Gorczyk Opublikowano Czwartek o 13:51 Autor Opublikowano Czwartek o 13:51 9 godzin temu, pelonek1 napisał(a): Jak masz do górnego zgięcia na bagnecie bezpośrednio po zgaszeniu rozgrzanego silnika to nic mu nie będzie. Do górnego zgięcia mam jak po nocce sprawdzę.
pelonek1 Opublikowano Czwartek o 14:13 Opublikowano Czwartek o 14:13 10 godzin temu, Gorczyk napisał(a): Sprawdzam po chwili stan olejowy a tam stan większy niż powinno być. A piszesz to co powyżej?
Gorczyk Opublikowano Piątek o 05:27 Autor Opublikowano Piątek o 05:27 Źle opisałem. Po zgaszeniu na bagnecie pokazuje stan po za przełamanie na bagnecie a po całej nocy do przełamania na bagnecie 😉
przemolll Opublikowano wczoraj o 19:01 Opublikowano wczoraj o 19:01 Nic mu nie będzie. Lej 3/4 max i będzie git. stan oleju sprawdza się +~ po 15 minutach po zgaszeniu. Bynajmniej tak zawsze mi mówili 😀 1
Ivanek Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 9 godzin temu, przemolll napisał(a): Nic mu nie będzie. Lej 3/4 max i będzie git. stan oleju sprawdza się +~ po 15 minutach po zgaszeniu. Bynajmniej tak zawsze mi mówili 😀 No ja słyszałem 5 minut.. 😂
Rob@k Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nic mu nie będzie. Zaraz to wypije 🤣. Ja zawsze leje max. 1
Gorczyk Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu O i tutaj jest sztos pocieszenie hehe. Ogólnie po wymianie oleju I dolania cerateca jak pisałem parę postów wyżej zrobiłem już 1700 kilometrów i wlałem 2 setki. Wymieniłem uszczelkę pod pokrywą zaworową i tam też już się nic nie pokazuje a za parę dni muszę znów ściągnąć osłonę silnika i zamienić blaszki mocujące na takie normalnie wkręcane na torx bo te ori wkręty wiecznie mi się luzują, więc będę mógł zobaczyć czy turbo na zewnątrz jest znów oblane czy to był jakiś fałszywy alarm gdzie twierdziłem że turbo puszcza olej we wydech. Jestem ciekaw czy i ile teraz pobierze oleju na około 8 tyś. km. Teraz już jeżdżę normalnie i raz po raz troszkę go przegonię a we wakacje szykuje się trasa około tysiąca km więc będę miał potwierdzenie co się dzieje z olejem.
Rob@k Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ja tam się takimi zeczami nie przejmuje. Dolewam 1-1.5 na 10000km. Wszystko zależy z jakimi prędkościami jadę, a nalatane już 360000. 1
Gorczyk Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Ważne, że loto jak dzik i cieszy papę. 1
Rob@k Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 43 minuty temu, Gorczyk napisał(a): Ważne, że loto jak dzik i cieszy papę. Dokladnie. Jednak nadal jak otwieram garaż to cieszy jego widok.
Rekomendowane odpowiedzi