Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Maksymalna prędkość 1.9 TDI 110KM 1999r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem kiedyś golfa 4 1.9 110ps 99r i maksymalna prędkośc też oscylowała ok 190 km/h więc myśle że nie ma sie czym zamartwiać !

Opublikowano

tak, tak...

Panowie montowac GPSy i wtedy mierzymy prędkość bo inaczej to nasze rozbiezności wyników będą dośc spore

inaczej nigdy nasz prędkościomierz nie będzie wiedział jakie mamy opony aktualnie założone itp.

Na liczniku miałem 200 i myślę, że jakieś 10 km/h jeszcze mogłem mu przycisnąc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

215... pelny bak i bagaznik , kombik ,wskazanie licznika a czerwonym pazdziernikiem 1,8 benzin 230 wskazanie licznika tez lekko obciazony obydwa na prostej w dzien bezwietrzny autobahn niemcy paliwa tez niemieckie i chyba lepsze niz nasze : :>

nie am opcji kolego byś z silnika 125Km wyciągnął 230km/h - musisz mieć straszne przekłamanie licznika okolo 20km/h. Choć i 210km/h z tego silnika to dużo by było-oczywiście mówię o prędkości faktycznej a nie licznikowej.

Witam.To byly wskazania licznikowe, wiec nie twierdze ze na 100% realne , ale nie wszyscy jezdza z urzadzeniem pomiarowym tylko patrza ile jest na liczniku.Moje 1,8 bylo obnizone i motor musial byc naprawde dobry bo jak prowadzilem z niemiec 1,9 a kumpel moja 1,8 to powyzej 170kmh robil mnie jak chcial i fakt niezaprzeczalny ze raz zapial sie na mnie pasek 2.0 diesel i przy moich 210kmh zaczal wyraznie odpadac.Osobiste moje wrazenie jest takie ze moje 1,9 zdecydowanie lepiej przyspiesza niz 1,8 ,lecz Vmax moj The Red October mial duzo lepsze , sprawdzilem to wiele razy poniewaz regularnie robie trasy z polski do niemiec ,wiec byla okazja potestowac.Kolega Schiller chyba ma 1,8 i podobno tez calkiem niezle wiec moglby sie lepiej wypowiedziec czy 1,8 moze przegonic 1,9. Pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

pewnie ze może ma 125 km a 1.9 tdi ma 90 101 110 115 131 150 wiec pierwsze cztery na pewno może , bo koniki potrzebne sa wlasnie do max prędkości[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 12:52_________________________________________________

ale nie wszyscy jezdza z urzadzeniem pomiarowym

wystarczy zwykły GPS co ma prawie kazdy jak lata w trasy

Opublikowano

tak, tak...

Panowie montowac GPSy i wtedy mierzymy prędkość bo inaczej to nasze rozbiezności wyników będą dośc spore

Ja bym do końca nie wierzył GePeSom, zmieszył mi parę miesięcy temu prędkość 261 km/h...

U mnie jakoś cieniutko, po zakupie na trasie osiągałem 200 licznikowe, ale przy wymianie rozrządu koleś powiedział że dawki są źle ustawione i zmienił na takie jak powinno być wg. czegoś tam i pozniej ledwo na a1 osiągnąłem 190...

Opublikowano

1,9 TDi-k jak wreszcie rozpędziłem swoje 90 kucyków to na A-4 wykręciłem ( według GPS - zaznaczam że dobrze skonfigurowany ) 185 km/h . Myślę że by jeszcze poleciał ale załączył mi sie ogranicznik prędkości - żona sie obudziła :decayed:

Opublikowano

205km/h licznikowe (przed chipem, 4 osoby + sporo bagażu) i musiałem kończyć bo zbliżały się bramki na autostradzie A2

Po chipie nie sprawdzałem...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1996 rok z silnikiem 1.9 TDI 90KM po chipie typ motora 1Z.Bez wiekszego wysilku z bocznym wiatrem na normalnej drodze miedzy wioskami mialem 200.Nie nagralem niestety jak gonilem sie z fabryczna 110 konna na drodze ekspresowej od Bielska w strone cieszyna bo bylo 210 i powiem ze jeszcze jakies 5 by poszedl wiecej ale niestety siedzialem na zderzaku tej 110 konnej a prawy byl zajety.Moze ta predkosc wynika z tego ze ma mniejsze opory powietrza jest na zawieszeniu Konni Sport (gwinty)

Opublikowano

mialem cos kolo 200 km/h : : :good:

Opublikowano

miesiąc temu sprzedałem swoją V6 wracając z pracy na autostradzie sprawdzałem jaki jest max tego silnika wycisnełem 240 ale zaraz po tym złapał takiej zadyszki ze musiałem zredukować do 4 biegu i po 2 min wróciło wszystko do normy

* to jest wątek [Musashi]

Opublikowano

AFN automat, V max na klimatroniku 185, na zegarach pod 200 dochodziło. V max wg instrukcji - 190, czyli wszystko się pięknie zgadza;) Nie mam żadnych chipów, etc, nie przeciągałem kilometrami, bo po co... Serię trzyma;)

Opublikowano

mój lekko wirusowany AFN w automacie licznikowo do 220km/h dobija :mysli:

aż z ciekawości zobaczę co klima pokaże :gwizdanie:

Opublikowano

W automacie 205 km/h, koła 225/45/17 ....nigdy nie mogę sprawdzić do końca - BRAK DOBREJ DROGI :angry:

Po takim testowaniu sporo mi oleju wciąga.

Pozdro.

SZYCHA

Opublikowano

ja nie potrzebuje 200 na godzine na codzień :cool1: ale moje 90 koni 180 z czymś tam łapało na liczniku, ale ojciec przypomniał że jesteśmy 600 km od domu i lepiej żeby się sprzet nie rozleciał w takim punkcie :decayed: wieć dalej nie ciągnąłem ale już coś bilsko maxa u mnie chyba 186 jest max to dobrze jest, i chyba 186 to by pocisną bo but jeszcze był :) choć na oponie 205/60 to nie ma co szaleć no i paliwko miałem zwykłe, na shell V-power jest znacznie lepiej :rolleyes: ....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w swoim wykręciłem na autostradzie 200 km/h i być może jeżeli przytrzymał bym dłużej gaz do podłogi to jeszcze pare kilometrów by poszło, ale nie chciałem piłowaś samochodu, a mam silnik 1.9 TDi (110KM)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to mozliwe zeby roznicaa predkosci max na kolach 185 65 15 oraz 225 45 17 wynosila 20km/h na niekorzysc tych wiekszych??

Opublikowano

ja swoim 197 km/h na prostej drodze z plyt betonowych a by i 210 spokojnie polecial. co do sprawdzenia predkosci na klimatroniku to po mojemu jest on nie dokladny. sprawdzalem nawet gdy jechalem 50 km/h pokazywal 47km/h. pozdrawiam

Opublikowano

licznik jest kolego niedokladny ,a nie klimatronik :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

212 km/h autobahn niemcy kola 225/45/17 wiecej nie da rady.wskazania na liczniku.bez wirusa.

Opublikowano

licznik jest kolego niedokladny ,a nie klimatronik :kox: :kox: :kox:

Ale jak patrzę na prędkość radarów to klimatronik zaniża o parę kilosów.