Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja modułu pamięci ustawień fotela kierowcy i lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na spokojnie dj na 9 pin.

Ja tez 4 pin mialem obsadzony.

Opublikowano

:thumbup1:

podłączyłem wszystko, wykorzystałem na przejście przez wtyczke T20 w słupku właśnie wolny pin 9. O dziwo wszystko działa bez kodowania i przyuczania VIN.

Chciałem się połączyć VCDS z modułem 36-SEAT MEMORY DRIVER ale nie chce mnie połączyć mimo, że zmostkowałem się z 15pin wtyczki OBD...Any ideas?

Opublikowano

Ja łączę się tylko kablem kkl z VAG 3.11, ani VCDS ani VAS nie chciał gadać z tym modułem. Może zmiana ustawień KWP-1281 lub KWP-2000 coś zmieni, a może to kwestia wykorzystania linii L do komunikacji (pin 15 gniazda obd).

Edytowane przez bobikos

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

mam u siebie lusterka z opcją składania ale bez pamięci i rozumiem że po stronie pasażera nic nie ruszamy , tylko wymieniamy lusterko na opcję z pamięcią i tyle ???

Opublikowano

Tak dokładnie ;)

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Którędy najlepiej pociągnąć kable z lusterka pasażera pod kierowcę? Podłogą, za schowkiem pasażera po ściance czy inną ścieżką?

Opublikowano

Którędy najlepiej pociągnąć kable z lusterka pasażera pod kierowcę? Podłogą, za schowkiem pasażera po ściance czy inną ścieżką?

Najlepiej za schowkiem i za licznikiem, śa tam specjalne kanały na kable i możan spóbować nimi przeciągnąc dodatkowe przewody, jak się nie uda tymi kanałami to normalnie za schowkiem za radiem pod licznikiem i jesteś przy lewym słupku A

Opublikowano

Najlepiej za schowkiem i za licznikiem, śa tam specjalne kanały na kable i możan spóbować nimi przeciągnąc dodatkowe przewody, jak się nie uda tymi kanałami to normalnie za schowkiem za radiem pod licznikiem i jesteś przy lewym słupku A

Wystarczy zdjąć osłony pod kierownicą i schowek czy trzeba liczniki wyjmować?

Pod drążkiem kierownicy nie widziałem tam miejsca, a żeby się dostać nad to trzeba chyba rozgrzebywać dalej, nie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:thumbup1:

podłączyłem wszystko, wykorzystałem na przejście przez wtyczke T20 w słupku właśnie wolny pin 9. O dziwo wszystko działa bez kodowania i przyuczania VIN.

Chciałem się połączyć VCDS z modułem 36-SEAT MEMORY DRIVER ale nie chce mnie połączyć mimo, że zmostkowałem się z 15pin wtyczki OBD...Any ideas?

Tylko vag 409 albo 311 bez problemu laczy sie z pamiecia.

Opublikowano

[emoji106]1:

Tylko vag 409 albo 311 bez problemu laczy sie z pamiecia.

Podlaczylem się w końcu vcds lite i mam taki błąd,którego nie da się skasować.

44172a04d6c53c9ef6d7a011d700452d.jpg

Poza tym nie da się przy uczyć vin

c77c1f47d86abaeb60933c352dbe928c.jpg

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do VIN trzeba dobry kabelek w przypadku moduły pamięci, lub też próbuj kilka razy aż pójdzie, pamiętaj że musi być przekręcony kluczyk na zapłon. Co do błędu, cany na pewno dobrze podłączone?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie powili zaczynam zbierać fanty na moda. I mam pytanie które cały czas mnie nurtuje otóż jak podłączyć przewody od zewnętrznego fotochromu? Miesiąc temu robiłem CLH i wyprowadziłem sobie dwa przewody od wewnętrznego lusterka pin 4 i 5 do pomarańczowej kostki. Czy mam jeden kabelek puścić do lewego lusterka a drugi do prawego? tylko ze zewnętrzny fotochrom potrzebuje dwa kabelki jeden od wewnętrznego lusterka ten drugi kabelek to masa czy jak?

