Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana prawego lusterka na duże ( angielskie )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój patent na ściśnięcie i zabezpieczenie sprężyny w lusterku -->

Dorabiamy z rury taki oto element jak na zdjęciu poniżej

http://images63.fotosik.pl/265/65bf55a09539af81.jpg

dzięki temu możemy teraz bez problemu i wysiłku ścisnąć sprężynę w imadle i założyć zabezpieczenie przez wycięty ząbek w rurze.

http://images65.fotosik.pl/265/a6b7f522418a996c.jpg

Nie widziałem wcześniej twojego patentu ale zrobiłem tak samo. Innej opcji nie widziałem żeby to zrobić :wink: Żeby tą sprężyne ścisnąć w palcach to trzeba być chyba hulkiem :decayed: Swoją drogą to inny patent który prawie zadziałał to pospinanie tej sprężynki ściśniętej milionem trytytek dookoła- prawie zadziałało. Zabrakło milimetra dosłownie:decayed:

Opublikowano
  • Autor

u mnie poszło bez zadnych zabaw... zabka czy tzw mors do reki zablokowanie scisniecie go mocno i po kłopocie :)

Opublikowano

ja mam u siebie w b5 lusterka składane elektrycznie, czy ten system będę mógł przełożyć z małego do dużego lusterka by nadal się składy za dotknięciem magicznego przełącznika? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wydaje mi sie ze nie bedzie juz tak łatwo z tym. Znajomym miał elektrycznie składane chciał zmieniac na duze ale odpuscił temat..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam u siebie w b5 lusterka składane elektrycznie, czy ten system będę mógł przełożyć z małego do dużego lusterka by nadal się składy za dotknięciem magicznego przełącznika? :)

nic nie zdzialasz, w przedlifcie jest lipa jak ciul z prwym duzym skladanym..... ale wczoraj ogarnelismy polifta i tam jest fajna opcja, ale i tak trzeba zmienic caly stelaz i obudowe

Opublikowano

a silniczek z przedlifta do polifta się założy?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadam lusterko male z prawej strony 98rok i po rozebraniu okazalo sie ze ten bolec przy trojkacie jest z tych krotkich. Po kupieniu duzego lusterka z 97roku i rozbebeszeniu okazuje sie ze stelaz przy wejsciu na bolec jest grubszy, wiec sprezyny nie zaloze. Dodaje zdjecie mojego malego lusterka, jak wyglada rok 98.

20131216_001.jpg

Opublikowano

Rozumiem, że jak mam polifta to muszę szukać prawego dużego lustra również z polifta. Jednak mam małe pytanie:

W Audi A6 C5 jest duże lustro, ogólnie trójkąt wydaje się być podobny, czy dałoby radę je przeszczepić do B5 ?

Ktoś rezał takie coś?

Znalazłem duże prawe lustro właśnie od A6 w moim kolorze, więc jakby się dało to byłoby pięknie.

Opublikowano

ciezko powiedzieć jak sie nie rozbierze, bolec stelazu moze być innych wymiarów i po ptokach, tak jak jest to w przypadku robienia z przedliftowych bebechów poliftowego lusterka, nic nie pasuje do siebie:whistling:

Opublikowano

A gdzieś dawniej widziałem w be pińć, lusterka od krawata. Też to nie głupio wyglądało

Opublikowano
ciezko powiedzieć jak sie nie rozbierze, bolec stelazu moze być innych wymiarów i po ptokach, tak jak jest to w przypadku robienia z przedliftowych bebechów poliftowego lusterka, nic nie pasuje do siebie:whistling:

To dopóki nie mam pewności, że z A6 można przeszczepić to szukam tylko prawego angola z b5 polift :wink:

Opublikowano

Też się zastanawiałem nad możliwością montażu lusterka z A6 - temat mnie zainteresował przy zakupie zamiennika szkła , producenci w katalogu do A4 B5 umieścili tylko szkła do lusterek przedliftowych , zacząłem więc szukać i trafiłem pasujące z A6 od rocznika 2000 w górę i A3 00-03 więc obudowy muszą być te same - z ETKI wynika że obudowa lustra dużego prawego poliftowego to: 8D0857508 ( i jest ten sam numer w A6C5 , A4B5 ) natomiast podstawa z tym trójkątem ma inne numery , niestety zanim zdążyłem sprawdzić lusterka ze szrotu się sprzedały :decayed:

Opublikowano
z ETKI wynika że obudowa lustra dużego prawego poliftowego to: 8D0857508 ( i jest ten sam numer w A6C5 , A4B5 ) natomiast podstawa z tym trójkątem ma inne numery , niestety zanim zdążyłem sprawdzić lusterka ze szrotu się sprzedały :decayed:

Zatem obudowa ta sama, ale mogą się różnić bebechami. Tak samo jak przedlift i polift, jakieś różnice w śrubkach, mocowania itp. Tutaj pewnie jest ta sama historia. Szkoda, bo byłoby łatwiej znaleźć.

---------- Post dopisany at 08:58 ---------- Poprzedni post napisany at 08:57 ----------

trafiłem pasujące z A6 od rocznika 2000 w górę i A3 00-03 więc obudowy muszą być te same

Właśnie też się zastanawiałem poza A6 nad A3, bo wyglądają podobnie. Ktoś może sprawdził temat. Poczekamy, może się wypowie :naughty:

Opublikowano

koledzy mam okazję nabyć ładne prawe lusterko duże tylko że z roku 97 lub 98 a ja mam 99 po lifcie czy da rade to wsadzić ?

Opublikowano

gdybyś poswiecił 20min i poczytał ten wątek znał byś odpowiedź na swoje pytanie:wink:

Opublikowano

Ale tak w 5 minut szybciej wie, że się nie da :grin:

... lub tylko domyśla.

Opublikowano

sory poświęciłem te 10 minut i teraz wiem co jest grane. jak to jest z prawym dużym lusterkiem z a6 c5 lub a3 do 2001r po lifcie. takie same są lusterka jak w a4 b5

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie poprzedni właściciel z prawej strony założył jakieś dziwne powiększające i teraz się tak źle cofie bo bardzo małe pole w lusterku.. ;/

Opublikowano

Poprostu masz z anglika wklad

wysłane kurierem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam dzisiaj się zabrałem za montaż dużego lustra od anglika tylko mam takie jedno pytanie ponieważ u mnie w kostce jest 5 pin a w kostce od lusterka jest 6 pinów z czego 5 pinów jest tak samo jak u mnie tylko ten szust nie wiem po co to jest kabelek czerny z zielonym paskiem tak jak na foto

j9qseisp.jpg

co4s58yw.jpg

btyv2iod.jpg