jarko Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 a ladnie rozswietlaja caly klosz na podsufitce, czy sweica punktowo? ani te co na zdjęciu jak również te co w pierwszym poście nie świecą punktowo ładnie oświetlają wnętrze, a te co Karol założył są mocniejsze.
Musashi Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 a ladnie rozswietlaja caly klosz na podsufitce, czy sweica punktowo? ani te co na zdjęciu jak również te co w pierwszym poście nie świecą punktowo ładnie oświetlają wnętrze, a te co Karol założył są mocniejsze. a gdzie kupic?
jarko Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 a ladnie rozswietlaja caly klosz na podsufitce, czy sweica punktowo? ani te co na zdjęciu jak również te co w pierwszym poście nie świecą punktowo ładnie oświetlają wnętrze, a te co Karol założył są mocniejsze. a gdzie kupic? A np tu: http://sklep.ledy.pl/
Pawci_o Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Pomysły ciekawe piszecie.. :good:ja wczoraj wymontowalem panel z podsufitki i zamontowałęm zamiast zarówki 4 diody flux. teraz szukam jakichs czerwonyc z 3 mm z katem swiecenia 15 stopni zeby wstawic w panel i zeby mi ladnie oswietlalo konsole srodkowa plus do tego zamontuje jeszcze 1 swiatło z tylu w podsufitce no i nad tymi bialymi diodami zamontuje po 1 czerwonej ktora bedzie swiecila bardzo slabym swiatlem i bedzie podswietlala klosz lampy mysle ze efekt bedzie niezly:) jak tylko to wszystko zrobie to wzuce foty pozatym myslalem jeszcze o zrobieniu podswietlenia klamek i nog ale rezygnuje z tego bo nie chce robic z auta choinki.. zastanawia mnie jeszcze w jaki sposob i jaki to by byl koszt zeby zrobic z tylu elektryczne szyby.
KERCZI Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 to jak zrobisz foty to wrzucaj ja w b7 zrobilem elektryke z tylu. Wiazki plus mechanizmy 400pln no i oczywiscie boczki...ja akuratnie wymienialem wnetrze wiec przy tzw. okazji ale warto
jarko Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 pozatym myslalem jeszcze o zrobieniu podswietlenia klamek i nog ale rezygnuje z tego bo nie chce robic z auta choinki.. zastanawia mnie jeszcze w jaki sposob i jaki to by byl koszt zeby zrobic z tylu elektryczne szyby. W nowszych wersjach A4 to prawie standart - tzw. pakiet oświetlenie Co do szybek to u mnie koszt coś około 600-700 za wszystko - dokładnie nie pamiętam.
koziol Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Wymieniłem całe oświetlenie a4 z 1998 roku na led. Świeci super jednak miałem podobny problem jak koledzy. Lampki boczne w podsufitce nie chciały swiecić ze względu na odwrotną polaryzację led. Zamieniłem kabelki czarny z biało czarnym jak radzili koledzy w tym poście i świecą bez problemu. Teraz jednak zapalając jedną z bocznych lampek l/p osobnym przyciskiem zapala się lampka lewa bądź prawa oraz zawsze światło środkowe (rurka). Tak samo zamykając auto lamka rurkowa w podsufitce się zapala natomiast jak otwieram gaśnie. Coś jest nie tak zamiana kabli spowodowała w/w skutki negatywne co robić? Które przewody należy jeszcze zamienić?
moskal Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Teraz jednak zapalając jedną z bocznych lampek l/p osobnym przyciskiem zapala się lampka lewa bądź prawa oraz zawsze światło środkowe (rurka). Tak samo zamykając auto lamka rurkowa w podsufitce się zapala natomiast jak otwieram gaśnie. Coś jest nie tak zamiana kabli spowodowała w/w skutki negatywne co robić? Które przewody należy jeszcze zamienić? Też tak mam , w sumie to ja wpadłem na to żeby pozamieniac kable , moze trzxeba to zrobic inaczej , nie mam pojecia. na razie zostawiam tak jak jest
koziol Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 czekamy w takim razie na jakieś sugestie kolegów. Pozdr
KERCZI Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz...
musti Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Tak wygląda oświetlenie zamontowane u mnie
jarko Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz... No właśnie, może nie koniecznie w oprawce musiałbym się tym na żywo pobawić...
KERCZI Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz... No właśnie, może nie koniecznie w oprawce musiałbym się tym na żywo pobawić... no albo rzecz jasna na drugim koncu owych kabelkow
moskal Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 no albo rzecz jasna na drugim koncu owych kabelkow tylko problem jest w tym ,że nie moge zlokalizować tych kabli , był temat w którym jest opisane które to kable i które kostki (niby są umieszczone z lewej strony nóg kierowcy)ale ma sie to nijak do rzeczywistości , dlatego musiałem polecieć po najmniejszej linii oporu
jarko Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz... No właśnie, może nie koniecznie w oprawce musiałbym się tym na żywo pobawić... no albo rzecz jasna na drugim koncu owych kabelkow No jeżeli by to było takie proste to by teraz takich problemów nie mieli... Jak widać, żeby normalnie działało to trzeba to jakoś inaczej zrobić, nie tylko zwykła zmiana kabelków
KERCZI Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 no albo rzecz jasna na drugim koncu owych kabelkow tylko problem jest w tym ,że nie moge zlokalizować tych kabli , był temat w którym jest opisane które to kable i które kostki (niby są umieszczone z lewej strony nóg kierowcy)ale ma sie to nijak do rzeczywistości , dlatego musiałem polecieć po najmniejszej linii oporu Wtyczki, a w zasadzie druga strona kabelkow jest kolo bezpiecznikow pod kolumna kierownicy
piotreki Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 mam pytanie jak ja nie mam pakietu oswietleniowego ale chcialbym sobie zalozyc i teraz mam pytanie ad podswietlenia po otwarciu drzwi mam czerwony plastik i teraz mam szykowac zarowke instalka tam jest czy wszystko musze ciagnac??!! Jesli tak to czy da sie bez rozbierania boku?
Kowi87 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Opublikowano 29 Marca 2009 Znaczy chodzi Ci o światełka w drzwiach czy jak ? Jesli o te swiatełka to zapewne będziesz musiał dociagnać wiazke pod te czerwone swiatełka
piotreki Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 i podlaczyc sie z podsufitowka czy w jakis kabelek w slupku ?! jestem na razie na etapie zamawiania 'czesci' idzie pare dni wolnego to zrobie sobie pakiet oswietleniowy LED
Rekomendowane odpowiedzi