Czitos Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ok zadzwonę niebawem. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniu Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 kto ze slaska podjab by sie wymiany licznika zwyklego na tego z FI'em??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuu Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś z Forumowiczów którzy już wymienili liczniki w swoich niuniach zrobili tabele porównawcza kostek (żółtej i niebieskiej) 26 pinowych do tych 32 pinowych. Chce wymienić u siebie zegary na te z fis'em ale boje się że pomylę piny w przerabianiu kostek. Jeżeli ktoś ma taka tabelkę proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjolar Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f16mysliwiec Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Pozdrawiam MIstrzu Poczytaj sobie ten post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjolar Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Mam samochód audi a4 1,8t AEB 1997 i licznik kupiłem z wtyczkami takimi samymi tylko doszły dwa dodatkowe wtyczki . Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f16mysliwiec Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam ma pytanie na temat licznika. Zmieniłem zwykły licznik na licznik z fis prawie wszystko mi działa bo mam rozpiskę wyjść licznika fis , ale nie działa mi wskazanie zużycia paliwa pokazuje mi 51,9l nie wiem co mam podłączyć do złącza 20pin na 1pin (jaki kabel i z skąd). Mam samochód audi a4 1,8t AEB 1997 i licznik kupiłem z wtyczkami takimi samymi tylko doszły dwa dodatkowe wtyczki . Dzięki i pozdrawiam Wszystko masz napisane w tym temacie !!! który pin i do czegowystarczy poszukac, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniu Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 widze ze nikt nie pomoze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogion Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Zapraszamy do Kielc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniu Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 no troche daleko;/ a jak dlugo to trwa?? tzn taka wymiana ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogion Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Myślę że nasz spec wojewódzki w 2h zrobi bez problemu .Ale o szczegóły trzeba pytać jego(grzanek85) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdl Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 może ktoś wie jak podłączyć światło stopu pod fis bo tylko to mi została do podłączenia posiadam Audi a4 rok 1996 licznik VDO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzanek85 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 chodzi Ci o kontrole spalonych żarówek stopu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjolar Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 U mnie już wszystko działa jeżeli ma ktoś jakieś pytania mogę służyć pomocą gdyż sam wszystko podłączałem. Pozdrawiam :> :> :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdl Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tak właśnie o to mi chodzi o kontrolkę spalonych żarówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek80 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 UWAGA!!! dotyczy tylko silników 2.6 ABC w a4 nie wiem jak jest w innych autach.!!! W silnikach 2.6 ABC Jest wstawiony fabrycznie czujnik temperatury oleju. Aby go podłączyć do licznika należy znaleść przewód. Znajdujący się w skrzyneczce (tam gdzie komputer silnika). Wtyczka czarno fioletowa, przewód niebiesko biały. w końcu akcja fis dobiegła końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzanek85 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Jeśli chodzi o kontrolę żarówek będzie CI potrzebny specjalny moduł nie jest to już takie proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdl Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 to najlepiej będzie podać mase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek80 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tak zewrzeć do masy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYCHA Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Mam i ja pełnego FIS :> Zabawa nocą przy latarce, wszystko gra. Dzięki MARTIN 77, Grzanek 85. Pozostało tylko rozwiązać zagadkę z drzwiami pasażera (tył/przód). Pozdrawia SZYCHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi