Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie odnośnie spalania chce zmienić autko z a3 8p na a4 b6 1.8t 163km i mam pytanie jak jest ze spalaniem ile pali auto na trasie i mieście bo jak szukam na google to pisza ze 10l na trasie czy to prawda a ile w mieście mowa o ekonomicznej jeździe bo wiadomo jak się dusić będzie to musi swoje spalić

Opublikowano

zależy jak ciśniesz, moje 1.8T ale z quattro: spokojna jazda do 100km/h na drogach krajowych to spokojnie zejdziesz poniżej 8,5L/100km, miasto- max 3 bieg, trzymam obroty nie niżej niż 2200rpm ok 11L, autostrada ok 9L/100km

Opublikowano

Ja mam 1,8t bfb 163 konie.mspalanie na trasie przy predkosci 90-120 ok 7 litrow na 100 km, natomiast na miescie przy spokojnej jezdzie pali ok 11 litrow na 100 km.

Opublikowano

Jadąc krajówkami ok 100-120km/h nigdy nie zszedłem poniżej 7 litrów. Miasto w upały lekko poniżej 10, poza tym ok 11. Zimą na krótkich odcinkach między 14 a 15. Autostrady nie liczę nigdy bo niechcę się denerwować :) Moje Audi to 1.8T 150KM FWD.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej z tym że jak żona jedzie to i poniżej 7 schodzi :-o

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Średnie spalanie w mieście to 12 l obojętnie zimą czy latem. Na trasie zszedłem do. 7.5.

Opublikowano

Mi sie udalo zejsc na trasie jak jechalem ze slupska do zakopca do 6,3 l sredniego spalania ale jechalem jak emeryt czyli caly czas 100-110 bez wyprzedzania i gwaltownego hamowania

Edytowane przez razorsl

Opublikowano

u mnie w 1.8 T z quattro pali średnio cykl miejski 9,9 a trasa autostrady polska Niemcy 1000 kilometrów w jedną stronę i przeważająca prędkość rzędu 220 km/h po niemieckich autostradach wiadomo , wyszedł mnie 12 litrów na setkę i nie są to wskazania fisu po prostu litry tankowane na stacjach bo fis lubi oszukać , co ciekawe ten sam dzień ta sama trasa mój siostrzeniec jadąc BMW E36 cupe 2.5 192 km jadąc do 150 km/h spalił pól litra paliwa na setkę mniej tylko .

Edytowane przez hopek03

Opublikowano

Na fisie pokazało 7.0 co od razu fotografowałem jednak prawda jest inna. Nie oszukujmy się 12 i basta.

Opublikowano

Ostatnie tankowanie - miasto 20%, trasa 70% 90-120km/h oraz 10% autostradowo i to tak mocno autostradowo, wyszło 7,3 l/100km. Ten sam dystrybutor, tankowane tak samo do pierwszego odbica + pełnej złotówki.

Opublikowano

srednia w miescie 11litr. natomiast trasa nawet zejde do 8litr. ale mam ciezka noge i jest 12 :))

Opublikowano

Co prawda w sprawie spalania Pb za wiele nie powiem, ale na lpg wychodzi od 10,5 do 12,5l/100km. Udział % jazdy miejskiej znikomy, obuwie 235/45/R17, quattro i 1700kg masy własnej.

Na autostradzie jeszcze nie sprawdzałem na lpg, aczkolwiek pierwsze kilometry zrobiłem właśnie po autostradzie i na Pb, prędkości rzędu 140-150km/h, wskazanie FIS spadało i zatrzymało się na 9.8l/100km.

Edytowane przez erchi

Opublikowano

mam silnik bex +lpg jak bym nie jeżdził spala 12 l gazu

Opublikowano

to u mnie chyba coś nie tak :) bo spalam 14l gazu . Prędkość 90-120 km/h. Jazda emerycka. Zapalam auto jadę 20 kilometrów do pracy z czego 2 km przez miasta (małe natężenie ruchu) Czasami wyskocze "po bułki".

Opublikowano

Jeśli o mnie chodzi 7l w trasie (70-90km/h), 11-12l w mieście. Na autostradzie nie testowałem ale mam nadzieję, że w 9.5l się zmieszczę. ;P

Opublikowano

AVJ 150 HP

trasa 80-100 - 6,8 L

trasa 100-130 - 7,8 - 8,6 L

miasto korki nie wiem ale pali mi z 15-18

Opublikowano

bex (1.8T Q w LPG) po chipe 210 KM

średnio 12l,

miasto 14l,

trasa(autostrada) tak do 3000 obrotów czyli ok 120-130km/h 10,5l

powyżej tej prędkości:) już nie sprawdzałem ale przu 180km/h to pewnie i 15-16l - LPG oczywiście

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie miasto 10-11, trasa 7-8. Przy okazji u mnie FIS zaniza dokładnie o 1,5l. Średnia wychodzi 8,8. Najniższe spalanie na FIS wyszło przy emeryckiej jeździe 5,8. Myślę ze jeszcze by zeszło bo odległość była 46 km.

Opublikowano

BEX quattro +190KM

normalnie około 12

przy peunej pycie około 15

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wiadomo nie kupuje sie auta 1.8t po to by zmieniac biegi przy 2 tys obrotów :D