jihaad Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kolegaberlin i malgorzataa2 to ten sam gosc. Wysłane z SGSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tego to nie wiedzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiko79 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 dlatego należy kupować tego typu produkty od oficjalnych dystrybutorów, bo historie tego typu, że oryginalny olej sprowadzany taniej prosto z rafinerii to można sobie między bajki włożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMpakiet Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 sprawdzony sprzedawca Galon oleje - GALON OLEJE S.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jihaad Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tego to nie wiedzialem Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Chyba, że to jakas niesamowita zbierzność nicków i ofert. Nie chce mi się drążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supi9 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Najlepszy olej w/g mnie jaki sprawdził się w mojej 1.8T to półsyntetyk Lotosa. Wymył silnik nie rozszczelniając go. Świetny olej i nie martwiłem się, że ktoś go podrabia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Kolejny nawiedzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekml Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 jak to pisałeś to przytomny byłeś? :facepalm:bo za mądry to nie jesteś jak lałeś tego lotosa:doh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMpakiet Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Najlepszy olej w/g mnie jaki sprawdził się w mojej 1.8T to półsyntetyk Lotosa. Wymył silnik nie rozszczelniając go. Świetny olej i nie martwiłem się, że ktoś go podrabia. Az sie boje myslec co tam mu serwowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jihaad Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Najlepszy olej w/g mnie jaki sprawdził się w mojej 1.8T to półsyntetyk Lotosa. Wymył silnik nie rozszczelniając go. Świetny olej i nie martwiłem się, że ktoś go podrabia. A który z używanych przez ciebie rozszczelnił ci silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilb5 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 AUDI Model A4 1.8i Turbo, -Avant Silnik PT Rok 1995-2001 Magnatec 15W-40 Nowe wyszukiwanie Drukuj Zastosowanie Zalecenia Pojemność (ltr) Silnik (PT) Zalecany Magnatec 15W-40 3.5 Dobry GTX High Mileage:facepalm: Dobór oleju wg strony Castrola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMpakiet Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 No ten dobor taki sam jak oleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zawsze wierzyłem w szajstrolla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hołowczyc20 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 dobre to ja do starej 80-tki wlałem full syntetyka i powiem szczerze,że silnik lepiej chodzi niż na półsyntetyku:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nietykalny Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 ja zalewałem zarówno 80 1.9 tdi jak i passata 1.9 td olejem 5w40 valvoline max life - bardzo dobry olej. Obecnie w mojej audi też taki smaruje silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supi9 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 To się nie bój. ....... 50 tysięcy i stan doskonały. Kolejny właściciel zadowolony bo miałem z nim kontakt. Jeżeli myślisz ze Castro i Mobil są panaceum na wszystko to jesteś w błędzie. Liczy się wymóg producenta określony normą. Olej musi to spełniać i jeżeli spełnia to ok. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka ---------- Post dopisany at 06:42 ---------- Poprzedni post napisany at 06:38 ---------- To drugie auto było na tym oleju. Poprzednim ja sam przejechałem 100 tysięcy i tak samo silnik w świetnym stanie. Nie pisał bym jeżeli bym nie sprawdził. A jeżeli chodzi o serwis. .... to akurat jestem z tych co nie żałują na to i nigdy laweta nie wracałem. Te dwa o których piszę to Audi. Natomiast ten olej latem jeszcze do innych aut gdzie był wystarczający wg. wymogów producenta. Do MB lecę co innego z uwagi na inne normy. W każdym razie ja w praktyce sprawdziłem przydatność Lotos i nie powielam zasłyszane opinie. Żeby negować co mówię trzeba mieć samemu jakieś doświadczenie w tej materii. Ja nie spotkałem nikogo, komu ten olej by silnik uszkodził, a sam sprawdziłem go na większych przebiegach. Odpowiadał mi przede wszystkim ze względu na dobre właściwości myjące. Mobil 10w40 w 1.8t po większym przebiegu zostawił niezły syf w silniku. Ma to znaczenie jeżeli chodzi o doprowadzenie oleju do turbo. Po płukance i 30 tysiach na Lotosie półsyntetyku silnik w środku został wymyty i pozostał delikatny brązowawy nalot. Żadnych czarnych nagarów które zostawiam Mobil. Nie neguję jakości olei markowych, a tylko chodzi o to, że można taki z powodzeniem zastąpić innym. Zatem niektóre komentarze są zbędne. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ty nie martw sie o silnik bo on wytrzyma Tutaj wazniejsza jest turbina o ktorej widze zapomniales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supi9 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie zapomniałem i mimo sporego przebiegu była i jest w dobrym stanie. Jak by jej coś szkodzi to kolejnych 50 tysięcy by nie wytrzymała. A jeżeli chodzi o nią to gdy nie ma problemu z przeswitem w przewodach doprowadzająch olej to jej nic nie będzie a semisyntetic starczy. Ten olej nie powoduje szlamu w silniku. Gorzej wyglądał 15w40 Mobila , z którego od razu zrezygnowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Skoncz z tą demagogia, zyjesz jeszcze PRLu:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supi9 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Może. ..... a rozumiem że Ty lejesz inne bo takie przekonanie panuje i tyle. Ja wychodzę z założenia że można stosować każdy który spełnia normy producenta pojazdu. No nie wiem czy to przekonanie rodem z PRL u. Poza tym można powiedzieć że produkt ten przetestowałem na kilku silnikach na znacznych przebiegach w tym na 1.8t. Negujac to musiałbyś doświadczenie co najmniej podobne ale o skutku przeciwnym. Jeżeli prowadzisz warsztat i nie używasz tego to tylko powielasz opinie. Własna mógłbyś sobie wyrobić podczas używania na przestrzeni co najmniej 50-100 tysięcy. Wiec po co takie teksty jak nie sądzę abyś to kiedykolwiek sprawdził, bo jak byś sprawdził to byś tak nie gadał. A jeżeli chodzi o turbo to co jakiś czas luz na sztandze sprawdzałem i bez zmian. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi