Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Jarex55B7 napisał:

A czy wyżej wymienione klocki ferodo premier fdb1717 to klocki bardziej miękkie czy twarde?

nie ma czegos takiego jak twarde czy miekkie klocki

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 587,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
45 minut temu, Dev napisał:

nie ma czegos takiego jak twarde czy miekkie klocki

Chyba jest jakaś różnica w mieszance, które zużywają się szybciej a które wolniej i nie mówię tu o ceramicznych ani z domieszką ceramiki 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, szykuje się do zmiany kompletu tarcz i klocków przód/tył. Jaki zestaw polecacie dla mniej aktywnego kierowcy (do 10K/rok).

Dodatkowo prosiłbym o podpowiedź co do wymiarów: WAUZZZ8E87A281581

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szykuje się do zmiany klocków i tarcz w b7 1.8t quattro s-line . Vin to WAUZZZ8E17A082405 po wskazówka z forum i wlepce rozszyfrowałem że niby przód 312mm a tył 255mm ale wolał bym się upewnić . Autem jeździ żona zadko kiedy przekracza 120km czasem na autostradzie 150 . Głównie zależy mi na czystych felgach i oczewiscie żeby nie było pisków ? jaki zestaw polecacie ?? Widziałem że Dev pisał o klockach ATE ceramic ale jakie tarcze do nich brać zimmermana??? 

Opublikowano
26 minut temu, Kiniu86 napisał:

Szykuje się do zmiany klocków i tarcz w b7 1.8t quattro s-line . Vin to WAUZZZ8E17A082405 po wskazówka z forum i wlepce rozszyfrowałem że niby przód 312mm a tył 255mm ale wolał bym się upewnić . Autem jeździ żona zadko kiedy przekracza 120km czasem na autostradzie 150 . Głównie zależy mi na czystych felgach i oczewiscie żeby nie było pisków ? jaki zestaw polecacie ?? Widziałem że Dev pisał o klockach ATE ceramic ale jakie tarcze do nich brać zimmermana??? 

Tarcze Brembo i do tego klocki Jurid White. Wszystkie kryteria spełnione. Gdybyś chciał zakupić to zapraszam:hi:

Opublikowano
20 godzin temu, Wandej napisał:

Tarcze Brembo i do tego klocki Jurid White. Wszystkie kryteria spełnione. Gdybyś chciał zakupić to zapraszam:hi:

A po ile taki zestawik tzn przód i tył klocki +tarcze. Rozumie że z wysyłką nie ma problemu ?

Opublikowano

I zawsze się zastanawiam czy mieszać tarcze z innej firmy klocki z innej czy nie lepiej już i klocki i tarcze z tej firmy Jurid 

Edytowane przez Kiniu86
Błąd

Opublikowano
27 minut temu, Kiniu86 napisał:

A po ile taki zestawik tzn przód i tył klocki +tarcze. Rozumie że z wysyłką nie ma problemu ?

Jasne. Pisz pw dogadamy szczegóły.

Opublikowano
W dniu 18.08.2022 o 18:43, Jarex55B7 napisał:

A czy wyżej wymienione klocki ferodo premier fdb1717 to klocki bardziej miękkie czy twarde?

I jakie ostatecznie założyłeś ?. Jeśli te powyżej jakieś odczucia i z jakimi tarczami.

To "cywilne klocki" o stabilnym współczynniku tarcia FF czyli w zakresie 0,36-0,45 ale przy temperaturze do 350 stopni.

W górach mi się nie sprawdziły.

Opublikowano

Ferrodo premier to jedne z najlepszych zwykłych/seryjnych klocków, potrafią hamować nawet jak tarcze świecą na czerwono, także może miałeś stary płyn,tarcze lub przewody elastyczne;) 

Opublikowano

Osobiście jestem rozczarowany tymi ferodo, jak i tarczami zimmermann. Klocki niemiłosiernie piszczą po nagrzaniu, tarcza przy stanie połowy klocka nadaje się na śmietnik, bo taki ma rant.

Przereklamowany ten duet i to bardzo :D

Opublikowano

Tak to jest jak sie kupuje tarcze i klocki od Mirka handlarza na pchlim targu :decayed:

Opublikowano
44 minuty temu, Dev napisał:

Tak to jest jak sie kupuje tarcze i klocki od Mirka handlarza na pchlim targu :decayed:

A jaki inny zestaw w podobnych pieniądzach teraz kupić?

Myślałem o TRW bo kiedyś miałem w jednym aucie i byłem zadowolony, chociaż do C6 jakiś czas temu montowałem OZ + Ferodo i też jest ok, nie narzekam, tylko tutaj akurat zakupy robiłem z 3 lata temu i nie wiem czy coś się z jakością nie pogorszyło.

Opublikowano
3 godziny temu, Dev napisał:

To podziękuj Wandejowi, że gówno sprzedaje :D

Opublikowano

Ja mam taki zestaw od 4 lat i miałem takie coś od samego początku, chociaż przyznam, że nie mam na tarczach rantu..

Opublikowano
7 godzin temu, przem8 napisał:

Osobiście jestem rozczarowany tymi ferodo, jak i tarczami zimmermann. Klocki niemiłosiernie piszczą po nagrzaniu, tarcza przy stanie połowy klocka nadaje się na śmietnik, bo taki ma rant.

Przereklamowany ten duet i to bardzo :D

Jeżeli tarcza ma rant przy połowie klocka to znaczy że coś tam nie gra moim zdaniem:whistling:

Opublikowano

Więc mamy odmienne zdanie :wink:

Opublikowano
45 minut temu, Wandej napisał:

Jeżeli tarcza ma rant przy połowie klocka to znaczy że coś tam nie gra moim zdaniem:whistling:

U mnie w B7 jak kupowałem auto to hamulce z przodu były jak nowe. Nie wiem co tam jest zamontowane ale przejechałem w niecałe 2,5 roku 95 k km i dalej jeżdżę na tym zestawie. Klocki nie mają połowy ale mało poniżej, tarcz nie mierzyłem ale już od dawna nadają się na złom ze względu na wytarcie i bardzo duży rant. Także są takie przypadki a co tam siedzi to już się nie dowiem bo może z klocków coś odczytam ale z tarcz to już na pewno nie.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
57 minut temu, przem8 napisał:

Więc mamy odmienne zdanie :wink:

Jeśli masz wątpliwości możemy prześledzić ścieżkę dystrybucji zobaczysz czy profilaktycznie czy nie. 

Opublikowano

Adam Kunc ostatnio na swoim kanale pozytywnie się wypowiadał o tych tarczach:

QUARO-PARTS.COM

Części samochodowe klasy premium. Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, elementy zawieszenia jak wahacze, drążki, sworznie.