odczulem...
Danny Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Kiedyś już może tu pisałem ale nie wiem czy wiecie VW/AUDI sprzedaje w ASO zaślepke EGR, nie robi tego bez powodu jest to wynalazek tylko po to aby nasze auta spełniały jakieś tam normy. Niestety z biegiem czasu katalizatory sie wyapają a EGRy zapychaja wiec lepiej to wyciąć i dać silnikowi odpocząć od tego. Takie moje zdanie co do zalet nie licz na jakieś koniki ale napewno odczucia na plus
soulmaster3m Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Należy wspomnieć, że w benzynie nie jest to EGR a SAI a zaślepki w ASO są tylko i wyłącznie do diesela.
athek Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 na plus mniejsze zasyfienie kolektora dolotowego nagarem !!
vp-tdi Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 z egr-em czy bez te silnki robia czasem po 800tysi ,wiec szkodzic raczej nie szkodzi silnikowi ,jedynie trzeba dbać ,czyscić kolektor co jakiś czas...
Danny Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Pewnie tak, zalezy kto co lubi:D sa tacy co muszą mieć wszystko ori jak z fabryki:D a sa tacy co poprawiaja fabryke:) wiec wybór nalezy do kadego:D
Cygnus Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Kumpel poprawił swojego 1.9 ze 115 na 180KM... Masakra. EGR jest zaślepiony, kata nie ma a i tak mu nie dymi
CZIKITA Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/zaslepic-egr-1-9-tdi-afn-272559/index23.html#post4239216 tu też kilka postów w podobnym temacie
Niemy_Gda Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 kto miał okazję wypalać kolektor po tym cudzie techniki jak EGR, ten wie jakie to świństwo...
vp-tdi Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 kto miał okazję wypalać kolektor po tym cudzie techniki jak EGR, ten wie jakie to świństwo... dlatego co jakis czas trzeba to robic .ja mam oil catch tank i od tego zabiegu egr juz sie nie zawala jakos ,jak wczesniej
fanthomas18 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 vp-tdi długo masz oil catch tanka? Po jakimś czasie zaglądałeś jak wygląda kolektor? Ja u siebie ostatnio czyściłem kolektor (ori kolektor 1Z wymieniłem na sharana) i założyłem oil catch tank, ale nie zaglądałem jeszcze w dolot i kolektor
vp-tdi Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 jakies 2 lata i co jakis czas wylewam te syfy ,a oila zrobilem ze zbiorniczka od wspomagania z audi ,robilem to moze z 20 minut
CZIKITA Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Prezesy pochwalcie się fotami tych waszych olejowych cacuszek
Rekomendowane odpowiedzi