Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Maksymalna prędkość 1.9 TDI 110KM 1999r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silnik 1Z - duuuużo km od domu i duuuuuży kawał fajnej drogi do przejścia w Cieszynie. 180km/h (mierzone przez GPS) a but nie był w podłodze (żal mi było silnika bo już był głośny i bałem się o popychacze żeby przez maskę nie wyleciały) :)

mnie wystarczy

Opublikowano

Ja z kompletem osob, felgi 225/45/17 polecial 210km/h na 15" i na pusto udalo mi sie rozkulac do 215, oczywiscie wg licznika. Mamy A4 kolo Gliwic wiec jest gdzie testowac :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

196km na łysych oponach 205/55r16 na odcinku 4km, sprawdzane wielokrotnie, liczba osób zawsze 4-5 i bagaże, po wymianie opon na nowe 185km, też na krótkim odcinku(no może na dłuższym odcinku do 190 bym doszedł), do 180 idzie szybko a potem jak krew z nosa, myślę że to wina opon, na 15 calowych może bym przekroczył tą nie możliwą granice dla mnie 200km tak zaprykowanym autem, w porównaniu do GPS licznik zawyżą o 8km ale GPS był no name wiec też nie ma się co sugerować.

200km ale jechałem sam i z wiatrem, na krótkim odcinku, gdyby był dłuższy kilka km by było więcej:)

Opublikowano

Mam tez w poblizu A4 i jeszcze nigdy nie udalo mi sie przekroczyc (niestety) predkosci wiekszej niz 200 km/h. Ale ciagle probuje... :wink4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na Niemcach ostatnio leciałem załadowany w 4 osoby + bagaże i licznikowo 220 km/h i co lepsze nic nie czułem, że to koniec ale nie spojrzałem ile obrotów miałem.

GPS - pokazywał 204km/h 224/45/17

Opublikowano

w jednym z ostatnich numerow Motoru lub Auto Swiata jest duzy artykul o tym ze liczniki samochodowe zawyzaja predkosc w kazdym aucie- robione to jest ze wzgledow bezpieczenstwa. ja jak jade 160 to gps pokazuje 154 wiec chyba moj licznik duzo nie zawyza :) takze raczej nie ma sensu sugerowac sie wskazaniami licznika. bo moga 3 audi jechac obok siebie 200 km/h a 1 bedzie miala na liczniku 220 2. 210 a 3. 205 :gwizdanie:

Opublikowano

220 2. 210 a 3. 205

tak to nie jest w nowych autach granica bledu licznikowa to okolo 5km/h
Opublikowano

Panowie moja dziewczyna posiada toledo II z silnikiem TDi 110KM i ostatnio podczas testowania przy 160 km/h jakby zaczął zwalniać podczas gdy moje a4 z tym silnikiem leci ok 190 km/h, co moze byc przyczyna takich slabych osiagow?

Opublikowano

Panowie moja dziewczyna posiada toledo II z silnikiem TDi 110KM i ostatnio podczas testowania przy 160 km/h jakby zaczął zwalniać podczas gdy moje a4 z tym silnikiem leci ok 190 km/h, co moze byc przyczyna takich slabych osiagow?

nie ten dzial kolego
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie moj AJM z 2000 roku na fabrycznych 115KM rozpedza sie tylko do 175km\h na kolach 15 calowych . Predkosc sprawdzilem na liczniku i klimatroniku. Jaki stawiacie powod tak niskiej predkosci maksymalnej ???

Opublikowano

Panowie moj AJM z 2000 roku na fabrycznych 115KM rozpedza sie tylko do 175km\h na kolach 15 calowych . Predkosc sprawdzilem na liczniku i klimatroniku. Jaki stawiacie powod tak niskiej predkosci maksymalnej ???

Licznikowe 175 :mysli: to na bank z nim cos nie tak, zrób logi moze masz jakaś nieszczelność w układzie albo pompki kaput :mysli:

Mój po modach mysle ze vmax zrobi do 220, przy 200 mam 4tys obr

Opublikowano

a mój 110km w automacie z 96 roku 195 km/h na autobanie ,co mnie zaskoczyło samego :)

Opublikowano

Ja swoim na 205/55/16 195 ale ciagnal jeszcze wmiare tylko droga sie konczyla i to swiezo po zakupie.Mysle ze licznik by zamknal.

Poprzednia A4 1Z na tych samych kolach 175km/h na tej samej drodze i pedal w podlodze potem lekka gorka i za cholere.Cos musialo byc nie tak

Opublikowano

mój AJM tylko 196km... :(

Opublikowano

Moj poprzedni beczkowoz - AFN z 97 poszedl licznikowe 205 na kolach 15''

Opublikowano

To ciekawe :mysli: :mysli: cos jest chyba nie tak :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

mój jak był seryjny latał licznikowe 215

teraz zamyka skrzynię na 5 biegu :evil:

Opublikowano

:kox:

ja 200km/h bez problemu, więcej nie było gdzie sprawdzić

Opublikowano

AFN 110PS

letnie opony 16" 55/205 Vmax 200km/h na równej drodze, a z górki 210km/h i to nie był koniec przyspieszania, zakręt, deszczyk i padnięte łozysko mnie powstrzymało...

zimówki 15" 65/195 Vmax 200km/h

wartośći licznikowe, do 190 idzie zawsze, a dalej to zależy od paliwa i wiatru. Testy robione na krótkich odcinkach max 5km :>

na długich prostych coś bym jeszcze wykrzesał.

Opublikowano

Jaka AJM ma predkosc na zamknieciu skrzyni?