Dev Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 W hamowaniu kilka razy lepsza. Ja jezdze tylko na FDSP
Wandej Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Roznica w cenie taka jak w hamowaniu ... Spisują Ci się siusiaku?
dzik Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 do jakiej tarczki to zamontowaliście?
Wandej Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 do jakiej tarczki to zamontowaliście? Też Ferodo
dzik Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 czyli ferodo tarcza i fds klocuch ?, mam nadzieję że ten klocek nie będzie zbyt twardy dla tych tarczek bo skubaniec robi robotę(pamiętam jak katował moje sporty )
Wandej Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 czyli ferodo tarcza i fds klocuch ?, mam nadzieję że ten klocek nie będzie zbyt twardy dla tych tarczek bo skubaniec robi robotę(pamiętam jak katował moje sporty ) To już użytkownik niech się wypowie Ale sądze że daje rade zestaw bo już by mi głowe suszył
Dev Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Jak piszecie o twardosci klocka to krew mnie zalewa Tutaj chodzi o zdolność do samooczyszczania sie klocka.
niestandardowy Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Spisuja, spisuja. Powiem tak miedzy klockami ds a premier przy tarczy 320. Roznica taka jak miedzy seria 288 a 312... to tylko moja opinia... ale sa rewelacyjne. O trwalosci tarcz wypowiem sie pozniej bo zestaw nowy....
k_urczak Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Dobra Panowie, bo po przeleceniu tematu trochę się pogubiłem. Od wielu lat siedzę w BMW i tam jest mi trochę prościej znaleźć/dobrać części, a do Audi jest noob. Pacjent to B7 2.0T w Q, więc wychodzi mi 320/288. Przyszedł czas zmienić tarcze i klocki na przodzie. Co jest w tej chwili w miarę sensowne cenowo/jakościowo? Gładki Otto + FDSP? DSa przelatałem kilka kompletów w bejcy, hamowanie jest fajne pod warunkiem wsadzenia dobrej tarczy, ale zużywały mi się szybko. Przy zabawce latającej tylko nocami 10k km jest ok, ale w codziennej furze taki przebieg to wymiana klocków 2x w sezonie. Jakie są Wasze przebiegi na FDSP? BTW jakby ktoś chciał mi coś wycenić to zapraszam na PW
Dev Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 FDSP zużywa się tak samo jak Premier. Na tych klockach robie srednio 40-45tkm.
k_urczak Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 FDSP zużywa się tak samo jak Premier. Na tych klockach robie srednio 40-45tkm. To całkowicie normalny przebieg. Wycenisz mi zestaw + płyn?
nitroo Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Panowie, czy każda B6 miała klocki z czujnikiem? Jaki muszę mieć kod wyposażenia, żeby sprawdzić, czy mam taką opcję?
Wandej Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Tylko z czujnikiem. Oczywiście przód bo tył nie ma
k_urczak Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Uderz do Wandeja Uderzone Thx! Edytowane 30 Września 2014 przez k_urczak
...radek... Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Witam. Panowie potrzebuje wymienic tarcze na nowe bo strasznie biją przy hamowaniu. Były toczone (bo jest z czego toczyć), ale to nie dało rezultatu. Jakiej średnicy mam u siebie tarcze-b7 avant 2006r 2.0tdi silnik BRD. I czy klocki tez wymienic??? Są prawie nowe. Tylko sie zastanawiam czy mogą być też przyczyną bicia? Jakiej firmy polecacie jedno i drugie. Czy wymienić na jakieś większe? Ewentualnie moge prosic o namiar na kogoś kto jest załatwić taniej tarcze i klocki? Edytowane 7 Października 2014 przez ...radek...
Adam-Lewian Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Tarcz się nie toczy ;P To nie te czasy, jaki w tym sens skoro i tak nigdy nie da Ci to oczekiwanego a już na pewno długotrwałego efektu ? Do nowych tarcz zawsze nowe klocki. Jaki jest powód ich bicia ? Próbowałeś coś ustalać w tej kwestii ? Ile miały przebiegu ?
...radek... Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Samochód kupiłem ok 2 miesiące temu. Ile mają przebiegu to nie wiem. Klocki wyglądają na nowe.
Rekomendowane odpowiedzi