Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Likwidacja wałków wyrównoważających z silnika 2.0 TDI czyli SWAP pompy oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmodernizować swój moduł olejowy(naprawić wałek balansowy pod szerszy,mocniejszy zabierak).Auta z zabierakiem 10 cm już powoli padają(2011r)

Opublikowano

Robert11 to na czym w końcu stanąłeś z tą Twoją wymianą bo mam ten sam model i ten sam problem i duży rebus...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jestem zdecydowany na Swap pompy olejowej z 2.0 tdi BLB na 1.9 tdi w moim Audi b7 jestem z okolic Warszawy i prosiłbym namiar na zaprzyjazniony warsztat Pana Jaro4444 który przeprowadza modyfikacje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jak wlasnie zrobic w silniku BRE

bo mamy zamiar z kolega Albinkiem to zrobic ale do konca nie wiem ktory sposob wybrac.

Czy zabierak plus gniazdo zamowic zregenerowane z PL czy wykastrowac i wsadzic pompe 1.9

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po moich wielu przeróbkach i doświadczeniach z 2.0 TDI polecam jednak zregenerować gniazdo i nowy większy imbus.

Niestety po swapie na pompę 1.9 są braki w kulturze pracy silnika. Wibracje niewielkie w okolicy 2k obrotów.

Opublikowano

Po moich wielu przeróbkach i doświadczeniach z 2.0 TDI polecam jednak zregenerować gniazdo i nowy większy imbus.

Niestety po swapie na pompę 1.9 są braki w kulturze pracy silnika. Wibracje niewielkie w okolicy 2k obrotów.

Konia z rzędem temu kto rozróżni silnik z walkami od tego bez. Może tylko po tym ze żwawiej się zbiera silnik bez walków.

Opublikowano

Konia z rzędem temu kto rozróżni silnik z walkami od tego bez. Może tylko po tym ze żwawiej się zbiera silnik bez walków.

Jeździsz takim autem(2.0 tdi bez wałków) czy tylko wywalasz i kasujesz ok 2 tyś zł ??

Opublikowano

Tak, przerabiałem i jeździłem(BPW). O co chodzi z tymi 2k zł ?

Opublikowano

Prosze moda o usuniecie posta.

Edytowane przez mgajder

Opublikowano

Nawet kolega który zasiadł za "sterami" audi po wywaleniu wałków stwierdził że pracuje inaczej - jego stwierdzenie jak commonrail.

To że parametry silnika bez wałków są lepsze - no cóż odchodzi silnikowi zbędna masa wirująca. Tu ok - motor jest żwawszy.

To że pojawiają się wibracje wprawdzie niewielkie - tak ma być - do tego służyły właśnie te wałki.

griga-st:

Ktoś kto jeździł swoim samochodem np. 1 rok i wywalił wałki od razu wyczuje (jak kumaty) że auto, silnik inaczej się zachowuje.

Jak postawisz dwie takie same audice obok siebie jedna z wałkami a druga bez to na 70% jesteś w stanie rozpoznać w której są wałki a w której nie.

Wiem że to kiepski wynik tak samo porównywalny do znalezienia dwóch 2.0 TDI np. 170km BRD tak samo przyśpieszających, brzmiących itd.

Tylko klient zauważy różnicę po wywaleniu wałków.

I każdy mi mówi to samo. Silnik super teraz działa ale może kultura pracy ok. 2kobr jest gorsza ale ma pewność że pompa będzie mu działała.

Teraz trzeba wyrównoważyć

Albo

pewność i swap na 1.9 - ale drgania ok. 2 kobr ale lepsze wejście na obroty

albo

pewność i regeneracja wałków na większy imbus = spokój do końca "motorówki" i brak drgań

To już pozostawiam właścicielom 2.0 TDI - audi, vw, skoda

Opublikowano

Pawel, ja slyszalem ze skody nie maja walkow ;)

Edytowane przez niestandardowy

Opublikowano

Panowie powiedzcie w końcu jak jest w silnikami BRD, produkcja 2007

Nie mam żadnych objawów że coś jest nie tam jak narazie

Opublikowano

Panowie powiedzcie w końcu jak jest w silnikami BRD, produkcja 2007

Nie mam żadnych objawów że coś jest nie tam jak narazie

jak nie ma objawów to jeździć a jak masz za duzo kasy miska w dół i kontrola stanu zabieraka :)

Opublikowano

Witam ,

Mam pytanie odnośnie tematu:

Zakupić nową oryginalna pompę oleju od 1.9 do swapa czy używana oryginalną???? Jak uważacie??

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ,

Mam pytanie odnośnie tematu:

Zakupić nową oryginalna pompę oleju od 1.9 do swapa czy używana oryginalną???? Jak uważacie??

Pozdrawiam

Nie no, jasne ze oryginał ;)

Opublikowano

Szukaj całego zestawu,na alle.. ja kupiłem z ori pompą ol. od tiguana,wsio na łańcuch po swapie 20,000 i dalej jadę :naughty:

Opublikowano

Dzięki!

Zakupiłem komplet z all... z nową oryginalną pompą. Moze znacie zakład w krakowie który to robi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

lachim20:

Robimy takie swapy - no problem.

Gwarancja pisemna 12 miesięcy.

Opublikowano

Panowie mam A4 b7 2TDI i oryginalne 270tyś km i nigdy nic nie było robione przy pompie mam pytanie czy są jakieś objawy czy miskę w dół i do kontroli?