Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gracia gracias :notworthy:

Gdzie to najlepiej i najszybciej załatwić :?:

W piątek wyjazd :kox:

BTW Wymyśliłem nową trasę - najdłuższą, szybką i w miarę tanią, Kraków-Bratysława-Budapeszt-Zagrzeb-Zadar :naughty: :naughty: :naughty:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kurde @Jarko, zazdroszcze Ci.

Ja już żyje tym wyjazdem, ale jeszcze miesiąc...

Opublikowano

Teoretycznie w każdej agencji ubezpieczeniowej, ale musisz to jutro załatwić, bo ubezpieczenie musi być wystawione min dzień wcześniej.[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 20:52_________________________________________________w agencjach wyliczą Ci gdzie będzie najtaniej, mają kilka opcji, ale doszły mnie słuchy, że hestia jest dobra, więc możesz od razu do hestii iść możliwości jest dużo, a wszędzie powinno być od ręki:)

Opublikowano

gracia gracias :notworthy:

Gdzie to najlepiej i najszybciej załatwić :?:

W piątek wyjazd :kox:

BTW Wymyśliłem nową trasę - najdłuższą, szybką i w miarę tanią, Kraków-Bratysława-Budapeszt-Zagrzeb-Zadar :naughty: :naughty: :naughty:

czyżbyś wyruszał w te same rejony co ja i o podobnym czasie.. :gwizdanie:
Opublikowano

Nagle się okaże że połowa klubu tam jedzie :kox:

O kilku Ślązakach wiem że gdzieś tam będą :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakaś fajna miejscowość niedaleko Dubrovika??

Planuje wyjazd za 2 tygodnie i szukam z żoną fajnej miejscowości.

Opublikowano

Panowie jakaś fajna miejscowość niedaleko Dubrovika??

Planuje wyjazd za 2 tygodnie i szukam z żoną fajnej miejscowości.

Molunat, właśnie z stamtąd wróciłem chcesz konkrety - pisz
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Na gruponie pojawiła się oferta do CRO.

http://travel.groupon.pl/d-4669564-Chorwacja

Nie mam doświadczenia czy to sie kalkuluje czy lepiej na własną rękę ?

Planuje ktoś już wyjazd ?

Opublikowano

http://travel.groupon.pl/d-4669564-ChorwacjaOferta bardzo dobra. Jakby udało się jeszcze dobrą ofertę na przelot trafić to bym brał :naughty: stęskniłem się za Chorwacją niemiłosiernie. Z żoną i dwójką małych dzieci na pewno można by świetnie odpocząć.

Osobiście byłem w Chorwacji jeden raz od Splitu po Dubrownik i to metodą kombinowaną kilka lat temu. Udało się na dwie osoby zrobić super wakacje za studencką kasę :wink: bez żadnych wygód, bo kwatery szukane na miejscu.

teraz brał bym all inclusive żeby skupić się na wypoczynku :naughty:

Opublikowano

Oferta to: 1300zł za 2 osoby za 8 dni, all inclusive i można jechać w terminach od 05.05.2012 do 02.06.2012 lub od 08.09.2012 do 06.10.2012.

Dobrze rozumiem?

Opublikowano

Ja w tym roku wybieram się ze znajomymi do Mimic k. Oimśa w terminie 4-12.08.

Pierwszy raz do Chorwacji i wyjazd samochodem. Już nie mogę się doczekać:naughty:

Praktycznie wszystkie informacje o Chorwacji można znaleźć na: www.cro.pl/forum

Wybieramy drogę przez Słowację, Węgry i Słowenię, z tym, że chcemy minąć płatne odcinki w Słowenii. Wstępnie przygotowałem już sobie mapkę jak dojechać tą trasą (plik .exe). Gdyby ktoś potrzebował mogę przesłać na priva.

Opublikowano

Ten grupon to dla dwóch osób za 1300zł ? Troche podejrzane...

Człowiek też sie nasłuchał o tym gruponie że to też nie jest jakaś rewelacja.

Dochodzi jeszcze dojazd do Dubrownika. - A to bardzo daleko, ja mam dziecko w wieku 3lata. Nie wiem czy dałoby radę.

Pozatym dochodzi jeszcze prom w 2 strony na tą wyspę. Ponoć też troche taki jedzie - ze 2 godziny. No i chyba nie codziennie.

Także to trzeba by wiedzieć dokładnie.

No i ciekawe czy to wyżywienie za tą drobną kasę będzie sie nadawać do jedzenia.

Na tej wyspie co jest ta oferta, jest też plaża piaszczysta, tylko nieco bardziej na południowym wybrzeżu. Z tym fajna sprawa, szczególnie dla dziecka.

Z dwojga - czerwiec czy wrzesień - to chyba wrzesień fajniejszy bo cieplejsza woda. Tak mi sie wydaje.

Opublikowano

Gdyby się komuś coś działo to bez obaw uderzajcie do lekarza, weźcie paszport LUB dowód osobisty i przyjmują bez problemu - w zeszłe wakacje zaliczyłem chodnik w środku nocy. Poszedłem do przychodni, przyjęli z uśmiechem na ustach, profi opatrunki założyli i jeszcze zaprosili na kontrolę ;) Wszystko bez żadnych opłat, wypełniania formularzy itp.

Jeżeli ktoś się wybiera na południe i ma parę godzin to warto się wybrać do Mostaru (BiH) - ok. 40 km od granicy, ładnie odbudowane stare miasto, jak się oddalicie od centrum to widać dużo śladów ostatniej wojny. Uwaga, trzeba mieć zieloną kartę, do tego policja praktycznie zawsze stoi w obu kierunkach.

Opublikowano
Jeśli chodzi o Słowenię: za autostrady płaci się winietami. "Najkrótsza" winietka jest na pół roku :!: i kosztuje 35 euro :kwasny:

A tej autostrady jest może z 50? 60km? Jadąc przez Austrię można ominąć drogi płatne w Słowenii w ten sposób, że przed granicą AUT/SLO kierujemy się na Mureck, później Lenart i Ptuj. Wątek na forum o tym problemie: http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19656

bo nawet jadąc bezpłatnymi drogami w kierunku Mariboru można się naciąć: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t66309.0.html;highlight=chorwacja

Podobno od 1 lipca mają pojawić się "krótsze" winietki ale nie ma jeszcze szczegółów: http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23651

Co do kwater - ja szukałem (i znalazłem) korzystając z tej strony www: www.hellotourist.net. Zielony przycisk na tej stronie "Zapytanie ofertowe" daje możliwość wystawienia swojego zapytania po uprzednim zdefiniowaniu typu kwatery, regionu, terminu i maksymalnej ceny jaką jesteście gotowi zapłacić.

Forum o Chorwacji: http://www.cro.pl/forum/ warto zajrzeć, dużo informacji. Bałagan jak na każdym forum więc trzeba trochę pogrzebać :decayed:

=====

Trzeniek, tu chodzi właśnie o to żeby nie "tyrkać" tylko by każdy mógł sobie przeczytać

Lepiej napisz jak zrobiłeś tę trasę w 11 godzin .... :shocked::evil:

bzdury piszesz kolego słowenia winieta 7 dniowa 15 euro często tam jeżdżę i nie polecam omijać autostrad dla marnych kierowców może to być droga przez mękę a co do węgier to mają drogi nawet lepsze niż w polsce :wink:

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:31 ----------

ale co da się - walniesz sam trase Gdańsk - Dubrovnik ???

Robiłem sam trasy po ponad 2000 km na raz więc się da, ale napisałem też że zależy od kierowcy.

to gratuluję farta i ciesze się że nikogo nie zabiłeś :cool1:

ja jeżdżę po 3 doby non stop bez snu i też się da :kwasny:
Opublikowano

Czemu piszesz kolego że droga przez mękę w tej Słowenii poza autostradą ? Co tam sie dzieje ?

