Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie mocy 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat z ELSY dla silnika BFB, instrukcja "checking compression"

"

Using the compression tester → operating instructions.
– 

Have a 2nd mechanic press down the accelerator pedal completely and simultaneously operate the starter until the pressure no longer increases on the tester display. "

Dlaczego niby elektroniczna miała by się nie otworzyć skoro na włączonym zapłonie bez uruchomionego silnika przepustnica normalnie reaguje na ruchy "dzwignią" gazu :D

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

Mogę odkręcić przepustnice :P

Opublikowano
8 godzin temu, Vexart napisał:

Mogę odkręcić przepustnice :P

Właśnie to trzeba zrobic

Opublikowano
W dniu 17.01.2019 o 08:36, soul87 napisał:

Dlaczego niby elektroniczna miała by się nie otworzyć skoro na włączonym zapłonie bez uruchomionego silnika przepustnica normalnie reaguje na ruchy "dzwignią" gazu :D

Też jestem ciekaw.

Opublikowano
  • Autor

No to sprawdzę czy się otwiera przepustnica na zapłonie bez uruchomienia. Tylko jutro bo dzisiaj rozwaliła mnie choroba.

Opublikowano
25 minut temu, Vexart napisał:

No to sprawdzę czy się otwiera przepustnica na zapłonie bez uruchomienia. Tylko jutro bo dzisiaj rozwaliła mnie choroba.

Nie otwiera sie tylko uchyla

Pelne otwarcie przepustnicy jest zalezne od wielu czynnikow a te nie sa spelnione gdy jest uruchamiany przez rozrusznik

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem olej filtry założyłem DP.

Zmierzyłem kompresję kilka razy każdy cylinder i wyszło:

1- 12

2- 12.1

3- 12.5

4- 12.5

przepustnica na zapłonie otwiera się całkowicie przy wciśniętym gazie. Nie sprawdziłem jak jest przy próbie odpalenia, ale pewnie wtedy nie jest całkiem otwarta.

Opublikowano
  • Autor

Wypowie się ktoś??

Opublikowano

Kompresja jest ok.

Opublikowano
  • Autor

No to silnik się nadaje. Co w pierwszej kolejności zrobić??

Chciałbym stopniowo dokładać co jest potrzebne.

Edytowane przez Vexart

Opublikowano
  • Autor

Wątek umarł niczego więcej się nie dowiem? Jeżeli muszę to zapłacę za takie informacje XD

Opublikowano

Montujesz fmica, jak turbo wyjmiesz to dp odrazu i tip zeby nie rozkręca za duzo razy, najlepiej turbo rano wstawiaj i do tunera na program odrazu, wtryski u tunera pod domem, bo możesz biedy narobić jak założysz wtryski i będziesz na nich jeździł. 

Edit: temat nie umarł tylko kolejny raz to samo trzeba pisać i nikomu się nie chce?

Edytowane przez Patryk94

Opublikowano

Godzinę temu, Vexart napisał:

Wątek umarł niczego więcej się nie dowiem? Jeżeli muszę to zapłacę za takie informacje XD

moge pomoc, jak cos to pw 

Opublikowano
  • Autor

Dp założyłem tak jak piałem Jeżeli założe większe turbo to nie będzie problemów? pewnie będzie przeładowywało no wtryski to tak myślałem Zeby wymienić u tunera bo to łatwo wymienić.

A co do tunera to Fabryka Mocy z lublina będzie dobry? W lubelskim ktoś kogoś poleci?

Przepraszam, że trzeba powtarzać 2x. Ma ktoś do sprzedania lub wie kto ma zaciski i jarzma 320 no i na tył 288+ osłony pod Q? Zależy mi na takich do regeneracji.

Opublikowano
3 minuty temu, Vexart napisał:

W lubelskim ktoś kogoś poleci? 

Opublikowano
  • Autor

To tunera już mam, na resztę pytań ktoś odpowie? :)

Opublikowano

Pisz do @rs dziadek w sprawie swapu hamulców.

Opublikowano
2 minuty temu, Vexart napisał:

To tunera już mam, na resztę pytań ktoś odpowie? :)

Załóż wszystkie graty prócz wtrysków i umów się na strojenie. Jak chcesz usłyszeć więcej szczegółów to zadzwoń do Karola, a na pewno Cię doskonale uświadomi :D

Opublikowano

Tuner  ten co przem8 napisał, sam u niego robiłem. Turbo najlepiej załóż  przed pojechaniem na program, i nie będzie problemu, ja miałem zmienione turbo i 20km do soft mod jechałem bez problemu. 

Opublikowano

Przed podniesieniem mocy można a nawet należałoby wymienić świece zapłonowe, jeżeli nie wiadomo kiedy były wymieniane. Do tego nowy filtr powietrza, filtr paliwa.

Sprzęgło awx pasuje p&p tylko jak ktoś wyżej wspomniał,  trzeba lekko trzpień tarczy podciąć i żadnych dwumas nie trzeba wymieniać.