Gdzie mam się wpięć z tym kabelkiem z pomarańczowej kostki?

Opublikowano

witam

chlopaki czy panel elektrycznego ustawiania jest taki sam w memo i bez?

Silniczki sa takie same na prawym i lewym fotelu

jaki sterownik pamieci ma numer i moze to byc tez z anglika?

Opublikowano

moglaj na wszystkie te pytanie masz odpowiedz w wątku wystarczy przeczytać pierwszą stronę

tak

nie

tak

turzol błąd 01336 to błąd magistrali komfortu albo jest problem z MK albo z instalacją

Zobacz czy wtyczki które są w niego wpięte przypadkiem nie skorodowały od wilgoci

Opublikowano

moglaj na wszystkie te pytanie masz odpowiedz w wątku wystarczy przeczytać pierwszą stronę

tak

nie

tak

turzol błąd 01336 to błąd magistrali komfortu albo jest problem z MK albo z instalacją

Zobacz czy wtyczki które są w niego wpięte przypadkiem nie skorodowały od wilgoci

dzieki kolego jestem w niemczech narazie net na telefonie tylko i mi sie wszystko nie wyswietlilo.

Jeszcze raz dziekuje

Opublikowano

Panowie powili zaczynam zbierać fanty na moda. I mam pytanie które cały czas mnie nurtuje otóż jak podłączyć przewody od zewnętrznego fotochromu? Miesiąc temu robiłem CLH i wyprowadziłem sobie dwa przewody od wewnętrznego lusterka pin 4 i 5 do pomarańczowej kostki. Czy mam jeden kabelek puścić do lewego lusterka a drugi do prawego? tylko ze zewnętrzny fotochrom potrzebuje dwa kabelki jeden od wewnętrznego lusterka ten drugi kabelek to masa czy jak?

Dwa kabelki z pomarańczowej koski na lewą stronę i dwa na prawą ;-). Zewnętrzny fotochrom połączony jest równolegle z pomarańczową kostką.
Opublikowano

Dwa kabelki z pomarańczowej koski na lewą stronę i dwa na prawą ;-). Zewnętrzny fotochrom połączony jest równolegle z pomarańczową kostką.

Wielkie dzięki o to mi chodziło :)

Opublikowano

Czytam czytam ale nie widzę. Wiem jedno mam duuuuuży problem. Kupiłem w pełni elektryczne siedzenia do mojego CABRIO a miałem manualne grzane i z ruchomym lędźwiem. Teraz po podłaczeniu plusa i minusa siedzenia sie pochylają podnoszą siedzisko ale nie działa przesuwanie do przodu i tyłu i pewnie dlatego że w silniku od przesuwania jest 4 a nie 2 przewody a pod siedzeniem jest moduł 8h0959760a czy ktoś jest tu tak rozgarnięty bo ja na pewno nie kto wie co teraz mam zrobić? Z siedzeń wychodzą cztery wtyczki czrna zielona czerwona i żółta od AIRBAG a w aucie mam tylko trzy bez czarnej zaś w czerwonej w podłodze mam tylko dwa kabelki od światełka i minus do sterowania siedzeniem czy do tej pory tylko lędźwiem. Zaś w czerwonej w siedzeniu mam gruby plus i minus oraz 5 cienkich kabelków dwa od światełka i trzy nie wiem od czego może od pamięci? Jak uruchomić by przesuwały się do przodu i tyłu?????? POMOCY!!!!!!!

Opublikowano

Po podłączeniu plusa i minusa fotele regulują się w każdej płaszczyźnie. Swoje podłączałem poza samochodem i w każdym zakresie dały się regulować.

Opublikowano

jak cos to mam caly komplet pamięci wraz z panelem modulem silniczkami oraz same silniczki fotela.