mravel Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zapytaj Dev'a, on hamulce ma w malym palcu. U Dzika masz dobre ceny na Textar'y
zaba84 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Panowie czy jest ktos w stanie mi sprawdzic po vinie jakie tarcze dokladnie siedza u mnie na tyle? vin : WAUZZZ8E55A007171
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 245mm Czy komplet z Textara bedzie lepszy niż tarcze OZ i klocek ferodo?? Duzo to wychodzi drożej miedzy jednym zestawem a drugim ?? Bedzie tak samo dobry, ostatnio mialem w reku klocki Textara do tarcz 320mm, producentem był Pagid.
Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dev mi jakies Hella Pagid do tego zestawu wrzucil... Przy czym podobno to Textar Jakieś... No widać spore pojęcie u Ciebie o heblach.
Czarekmarek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 To tak - potrzebuję klocki i tarcze (przód oraz tył) - jakby ktoś mógł podesłać na priv ceny zestawów to byłbym wdzięczny. WAUZZZ8E44A120334 Oprócz tego potrzebuję przy okazji kupić też obie linki ręcznego oraz łączniki stabilizatora, więc można podać ceny również. Nie chcę kupować najtańszego badziewia, ale też nie mam majątku do wydania. No, ale rozważę wszystkie opcje. Czekam na ceny i pozdrawiam!
mravel Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jakieś... No widać spore pojęcie u Ciebie o heblach. Wandej nie do konca rozumiem Twoja zlosliwosc, kolega sie pytal kilka postow powyzej o to na jakich klockach jezdzimy. Ja mam to co pisze i czytalem gdzies o tym, ze to to samo co Textar. I co w tym zlego?
Wandej Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jakieś... No widać spore pojęcie u Ciebie o heblach. Wandej nie do konca rozumiem Twoja zlosliwosc, kolega sie pytal kilka postow powyzej o to na jakich klockach jezdzimy. Ja mam to co pisze i czytalem gdzies o tym, ze to to samo co Textar. I co w tym zlego? Chodzi mi o to ze to nie byle firma tylko jeden z pierwszych producentów klocków Tapnięte z SGS5
mravel Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Chodzi mi o to ze to nie byle firma tylko jeden z pierwszych producentów klocków Ok! dobrze wiedziec
POWER-KRIS Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jednak muszę się wycofać z oskarżenia Zimmerman o dziadostwo bo jest ok, po zmianie kół na letnie. W zimowych po prostu odpadły odwazniki i bicie było.
marcin4x4 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Wczoraj zamieniałem opony, myślałem że słabe hamulce i lekkie bicie to ich wina. Stan klocków nieznany (w tygodniu zweryfikuje), tarcze mają już rant, lewa prawdopodobnie lekko krzywa. Zimmer + ferodo DS po 15kkm.. WTF ?
kodzak0 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Siema. Koledzy nadszedl czas na wymiane klockow i tarcz z przodu. Ale niewiem jakie polaczenie wybrac. Do wyboru mam: tarcze Ferodo,TRW, ATE, Zimmermann klocki TRW, Ferodo, ATE Wiadomo ze chce zestaw cena/jakosc Doradzccie cos
daro87 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 tylko nie TRW teraz to słaba jakość
kodzak0 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 no OK, tylko w takim razie jakie polaczenie wybrac? by bylo ok i w rozsadnej kasie
hornet Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Co to jest rozsadna kasa. Na hamulcach nie powinno sie oszczedzac.
kodzak0 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Chodzi o jakosc = cena Bo wiadomo ze bywa ze cena duza a jakosc slaba
longer22 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, zamierzam wymienić klocki + tarcze TYŁ w mojej Andzi A4 B7 2.0 tdi 170 KM 2006 r. co wybrać? Zestaw Bosch 250 zł Zestaw Textar 250 zł Zestaw ATE podobna cena Lub coś innego droższego, na heblach oszczędzać nie można jak już ktoś napisał na forum Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez longer22
Kilker Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witajcie. Potrzebuję pomocy jaki mam układ hamulcowy. W aucie chyba ktoś modził bo z numeru nadwozia wynika, że powinienem mieć tarcze 280mm a założone są 288 mm (zmierzone na oko miarką i 2 blaszkami bo nie mam kiedy odkręcić całej tarczy) Co do klocków to są obecnie założone jakieś sbs 224742 Czy na zaciskach są jakieś numery pomagające w identyfikacji? Nie chciałbym kupować w ciemno i unieruchamiać auta bo codziennie potrzebne. Co do klocków i tarcz to jestem zdecydowany na firmę textar.
zloty7 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Przymierzam się powoli do zmiany klocków z tyłu bo już się powoli kończą i przy okazji chciałbym z moich hamulców wycisnąć maksa...najpierw tył potem przód. U mnie w 3.2 FSI z tego co wyczytałem to 320/288. I teraz pytanie co zakładać jakie tarcze Ferodo zimmermann brembo mikoda textar i jakie klocki ? Proszę o poradę i ewentualnie wskazanie dwóch podobnych jakościowo zestawów.I do tego słyszałem że przewody też warto wymienić że robią różnice
hornet Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witajcie. Potrzebuję pomocy jaki mam układ hamulcowy. W aucie chyba ktoś modził bo z numeru nadwozia wynika, że powinienem mieć tarcze 280mm a założone są 288 mm (zmierzone na oko miarką i 2 blaszkami bo nie mam kiedy odkręcić całej tarczy) Co do klocków to są obecnie założone jakieś sbs 224742 Czy na zaciskach są jakieś numery pomagające w identyfikacji? Nie chciałbym kupować w ciemno i unieruchamiać auta bo codziennie potrzebne. Co do klocków i tarcz to jestem zdecydowany na firmę textar. Ja wlasnie zrobilem 2000 na zestawie textara. Mialem kilka awaryjnych hamowan. Poki co hamuja fajnie.
Dev Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam, zamierzam wymienić klocki + tarcze TYŁ w mojej Andzi A4 B7 2.0 tdi 170 KM 2006 r. co wybrać? Zestaw Bosch 250 zł Zestaw Textar 250 zł Zestaw ATE podobna cena Lub coś innego droższego, na heblach oszczędzać nie można jak już ktoś napisał na forum kup wsio Ferodo
Rekomendowane odpowiedzi