Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI] Jak palą Wasze klekoty w te mrozy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kilka dni wstecz za oknem -19 na termometrze,wychodze z domu,wsiadam do swojego bolidu,jedno grzanie swiec i silnik gada,przez okolo 2 sekundy obroty 1100 malutki dymek z rury i po chwili ok.A jak jest u Was???

Opublikowano

z dolanym deprasatorem gada :) tylko długo sie nagrzewa. naszczescie juz po mrozach, teraz za oknem zaledwie -1 :)

Opublikowano

U nas jednego dnia o 6 rano było -26 i tez zapaliłem za pierwszym razem :good: ale kręciłem o jakieś 3 sekundy dłuzej niz zawsze ale wogóle mnie to nie zdziwiło, myślałem, ze będzie nawet gorzej ale było ok! :>

Dodam, ze świece grzał mi 8 sekund ze stoperem w ręce :>

Opublikowano

no u mnie w te mrozy tez niebyło problemu (jeśli pomine to że mi immo siadło ale to juz predzej :wallbash::()

Opublikowano

-24 z rana, krecilem okolo 10 sekund ale odpalil. mam za maly akumulator i za slaby prad rozruchowy, ale koniec koncow dal rade.. dodam ze na pelny bak dolewam litr PB95

Opublikowano

Ooooo, to widze ze koledzy luksusy maja ze swoimi niuniami :good:

Powiem szczerze, ze mialem male problemy ze swoja. Chociaz palila za pierwszym razem, to czasem musialem nawet jakies 15-20 sek krecic :confused4: Chyba najwyzszy czas zmienic akumulator :mysli:

Opublikowano

przy - 14C na dotyk :cool1:

Opublikowano

Po wymianie pompy, zimno czy ciepło, pali na dotyk. Spalanie - na Święta byłem w Kielcach. W trasie łyknęła 6.5/100 BP Ultimate. W mieście niestety wyszło 10.5 na gorszym paliwku. Teraz będę lać tylko orlenowską Vervę więc myślę, że zejdę z literek w mieście. Pozdrawiam :hi:[br]Dopisany: 11 Styczeń 2009, 01:48_________________________________________________Tak przy okazji, z autopsji, to są 3 podstawowe przyczyny słabego odpalania. 1-wszy - zaworek zwrotny na pompie wtryskowej zaczyna przepuszczać. 2 - słaby akumulator lub nieodpowiedni do danego silnika. Musi być dobrze naładowany i o odpowiednim prądzie rozruchowych - 3 - dokonywująca żywota pompa wtryskowa, która za chiny nie może znieść paliwa niewiadomego pochodzenia. Życzę Wam w Nowym Roku aby Wasze pompy wtryskowe chodziły jak szwajcarskie zegarki ;) ewentualnie ,jak już coś jest nie tak, to przyczyny 1wszej, ewentualnie 2giej. Nie życzę 3ciej, która to bardzo popsuła moje świąteczne plany.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

moja zapalała w mrozy na dotyk mimo że mam na zegarku 344 tys.km. :)

Opublikowano

W te mrozy największe byłem u rodziców na wschodzie Polski, niedaleko Terespola, we wtorek termometry pokazały -26 i niuńka odpaliła od strzału, świece wymieniałem przed świętami, grzały około 10 sekund. :)

Opublikowano

mój pali jak strzała :kox:

Opublikowano

Podstawa to dobry akumulator i świece żarowe.

Przy temp poniżej -15 odpalił za pierwszym razem.... Czas grzania świec - max 10 sekund

Opublikowano

w silnikach z VP bardzo wazny jest kąt wtrysku

w PD stan uszczelniaczy PD

Opublikowano

mój w te mrozy odpalał tak za 3 razem :confused4: dodam ze mam za słaby akumulator 64Ah-620A i wydaje sie mi że to wina akumulatora... :wallbash:

Opublikowano

Jeżeli pominąc to ze Raz Zamarzło mi paliwo w przwodach to Maleńka Pali na dotyk nawet jak raz bylo -24 i o 3 w nocy jechalem na niemcy zapalila na dotyk.. 10 sek Swiece Kluczyk w Pozycje Start i Samochód po sekundzie chodzi :a4fan::radocha:

Opublikowano

Ostatnio przy -25 st zapaliła bez problemu, tak po ok 3 sekundach.

Opublikowano

cholera sami farciarze, moja po pierwszym grzaniu świec nie chce palić nawet przy 7, jeżeli przelecę 2-3 cykle grzania odpala, ale po jakichś 3-4 sekundach kręcenia i nie ma znaczenia czy jest -7 czy -17

Opublikowano

3 dni na mrozie ...na dotyk :wink4:

Opublikowano

mi na mrozie lepie pali niz jak jest na plusie 10 stopni i myśle ze to pompa duszy daje

Opublikowano

kapete moze nie wszyscy sie wypowiadali :kox: u mnie było ciezko z odpalaniem, poszedłem raz z rana i szok - nie odpalił, zadzwoniłem po kolege z duzym aku (merc E320 - aku pod tylna kanapą :shocked: ) i sie udało... nastepnego dnia odpalił bardzo ciezko, pozniej musiałem zostawic auto na 3 dni i o dziwo odpalił, a nastepnego dnia juz nie. Wyciagnałem aku, dolałem wody, podładowałem i teraz pali jak nalezy, tylko jeszcze termostat mam do wymiany, ale z tym to juz inny temat :blink: