franio Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 cena racja, ale spokój z hamowaniem ważniejszy :gwizdanie:
Alona Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 miałam na myśli ATE, kosztuja tyle samo co textary....
CoLo Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ej Panowie Ja mam na tyle Tarcze BREMBO + klocki RH i nic nie piszczy i hamuje...i polecam do STANDARDOWYCH hebli... Najlepiej do kolegi TOM77 bo dobre ceny ma chłopaczyna
franio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 no Tomeczek to już mi od jakiegoś czasu łatwi graty
bulk_1986 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam koledzy Kończą mi się klocki i muszę zmienić, tarcze sa ori i są jeszcze dobre. Jaki klocek najlepszy do ori tarcz - w szukajce nie mogę znaleźć nic konkretnego oprócz tego że Poziek pisał że Textar jest za twardy do ori tarcz, wiec jakie są najlepsze do ori tarcz?
franio Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 road hause, zamiast opiłków żelaza dodają kevlar, nie piszczy, mniej pyli i lepszy cenowo
bulk_1986 Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam Chciałem tylko powiedzieć że kupiłem klocki Zimmermann'a a na klockach napis Saxid - ale już sprzedawca mi to mówił gdy szukałem Saxidów.
elmo814 Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 daj znac jak troszke pohamujesz jak sie sprawujate klocki i jaka cena ,
smartpc Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Ostatnio wymieniałem tarcze na gładkie Zimmermany + klocki Saxid. Początki(docieranie) wskazywały raczej na kiepski wybór jeśli chodzi o klocki(piszczały i STRASZNIE pyliły). Po około 5tyś km piski ustały i pylenie zmniejszyło się...ale i tak do poziomu raczej niezadowalającego. Co do samego hamowania to nie mam zastrzeżeń...ale i tak w przyszłości nie dam sie już namówić na tego producenta klocków. Ostatnio miałem JURIDA i byłem bardziej zadowolony...przy kolejnej wymianie zakładam FERODO. Zobaczymy jak one będą się sprawowały z krążkami Zimmermana Koszt kompletu na przednią oś to około 150zł + przesyłka Pozdrawiam
bulk_1986 Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Dotychczas zrobiłem dopiero 50 km ale podzielę się opiniami po ok 1000km czyli za jakieś 2 - 3 tyg. Co do ceny to do mojego auta kosztowały: - przód kpl. 153zł - tyl kpl. 73zł
domelq Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja jeżdżę na komplecie ATE i nic nie piszczy, wszystko elegancko. Ale klocek czasami przypyli i wówczas nie fajnie felga wygląda
bialy986 Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Również mam komplet firmy ATE i nie narzekam.Przy hamowaniu nic nie piszczy,jedynie pylą.
szogun0 Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 nie prawda, RoadHause jest produkowany w usa i hiszpani, a Ate nawet w Markach. Rozumiem, że dla ciebie liczy się tylko, gdzie jest coś produkowane. Nie ważne są inne aspekty. To zadam ci jeszcze jedno pytanie. Co jest lepsze? Wahadłowiec Buran (z ZSRR) czy seat (z Hiszpanii)? I co ma lepszą jakość i precyzję wykonania?
domelq Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 nie prawda, RoadHause jest produkowany w usa i hiszpani, a Ate nawet w Markach. Rozumiem, że dla ciebie liczy się tylko, gdzie jest coś produkowane. Nie ważne są inne aspekty. To zadam ci jeszcze jedno pytanie. Co jest lepsze? Wahadłowiec Buran (z ZSRR) czy seat (z Hiszpanii)? I co ma lepszą jakość i precyzję wykonania? Otóż to linia produkcyjna to linia, idzie prawie wszystko tak samo. Najważniejsze są wyznaczone standardy i kontrola jakości
f16mysliwiec Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 nie prawda, RoadHause jest produkowany w usa i hiszpani, a Ate nawet w Markach. Rozumiem, że dla ciebie liczy się tylko, gdzie jest coś produkowane. Nie ważne są inne aspekty. To zadam ci jeszcze jedno pytanie. Co jest lepsze? Wahadłowiec Buran (z ZSRR) czy seat (z Hiszpanii)? I co ma lepszą jakość i precyzję wykonania? :oklaski: Otóż to linia produkcyjna to linia, idzie prawie wszystko tak samo. Najważniejsze są wyznaczone standardy i kontrola jakości
franio Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 ale prosty przykład, wszystko co produkowane jest na rynki europy zachodniej od tego co idzie do nas jest lepsze jakościowo
domelq Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 ale prosty przykład, wszystko co produkowane jest na rynki europy zachodniej od tego co idzie do nas jest lepsze jakościowo Lepsze jakościowo od czego? Zauważ, że nie wszystko co jest robione na rynek Europy Zachodniej trafia do Polski
franio Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Lepsze jakościowo od czego? pytanie nie związane z wątkiem, ogarnijcie się :gwizdanie:
Saritankian Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 koledzy a co myślicie o zestawie tarcz zimmermanna nawiercanych + klocki ferodo DS wiem że swap na 312 byłby lepszy ale chciałbym sobie tego oszczędzić (nowe zimówki 15") a jeśli wybór na przód dobry, to na tył wrzucić tylko lepsze klocki czy tarcze też wymieniać ?
Rekomendowane odpowiedzi