Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Złoty klekocik AHH+ (178KM i 375Nm) - NOWE MODY...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzo ładna audiczka i jak narazie świetne mody :) powiedz mi kolego co daje ten kolektor ssący z Awx-a i co daje wywalenie ERG...bo szczerze powiem że nie mam pojęcia :P

Opublikowano

bardzo ładna audiczka i jak narazie świetne mody :) powiedz mi kolego co daje ten kolektor ssący z Awx-a i co daje wywalenie ERG...bo szczerze powiem że nie mam pojęcia :P

kolektor daje to, że więcej powietrza przedostaje się przez niego do silnika przy tym samym ciśnieniu, ponieważ ma większą średnicę wewnętrzną-większy przekrój

o wywaleniu EGR'a juz duzo napisano, poczytaj sobie np. tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t114287.0.html;highlight=mrozy

:hi:

Opublikowano

kolektor daje to, że więcej powietrza przedostaje się przez niego do silnika przy tym samym ciśnieniu, ponieważ ma większą średnicę wewnętrzną-większy przekrój

o wywaleniu EGR'a juz duzo napisano, poczytaj sobie np. tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t114287.0.html;highlight=mrozy

:hi:

kurcze to rzeczywiście temat rzeka, ale już troche bardziej mi to naświetliłeś. Dzieki bardzo.

pozdrawiam

Opublikowano

dzisiaj zamontowana kolejna zabawka

turbo GT1749VA z września 2007 :wink4:

25682597.jpg

+ redukcja/przejściówka od Kowicza z oringiem i śrubkami :polew:

22368985.jpg

[br]Dopisany: 18 Luty 2010, 22:26_________________________________________________

mocal1w.jpg

MOCAL 10 rzędowy, wymiary rdzenia: szerokości 115mm, wysokość 77, grubość 51mm, krócice 1/2"

PODSTAWKA z TERMOSTATEM krócice 1/2"

przewidziany montaż w miejscu po ori IC, już po świętach :wink4:

Opublikowano

obserwuję Twój projekt i powiem tak: szacun :good: :good:

robisz wszystko kompleksowo i bez półśrodków, pozostaje tylko czekać na efekt końcowy :kox:

Opublikowano

Efekt końcowy będzie znakomity :good:

Łapek czekam na fotostory z tą chłodniczką :kox:

Opublikowano

ładnie ładnie.. fajnie zaplanowane mody i konsekwentna realizacja.... jeszcze trochę się naoglądam i chyba też się skuszę na wtryski, turbo, fmic'a i wizytę w warszawie...... tylko przy moim przebiegu 325tys mam pewne obawy..

Opublikowano

Łapek i jak zdziałałeś cos z tą chłodniczką :mysli:

ładnie ładnie.. fajnie zaplanowane mody i konsekwentna realizacja.... jeszcze trochę się naoglądam i chyba też się skuszę na wtryski, turbo, fmic'a i wizytę w warszawie...... tylko przy moim przebiegu 325tys mam pewne obawy..

spoko dasz rade :good: ewentualnie(zapewne) dojdzie wymiana sprzegła przy twoim przebiegu, mi własnie pękło 300tys :gwizdanie:

Opublikowano

hmmm.. chyba wymiana skrzyni.... ja na automacie 4biegowym śmigam... Właśnie musiałbym się dowiedzieć od pana R ile maxymalnie można byłoby wyciągnąć z tej skrzyni...

Opublikowano

super projekt :cool1: pompka robi swoje :evil: czekamy na ostateczny wykres z hamowni po zainstalowaniu wszystkich gratów :naughty:

Opublikowano

hmmm.. chyba wymiana skrzyni.... ja na automacie 4biegowym śmigam... Właśnie musiałbym się dowiedzieć od pana R ile maxymalnie można byłoby wyciągnąć z tej skrzyni...

spytaj pana C c jak CyC SmS :decayed::naughty:

Opublikowano

dzięki chłopaki, ciesze sie, że podaba wam się projekt :notworthy:

Łapek i jak zdziałałeś cos z tą chłodniczką :mysli:

w weekend dorobiłem ramkę pod chłodniczkę, która będzie zamontowana w miejscu ori IC, teraz dałem ją do pospawanie TIGiem bo to nierdzewka, potem do malowania proszkowego na czarny mat, wiec mysle, że po świetach będzie gotowe i założone

11136145.th.jpg 22387272.th.jpg

Opublikowano

też mam tą właśnie skrzynię :evil:
Opublikowano

mądre podejście do modzenia, które posłuży przez lata :good:

powodzenia i pełen szacun :good: :good:

piekna audi i ten kolorek :naughty:

Opublikowano

chłodniczka założona, wszystkie informacjie pod likiem poniżej

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_zewnetrznej_chlodnicy_oleju_mocal_fotoporada-t127731.0.html[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2010, 00:29_________________________________________________Witam.

Dzisiejszego dnia, nastąpiło zakończenie modyfikacji silnika w moim złotym klekociku, z czego jestem bardzo :> :>

Seryjnie był to zwykłe TDI 90KM i 210Nm,

Po założeniu nowych gratów(spis na 1 str) na ori sofcie było 149KM i 350Nm (pomiar na 4 biegu z powodu złęgo ogumienia :wink4:)

Po chipe jest 178KM i 375Nm :kox:

wykresd.jpg

Za pomoc techniczną wielkie dzięki dla Irka(jaro4444), za strojenie dzięki Robert :notworthy:

do spokojnej jazdy styknie... :gwizdanie:

Opublikowano

Robert ma fach w ręku :decayed:

fajny wykresik a róznica mocno zauwazalna do wyprzedzania innych diesli jak znalazł :naughty:

Opublikowano

:good:

doskonale

Opublikowano

jak duża jest różnica od samego remapu :cool1:

Opublikowano

za***isty wynik Ci wyszedł :kox: :kox: bezdymny :mysli: moment robi wrażenie :slina: