wojthass Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 witam ponownie, bo mało piszę a wciąż czytam dla wszystkichsprzątając dzisiaj bagażnik znalazłem stare dysze spryskiwaczy, zajrzałem pod maskę i widzę że ktoś włożył nowe ale musiał sie posilać taśmą samoprzylepną. zaciekawiło mnie jaka jest różnica między tymi i obecnymi. zauważyłem że moje stare są zwykłe, z regulacją na szpilkę a mam założone nowe, z rozpylaniem mgłowym. . ciekawy dlaczego jest taśma, zdjąłem jeden i widzę że ten nowy jest trochę mniejszy, ale za to ma jedną szeroką dyszę która rozpyla na całą szybę.... :> :> sprawdziłem numery i mój stary sprysk ma oznaczenie 8E0 955 988, co się zgadza ze stanem według ETKI NOWy ma oznaczenie 5M0 955 985C i jest z VW TAKŻE jeśli kogoś interesuje wymiana sprysków , niech szuka mgłowych, te z VW też pasują, być może i dedykowane do audi też są... czemu ludziom nie chce się czytać tematu od początku, gdybyś to zrobił, wiedziałbyś, że są to spryski od VW, dlaczego są mniejsze i co z tym trzeba zrobić Bo są leniwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witjacrf Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ufff w końcu zamontowałem i u mnie podgrzewane spryski mgiełkowe Napewno jest lepiej jeśli chodzi o "nawodnienie" szyby niż było wcześniej przy seryjnych spryskach Dałem adaptery na dolnej części maski : Uploaded with ImageShack.us Jednakże troszeczkę spryski odstają tzn nie przylegają jak te,które miałem wcześniej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a może mi ktoś powiedzieć do czego jest potrzebny ten króciec 1J0 955 665 C ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a może mi ktoś powiedzieć do czego jest potrzebny ten króciec 1J0 955 665 C ??? nie jest potrzebny w b6. To kolanka na wypadek gdyby seryjne przewody płynu nie starczały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 a może mi ktoś powiedzieć do czego jest potrzebny ten króciec 1J0 955 665 C ??? nie jest potrzebny w b6. To kolanka na wypadek gdyby seryjne przewody płynu nie starczały dzięki Ci bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 witam ponownie, bo mało piszę a wciąż czytam dla wszystkichsprzątając dzisiaj bagażnik znalazłem stare dysze spryskiwaczy, zajrzałem pod maskę i widzę że ktoś włożył nowe ale musiał sie posilać taśmą samoprzylepną. zaciekawiło mnie jaka jest różnica między tymi i obecnymi. zauważyłem że moje stare są zwykłe, z regulacją na szpilkę a mam założone nowe, z rozpylaniem mgłowym. . ciekawy dlaczego jest taśma, zdjąłem jeden i widzę że ten nowy jest trochę mniejszy, ale za to ma jedną szeroką dyszę która rozpyla na całą szybę.... :> :> sprawdziłem numery i mój stary sprysk ma oznaczenie 8E0 955 988, co się zgadza ze stanem według ETKI NOWy ma oznaczenie 5M0 955 985C i jest z VW TAKŻE jeśli kogoś interesuje wymiana sprysków , niech szuka mgłowych, te z VW też pasują, być może i dedykowane do audi też są... czemu ludziom nie chce się czytać tematu od początku, gdybyś to zrobił, wiedziałbyś, że są to spryski od VW, dlaczego są mniejsze i co z tym trzeba zrobić Bo są leniwi. dobre dobre!!!!!:facepalm: gdybyście sami czytali ten wątek od początku, widzielibyście że to ja jestem jego autorem!!! zobacz na datę tego postu 14-03-2010, 17:39 po prostu wątek jest przyklejony i pierwszy post powtarza się na każdej stronie, aby wszyscy wiedzieli o co chodzi!!! Przyklejony: [ALL B6] Spryskiwacze mgiełkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Ktoś może podpowiedzieć czy spryski te z 3 dyszami podejdą do A4 B6 ... może jakieś numery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac0205 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 A podgrzewana mgiełka w A4 B5 ? Robił ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Ktoś może podpowiedzieć czy spryski te z 3 dyszami podejdą do A4 B6 ... może jakieś numery Proszę bardzo Cały zestaw ma nr 4F0 098 101 W zestawie dysze 3-stumieniowe, adaptery i płyta CD Ewentualnie jesli chcesz pojedyńcze nr części Drei-Strahl-Spritzdüsen nachrüsten - A4-Freunde.COMmunity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniks Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 adadur u siebie mam dysze 3-stru. i nie uważam, że są dobre, zastanawiam się nad przejściem na mgiełkowe i powinno być lepiej. Przy 3 stru. występuje dość długie opóźnienie po pociągnięciu manetki i trzeba uważać, by lamp przy okazji nie opłukać niepotrzebnie, dopiero drugie pociągnięcie powoduje pojawienie się dość sporej ilości płynu na szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 adadur u siebie mam dysze 3-stru. i nie uważam, że są dobre, zastanawiam się nad przejściem na mgiełkowe i powinno być lepiej. Przy 3 stru. występuje dość długie opóźnienie po pociągnięciu manetki i trzeba uważać, by lamp przy okazji nie opłukać niepotrzebnie, dopiero drugie pociągnięcie powoduje pojawienie się dość sporej ilości płynu na szybie. No to kijowo ... bo wycieraszki ruszą po niemal suchej szybie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniks Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 adadur delikatnie coś tam płynu jest po pierwszym pociągnięciu, jednak szybko trzeba drugi raz machać, by wycierek nie zniszczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 skoro płyn sie wraca to może warto załozyć przy pompce zaworek zwrotny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 skoro płyn sie wraca to może warto załozyć przy pompce zaworek zwrotny no nie bardzo ... będzie robił znaczny opór przepływu a po za tym niech ci to w zimę przymarznie... lepiej było by sprawdzić czy jakaś z pompek nie ma większego wydatku ... z B8, Q7 etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
christopherek Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 W b5 ktos sie bawil w wymiane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek81 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 spryski zamowione,jak by ktos chcial tu jest link 40zl za podgrzewane Dysza spryskiwacz Tiguan Touran Yeti 5M0 955 986C (3094601664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho.77 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 spryski zamowione,jak by ktos chcial tu jest link 40zl za podgrzewane Dysza spryskiwacz Tiguan Touran Yeti 5M0 955 986C (3094601664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za sztuke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek81 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 spryski zamowione,jak by ktos chcial tu jest link 40zl za podgrzewane Dysza spryskiwacz Tiguan Touran Yeti 5M0 955 986C (3094601664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za sztuke za sztuke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwinto69 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 W b5 ktos sie bawil w wymiane? takie cudo znalazłem do b 5 może podejdzie SPRYSKIWACZE DYSZE MGŁOWE UNIWERSALNYM MOCOWANIEM (3057020872) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaiserman Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 szukam do B8 dyszy mgiełkowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi