Opublikowano 13 Sierpnia 20197 l To git. Mysle że da się coś ugrać wydechem w przypadku tego silnika ale to grubszy i kosztowny temat. Edytowane 13 Sierpnia 20197 l przez Randor
Opublikowano 21 Sierpnia 20197 l obejrzałem cały temat i powiem ci szczerze,że oby takich B5 wiecej na drogach , to pewnie bardziej obróciłbym się za taką niż za b9
Opublikowano 21 Sierpnia 20197 l 4 godziny temu, instruktor83 napisał: obejrzałem cały temat i powiem ci szczerze,że oby takich B5 wiecej na drogach , to pewnie bardziej obróciłbym się za taką niż za b9 Bo tak dokładnie się dzieje:-)
Opublikowano 22 Sierpnia 20197 l Autor Dzięki Panowie! Jeszcze trochę zostało rzeczy do zrobienia i powinna być bomba. Wczoraj autko dostało świeży wosk i trochę odświeżyłem komorę silnika.
Opublikowano 23 Sierpnia 20197 l Zaczynam żałować, że mam przedlifta jak się patrzy na takie zadbane polifty jak Twój, to potem ciężko wsiadać do swojego ?
Opublikowano 23 Sierpnia 20197 l Autor 5 godzin temu, Arek8888 napisał: Zaczynam żałować, że mam przedlifta jak się patrzy na takie zadbane polifty jak Twój, to potem ciężko wsiadać do swojego ? Arku przedlift czy polift nie ma, aż takiego znaczenia. Najważniejsze to dobrze dbać ?.
Opublikowano 16 Października 20196 l Autor Przyszedł czas na zrobienie porządku z hamulcami. Zaciski już wysłane do ogarnięcia, a dziś przyszły tarcze i klocki. Przód 312x25 (jarzma z A6 C5), natomiast tył 256x22 (komplet z S4 B5 lift).
Opublikowano 21 Października 20196 l W dniu 16.10.2019 o 16:39, Rumaq napisał: Przyszedł czas na zrobienie porządku z hamulcami. Zaciski już wysłane do ogarnięcia, a dziś przyszły tarcze i klocki. Przód 312x25 (jarzma z A6 C5), natomiast tył 256x22 (komplet z S4 B5 lift). Bedzie hamowanko
Opublikowano 22 Października 20196 l Autor W dniu 21.10.2019 o 19:02, Wandej napisał: Bedzie hamowanko Kupione w porządnej firmie, więc musi dobrze hamować. Jak zwykle fachowa obsługa .
Opublikowano 24 Października 20196 l Autor Zaciski przygotowane i w poniedziałek montaż. Edytowane 24 Października 20196 l przez Rumaq
Opublikowano 29 Października 20196 l Autor Zestaw już na aucie. Teraz trochę pojeżdżę i mam nadzieje, że zobaczę różnicę.
Opublikowano 29 Października 20196 l Podoba mi się że nie poszedłeś w kolory tęczy z tymi zaciskami. Myślałem że tylko w 1.6 Audi nie przewidziało w piaście otworu mocującego tarczę. U Ciebie to samo.
Opublikowano 29 Października 20196 l Heble ładnie wyglądają, ciekawe jak z hamowaniem.. W sumie u mnie też nie ma otworów w piaście na tarcze.. :|
Opublikowano 29 Października 20196 l Daj znać jak nowy zestaw się sprawuje i czy różnica na plus jest satysfakcjonująca. Dobrze by było u siebie coś z hamulcami podziałać, więc opinia będzie mile widziana. Zima idzie więc domyślam się, że jeżdżone trochę mniej teraz będzie?
Opublikowano 31 Października 20196 l Autor Rzeczywiście z tym otworem tak to wygląda.. Trochę już pojeździłem (zrobione około 500 km) i różnica jest odczuwalna. Na początku myślałem, że bardziej sobie wmawiam niż jest to rzeczywisty efekt ale jednak przy kilku mocniejszych hamowaniach robi ten zestaw robotę. Jestem bardzo zadowolony bo w końcu nie mam spowalniaczy, a hamulce . Co do zimy to pewnie jak zwykle B5 w Boże Narodzenie zostanie odstawiona do garażu i wyjęta w okolicach marca/kwietnia.
Opublikowano 31 Października 20196 l U mnie w poprzedniej B5 312 nie dawało rady. Może była to wina masy auta (2.8q Avant na full wypasie i ponad 1700kg). Przód miałem gładki oz + textar a tył nacinany ale nie pamiętam jakiej firmy. Zaciski były pomalowane i w fajnym stanie więc obstawiam iż były regenerowane. Edytowane 31 Października 20196 l przez Randor
Opublikowano 1 Listopada 20196 l Autor Tył też podmieniałeś na S4, czy wrzucałeś coś jeszcze większego?
Opublikowano 1 Listopada 20196 l Nie pamiętam dobrze. Tak już kupiłem auto i nie zwracałem uwagi. Wiem że po przesiadce z ośki 1.8 na litych tarczach myślałem że wybije sobie zęby o kierownice. No ale z czasem jak zacząłem wykorzystywać V6 udawalo mi się dość łatwo doprowadzać heble do puchnięcia. Jak dla mnie masa robiła swoje. W obecnej mam 345/330 i hebel jest spoko ale jakoś skutecznością głowy mi nie urwał (hamuje lepiej niż zestaw z 2.8 ale oczekiwałem więcej, chyba się napalilem i oczekiwałem zbyt wiele:)). Za to ani razu mi nie spuchł nawet jak mocno się starałem. I o to głównie chodzi. To co wrzuciłeś wystarczy według mnie z zapasem do normalnej jazdy. Jeśli lubisz przycisnąć w trasie i często hamujesz z 150+ to hebel 320 jest takim minimum. Edytowane 1 Listopada 20196 l przez Randor
Opublikowano 4 Listopada 20196 l Autor A ja myślałem, że już mam sensowny zestaw.. Dzięki.. Teraz poniedziałkowa depresja jeszcze bardziej się pogłębiła . Jedyne co mnie pociesza to, że na zimę mam zestaw 16", więc i tak by to pewnie nie weszło . Ogólnie B5 raczej nie szaleję za kierownicą, więc tak jak piszesz do normalnej jazdy powinno być ok.