dzoz3f Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 nie tu dyskusja sie toczy o fis ktory sam zamontowany zostal czyli zegary poliftowe
DeeJay_Kill Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 To w takim układzie przepraszam, ale źle zrozumiałem
ArtJG Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Moja ostatnia zmiana w liczniku dotknęła wskazówki Teraz to "ALLROAD" Jak wam się to podoba ?
IREK-P Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 hmmmm... :buahaha: :wygląda jak "ALLROAD"
pejsyk Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Panowie czy ma ktos opis wtyczki od wskaźnika temp. i wskaźnik biegow automat? kosci jest 10 pinowa. Jak ktos posiada w/w opis prosze zeby zamiescil na forum, brak mi jedynie sygnału wskaxnika biegow. z gory dzieki
pablo_9 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Proszę o poradę wymieniłem zegary w swoim Audi sorki, że może odbiegnę trochę od tematu bo wymiana dotyczy zwykłych zegarów na zwykłem ale może będziecie mogli pomóc w rozwiązaniu kilku problemów (brak zapalania się kontrolki Airbag, brak brzęczka od świateł i inne)... Wczoraj zapodałem temat ale póki co cisza prosiłbym o zerknięcie http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_wymiana_licznika_nie_swici_kontrolka_airbag_nie_slychac_brzeczka_gongu-t77157.0.html;msg857961#msg857961
tomasz-gorz Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 wie ktos jak zrobic zeby pokazywało stare immo w liczniki po 98 (czyli z immo w srodku) bo jak na chwile obecna to mam ''zaslepiona''
grzanek85 Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 tomasz-gorz Podłączyć przewód od sterownika immo do - diody w liczniku i bedzie działać. pablo_9 Brzęczyk w tych licznikach często pada więc możesz sobie przelutowac ze starego zegara a dla 100% pewności zrób sobie test vagiem i zobacz czy sie odezwie. Jeśli chodzi o kontrolkę air bag to śmieszna sytuacja że wcale się nie zapala a na pewno jest sprawna żarówka??
pablo_9 Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 pablo_9 Brzęczyk w tych licznikach często pada więc możesz sobie przelutowac ze starego zegara a dla 100% pewności zrób sobie test vagiem i zobacz czy sie odezwie. Jeśli chodzi o kontrolkę air bag to śmieszna sytuacja że wcale się nie zapala a na pewno jest sprawna żarówka?? Nie wydaje mi się żeby brzęczyk padł, ponieważ nie ma też testu airbag po włączeniu zapłonu (żarówka ok - sprawdzałem), na klimatronku kanał 49 wskazanie -60 no i jeszcze zauważyłem, że pojawia się błąd na klimie pod VAG'iem: 01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF 27-10 - Implausible Signal - Intermittent Wskazanie benzyny jest lekko zaniżone a temperatura cieczy chłodzącej na zegarach jest lekko zawyżona. Po przełożeniu starych zegarów nie ma opisanych problemów, znikają błędy z klimy na VAG'u i na kanale 49 pokazuje temperaturę cieczy chłodzącej. Macie jeszcze jakieś pomysły ??
jedrusa4 Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 witam jeśli ktoś ma na sprzedaż licznik z fisem do disla z 96roku kostki niebieska i żółta to chętnie kupie
HarryH Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Panowie licznik po 2 lifcie będzie pasował bez przeróbki kostek do auta z 98r? Czy kablem VagTacho 1.76 odczytam pin z tego licznika po lifcie i czy trzeba wymieniać kostki immo, jak tak to gdzie można takie kostki kupić?
jedrusa4 Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 mam pytanko czy jak mam diesla to jak kupie licznik od benzyny z fisem i jak przekoduje go na diesla i wymienię tarcze od obrotomierza to nie będzie przekłamania, bo jak czytałem to niektórzy mówią że będzie źle wskazywać a inni że będzie dobrze
dzoz3f Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Panowie licznik po 2 lifcie będzie pasował bez przeróbki kostek do auta z 98r? Czy kablem VagTacho 1.76 odczytam pin z tego licznika po lifcie i czy trzeba wymieniać kostki immo, jak tak to gdzie można takie kostki kupić? o jakie ci kostki chodzi sprecyzuj bardziej swoje pytanie bo nie wiadomo co ci po glowie chodzi w zegarch z 98 to imo masz w liczniku mam pytanko czy jak mam diesla to jak kupie licznik od benzyny z fisem i jak przekoduje go na diesla i wymienię tarcze od obrotomierza to nie będzie przekłamania, bo jak czytałem to niektórzy mówią że będzie źle wskazywać a inni że będzie dobrze jak wymoenisz tarcze z benzyn na diesla to bedzie oszukiwal po przekodowaniu, jzk zostawisz tarcze od benzyny i przekodujesz to bedzie ci pokazywal obroty dobrze w skali tarczy
HarryH Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 dzoz3f chodzi mi o tylne kostki w liczniku taka zielona i niebieska,czy w liczniku z 1998 roku są takie same jak w liczniku z 2000r? Druga sprawa to te pestki (kostki) immo, czy też będą pasować te z rocznika 1998, czy też trzeba załatwiać inne, jak tak to skąd je wsiąść? I trzecia sprawa czy kabel VAG Tacho 1.76 da rade z tymi dwoma licznikami (PIN i kilometry) pozdro
dzoz3f Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 dzoz3f chodzi mi o tylne kostki w liczniku taka zielona i niebieska,czy w liczniku z 1998 roku są takie same jak w liczniku z 2000r? Druga sprawa to te pestki (kostki) immo, czy też będą pasować te z rocznika 1998, czy też trzeba załatwiać inne, jak tak to skąd je wsiąść? I trzecia sprawa czy kabel VAG Tacho 1.76 da rade z tymi dwoma licznikami (PIN i kilometry) pozdro kostki sa takie same tylko piny trzeba poprzekladac , szara kostke to na szrocie szukaj ostatnio widzialem tam ich od cholery i ciutciut, imo nie bedzie pasowac jest gdzies na forum poczytaj se , a jak elektryk ci jakis zrobi to hajs dobry scisnie , a vag tacho nie wezmie ci licznika po lifcie, jak sie myle to niech ktos mnie poprawi
pejsyk Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Witam, Panowie prosiłbym o info gdzie się wpiać żeby na fisie mieć spalanie, wiem ze w ecu tylko który przewód i która kość silnik A4Q 2,8V6 142KW automat, najlepiej jakby ktos miał foto, wiem że były na forum te inf. ale do innych silników, jezeli takowy przewód isynieje to dokad jest z ecu fabrycznie doprowadzony? co jest odbiornikiem sygnału spalania?
ArtJG Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 (...) co jest odbiornikiem sygnału spalania? FIS za pośrednictwem procesora w liczniku
pejsyk Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 ok, ale jak nie ma fis-a fabrycznie a przewód jest w kosci to do czego słuzy?
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 właśnie do tego, żeby go podpiąć pod fis;D
pejsyk Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 ok to jeden koniec jest przy ecu a drugi (auto fabrycznie nie ma fis)?
Rekomendowane odpowiedzi