kamil-vag Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Opublikowano 12 Lutego 2023 da radę, to jest sterowanie masą, do tego ten sam przekaźnik bistabilny który Ci podesłałem (sterowany -), ale mi się wydaje że chyba lepiej to pasuje w PDC niż tym w tunelu...
kosik25 Opublikowano 12 Lutego 2023 Opublikowano 12 Lutego 2023 13 minut temu, kamil-vag napisał(a): da radę, to jest sterowanie masą, do tego ten sam przekaźnik bistabilny który Ci podesłałem (sterowany -), ale mi się wydaje że chyba lepiej to pasuje w PDC niż tym w tunelu... Tak wiem Kamilu, ale myślę przyszłościowo o lx7z oraz b6 brata i b7 tam lepszym rozwiązaniem dla mnie jest panel menu do sterowania kamerą przednią ponieważ są dwa uchwyty na kubek
kamil-vag Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Opublikowano 13 Lutego 2023 Bierzesz panel w rękę, masa przychodzi na pin 10 i teraz miernik z funkcją piszczyka na przejście (sprawdzanie rezystancji) i wciskasz przycisk i sprawdzasz na którym pinie jest przejście z tego przycisku, czyli nozki miernika między pin 10 a: pin 1 to menu pin 8 - enter pin 6 i 7 - out A i B, czyli chyba lewo prawo joya pin 4 - zasilanie podswietlania pin 2 - chyba info 3 i 11 do sprawdzenia... Ogólnie łatwo to sprawdzić...
Lukasz_mk2 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 @kosik25zamontowałeś już tą kamerę w grilu?? Zrób jakieś zdjęcie i wklej. Ta kamera musi być zamontowana chyba centralnie na środku grila??
kosik25 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 2 godziny temu, kamil-vag napisał(a): Bierzesz panel w rękę, masa przychodzi na pin 10 i teraz miernik z funkcją piszczyka na przejście (sprawdzanie rezystancji) i wciskasz przycisk i sprawdzasz na którym pinie jest przejście z tego przycisku, czyli nozki miernika między pin 10 a: pin 1 to menu pin 8 - enter pin 6 i 7 - out A i B, czyli chyba lewo prawo joya pin 4 - zasilanie podswietlania pin 2 - chyba info 3 i 11 do sprawdzenia... Ogólnie łatwo to sprawdzić... 1 - MENU 2 - INFO/TRAFFIC 3 - RETURN 4 - ZASILANIE ILLUMINACJI 5 - PUSTE 6 - ROLKA W LEWO 7 - ROLKA W PRAWO 8 - ROLKA POTWIERDZANIE 9 - ZASILANIE PO ZAPŁONIE 10 - MASA 11 - TELEMATIK 12 - PUSTE 1
kosik25 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 Godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał(a): @kosik25zamontowałeś już tą kamerę w grilu?? Zrób jakieś zdjęcie i wklej. Ta kamera musi być zamontowana chyba centralnie na środku grila?? Bliżej wiosny jak będzie sucho, bo trzeba zdjąć nadkole aby fabrycznie przewody schować. Czy centralnie na środku nie koniecznie, z tyłu też nie jest idalenie na równo. Jak będę kupować kamerę na przód to z liniami skretnymi (z opcja ich wyłączenia poprzez przecięcie przewodu). Chociaż myślałem nad kamerą z noktowizorem ?
Langista Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 Po co z noktowizorem, masz zamiar bez świateł jeździć? ?
kosik25 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 34 minuty temu, Langista napisał(a): Po co z noktowizorem, masz zamiar bez świateł jeździć? ? W lesie czemu nie, uciekając smerfą
BartoszSoldier Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 Jakiego modułu użyłeś do kamerek przód tył?
kosik25 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 39 minut temu, BartoszSoldier napisał(a): Jakiego modułu użyłeś do kamerek przód tył? Jak jesteś zainteresowany pisz na priv. Niedługo będzie nowość moduł pod kamerę przód oraz tył wraz z tunerem TV. Już się nie mogę doczekać testów ?
kosik25 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 Audi coś wygrało ? Narzędzi nigdy nie za wiele ? 2
dekiel 13 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 No teraz żonka bedzie obiady donosić do garażu bo z niego nie wyjdziesz.
kosik25 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 6 minut temu, dekiel 13 napisał(a): No teraz żonka bedzie obiady donosić do garażu bo z niego nie wyjdziesz. Coś w tym jest, jadę do garażu ?
kosik25 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udało się TV działa, tak samo filmy z pendrive. 20230216_174902.mp4
Lukasz_mk2 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) 13 minut temu, kosik25 napisał(a): Udało się TV działa, tak samo filmy z pendrive. 20230216_174902.mp4 Ile takie cudo i kto to robi?? Można jakoś do rnsa podłączyć zewnętrzne ekrany, np. do zagłówków? Edytowane 16 Lutego 2023 przez Lukasz_mk2
kosik25 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał(a): Ile takie cudo i kto to robi?? Można jakoś do rnsa podłączyć zewnętrzne ekrany, np. do zagłówków? Cudo okolice 600zł plus antena jeżeli chcesz odbierać telewizję naziemną a najlepiej 2 anteny aby jakość sygnału była lepsza. Dekoder dtvb ma wejście na usb więc bez problemu można oglądać filmy z pendrive. Jeżeli chodzi o podłączenie zagłówków pod rnse to myśle, że tak (fabrycznie były takie montowane). Ale jak dla mnie lepiej kupić zagłówki np. z aliexpres są duzo tańsze, mają lepsza rozdzielczość i wbudowane miejsce na kartę i pendrive. A jeszcze lepeszym rozwiązaniem jest telefon lub tablet z dostępem do Internetu.
dekiel 13 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 Godzinę temu, kosik25 napisał(a): Udało się TV działa, tak samo filmy z pendrive. 20230216_174902.mp4 No teraz to nawet z auta nie będziesz wychodził już. Good move. 1
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 16 godzin temu, kosik25 napisał(a): Cudo okolice 600zł plus antena jeżeli chcesz odbierać telewizję naziemną a najlepiej 2 anteny aby jakość sygnału była lepsza. Dekoder dtvb ma wejście na usb więc bez problemu można oglądać filmy z pendrive. Jeżeli chodzi o podłączenie zagłówków pod rnse to myśle, że tak (fabrycznie były takie montowane). Ale jak dla mnie lepiej kupić zagłówki np. z aliexpres są duzo tańsze, mają lepsza rozdzielczość i wbudowane miejsce na kartę i pendrive. A jeszcze lepeszym rozwiązaniem jest telefon lub tablet z dostępem do Internetu. A ile za same cudo pod kamery przód/tył
kosik25 Opublikowano 20 Lutego 2023 Opublikowano 20 Lutego 2023 Równy rok temu kupiłem od @kamil-vag audi. Przez ten rok zrobione bezawaryjnie 8tys km. Dzisiaj w równy rok od zakupu auta udało się kupić na miejscu rnse Led przypadek? ? Radio w stanie idealnym daje możliwość na kolejne mody ? 5
kamil-vag Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Opublikowano 20 Lutego 2023 Ja mogę tylko napisać, że bardzo mnie to cieszy, i rozpiera mnie radość, że Dawid kontynuuje tak fajnie wątek, że auto ma się dobrze, że nie zginęło gdzieś w otchłani polskich dróg. Szerokości i jeszcze wielu bezawaryjnych kilometrów życzę ☺️ 1
Rekomendowane odpowiedzi