Opublikowano
Ten grupon to dla dwóch osób za 1300zł ? Troche podejrzane...

Człowiek też sie nasłuchał o tym gruponie że to też nie jest jakaś rewelacja.

Dochodzi jeszcze dojazd do Dubrownika. - A to bardzo daleko, ja mam dziecko w wieku 3lata. Nie wiem czy dałoby radę.

Pozatym dochodzi jeszcze prom w 2 strony na tą wyspę. Ponoć też troche taki jedzie - ze 2 godziny. No i chyba nie codziennie.

Także to trzeba by wiedzieć dokładnie.

No i ciekawe czy to wyżywienie za tą drobną kasę będzie sie nadawać do jedzenia.

Na tej wyspie co jest ta oferta, jest też plaża piaszczysta, tylko nieco bardziej na południowym wybrzeżu. Z tym fajna sprawa, szczególnie dla dziecka.

Z dwojga - czerwiec czy wrzesień - to chyba wrzesień fajniejszy bo cieplejsza woda. Tak mi sie wydaje.

Cena tej oferty to morze i dobra .Ale to jest hotel w centrum miasta Średniowiecznego(zobacz mapkę) , obleganego przez turystów dzień i noc w pobliżu brak kameralnych plaż .

Ta plaż piaszczysta w Lombardzie jest mało ciekawa i zatłoczona,dojazd z Korculy kłopotliwy .

Prom z Orebica na Korcule kursuje dość często i nie jest drogi.Czas przejazdu max 10 minut.

Termin, ja bym brał wrzesień .

Polecam trasę przez Węgry z noclegiem w Budapeszcie .http://www.oekotel.com/en/locations/budapest

Autostrady Węgierskie bardzo dobre i omijamy Słowenię :banan:

Ja od kilku lat wynajmuje apartament dla trzech osób w Pernie (miasteczko naprzeciwko Korculy) za 30-40 Euro za dobę

Tam jest najlepsze miejsce do pływania na windsurfingu w Chorwacji.

Opublikowano
Czemu piszesz kolego że droga przez mękę w tej Słowenii poza autostradą ? Co tam sie dzieje ?
góry tam potrafią być piękne a i mandaty wysokie,wąskie serpentyny bez pobocza i barierek z przepaściami :naughty: to tylko parę przykładów :wink:
Opublikowano

Polecam Baśkę voda super było kiedyś byłe m w Primoszten tez było fajnie ale w baśce poprostu jest niesamowicie a najlepsze że jak jest się już raz to chce sie za rok jeszcze ....

Opublikowano
Ja w tym roku wybieram się ze znajomymi do Mimic k. Oimśa w terminie 4-12.08.

Pierwszy raz do Chorwacji i wyjazd samochodem. Już nie mogę się doczekać:naughty:

Praktycznie wszystkie informacje o Chorwacji można znaleźć na: www.cro.pl/forum

Wybieramy drogę przez Słowację, Węgry i Słowenię, z tym, że chcemy minąć płatne odcinki w Słowenii. Wstępnie przygotowałem już sobie mapkę jak dojechać tą trasą (plik .exe). Gdyby ktoś potrzebował mogę przesłać na priva.

Po co przez Słowenię. W Węgrzech od Budapesztu masz autostradę, która prowadzi za Split w Chorwacji. Przez Słowenię rozumiem ale jak jedziesz trasą Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. W przypadku jazdy przez Słowację i Węgry, wjazd do Słowenii wg mnie nie ma sensu, chyba że chcesz tam coś zwiedzić po drodze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś próbował przekraczać granicę słowenia -chorwacja na dowodzie osobistym? nie mam czasu jeździć za paszportem i stąd moje pytanie, gdzieś na stronie MSZ wyczytałem, że można ale czy ktoś to praktykował?