Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima z jednej strony grzeje, z drugiej chłodzi - Adaptacja Siłowników Klap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zła rezystancja... ten jeden jak dobrze pamiętam chyba był jakiś inny niż pozostałe 4.7k...

@pila24 Ty masz tam pod ręką te silniczki, możesz sprawdzić jaką ma rezystancję ? 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
2 godziny temu, gonzalez09 napisał:

Nie przeprowadze adaptacji bo nie mogę tego błędu skaowac

Adaptację można przeprowadzić mając nawet 20 błędów z klimy... zrób adaptacje bo ona wymusza ruch silniczka aż do oporu i panel wówczas dostaje realny odczyt z potencjometrów. Zrób adaptacje i po niej sprawdź błędy.

Zobacz na fotce w jakich warunkach przeprowadziłem adpatacje i odblokowałem silniczek.

2 godziny temu, kamil-vag napisał:

Zła rezystancja... ten jeden jak dobrze pamiętam chyba był jakiś inny niż pozostałe 4.7k...

@pila24 Ty masz tam pod ręką te silniczki, możesz sprawdzić jaką ma rezystancję ? 

4,7k ohma -+10%,ale najlepiej jak potencjometr nie przekracza 4,7k 

20201202_132057.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Dzięki za wszystkie porady, adaptacja się udała wszystko działa jak złoto:) dzięki wielkie :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hejka.

Krótkie pytanie. Mam awarię V158. Jakiś czas temu zrobiłem adaptację, pomogło na kilka chwil i problem powrócił. Jak myślicie, czy lepiej pokusić się o same potencjometry, czy kupić cały silniczek? Co prawda, kupiłem właśnie potencjometry ALPS, aczkolwiek jeśli od razu wiecie, że szkoda czasu na zabawy, to kupię po prostu cały silniczek, a z potencjometrami będę bawił się w Passacie rodziców :-).

Opublikowano

Jak mówisz o całkowicie nowym silniczku to tak  -warto, jeżeli zaś chodzi o 'nowy' - drugi, używka to nie, nie warto.

Opublikowano

U mnie jakiś czas było OK i teraz po zimie znowu wali V158, mam już dość, dlatego zamówiłem całą nagrzewnice z B7 + panel i mam zamiar przejść na nowsze graty. @pila24 mi pisał, że nowszy SW i HW są mniej wrażliwe na przekroczone zakresy potencjometrów i ogólnie lepiej działa system wentylacji... Na ten moment:

Kpl nagrzewnica z silniczkami 90zł z wysyłką już i panel klimy z B7 za 72 zł... Jeszcze muszę dorwac kratkę z czujnikiem nasłonecznienia z B7 i będę działał i dam znać jak efekt... 

Ogólnie jakie B7 bym nie skanował czy B6 z końca produkcji to nie widziałem tam błędów z silniczków, więc może być ze tu SW i HW robi robotę... 

Opublikowano

Dzięki panowie @langista i @kamil-vag. Mam co prawda B7, ale widzę żę problemy zostały też odziedziczone :-).

Opublikowano
5 minut temu, mozartos napisał:

Mam co prawda B7... 

No to mnie nie pocieszyłeś ?

Opublikowano
26 minut temu, kamil-vag napisał:

No to mnie nie pocieszyłeś ?

Były różne wersje tego silniczka v158,kolega ma b7 z początku produkcji i może mieć silniczek we wcześniejszej wersji. Ten co teraz mam jest z 2007r,niestety nie sprawdziłem wersji. Najnowsze to 8E1820511G

Opublikowano
58 minut temu, Langista napisał:

Jak mówisz o całkowicie nowym silniczku to tak  -warto, jeżeli zaś chodzi o 'nowy' - drugi, używka to nie, nie warto.

Nowy jakieś 500 zł w serwisie....używki w poprawionej wersji dadzą radę.

Opublikowano
4 godziny temu, pila24 napisał:

Były różne wersje tego silniczka v158,kolega ma b7 z początku produkcji i może mieć silniczek we wcześniejszej wersji. Ten co teraz mam jest z 2007r,niestety nie sprawdziłem wersji. Najnowsze to 8E1820511G

w b6 z 2004 właśnie padł v158, widzę że powinien być 8E1820511G - pytanie czy on został zastąpiony 8E1820511??? czyli bez literki i taki mogę kupić? NIe znajduję takiego w ogłoszeniach z literką G ....

Opublikowano
1 minutę temu, RALF76 napisał:

w b6 z 2004 właśnie padł v158, widzę że powinien być 8E1820511G - pytanie czy on został zastąpiony 8E1820511??? czyli bez literki i taki mogę kupić? NIe znajduję takiego w ogłoszeniach z literką G ....

Literki za numerem to kolejne poprawione wersje ,im późniejsza literka w kolejności alfabetycznej tym nowsza wersja. W exeo były z literką G,w b6 bez literek,w b7 nie jestem pewien.

Opublikowano
4 minuty temu, pila24 napisał:

Literki za numerem to kolejne poprawione wersje ,im późniejsza literka w kolejności alfabetycznej tym nowsza wersja. W exeo były z literką G,w b6 bez literek,w b7 nie jestem pewien.

czyli każdy będzie pasował?

taki może być j/n? tylko nie wiem czy te cięgna bedą posować i czy mogę przełożyć ze swojego?

ALLEGRO.PL

Opublikowano
6 minut temu, RALF76 napisał:

czyli każdy będzie pasował?

taki może być j/n? tylko nie wiem czy te cięgna bedą posować i czy mogę przełożyć ze swojego?

ALLEGRO.PL

Sprawdziłem w etce i tam wszystkie v158 maja końcówkę G... także szukaj najnowszego,w takim mało używanym potencjometr będzie w najlepszym stanie.

Ten co wkleiłeś to z innego auta jest. Sprzedający coś miesza...

Widać ze ramie jest inne

20210314_195956.jpg

Screenshot_20210314-195920_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano
6 minut temu, pila24 napisał:

Ten co wkleiłeś to z innego auta jest. Sprzedający coś miesza...

Widać ze ramie jest inne

ok dzieki, właśnie te ramiona coś mi nie pasują i jest jakieś ograniczenie przy ramieniu w tym białym a w ori czerwonym tego nie widzę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie mogłem znaleźć tego silniczka z odpowiednimi numerami więc rozebrałem pod kierownicą i wyjąłem kostkę z silniczka, po włożeniu działa prawidłowo - ciekawe czy chwilowo czy coś nie łączyło faktycznie..

Opublikowano
W dniu 28.09.2020 o 21:09, Wujekgizmo napisał:

Witam. Mam problem z klimą, otóż od strony pasażera jest wszystko ok, a od kierowcy dmucha tylko gorące powietrze. Podpiąłem pod komputer i pokazało taki błąd poniżej. Czy ktoś wytłumaczy co wymienić I jak się dostać do owej części? ? pozdrawiam 

20200928_194238.jpg

Kolego udało Ci się rozwiązać problem? 

Opublikowano
22 minuty temu, Darek80s napisał:

Kolego udało Ci się rozwiązać problem? 

A co ty tam masz takiego skomplikowanego, to proste rzeczy są.

Opublikowano
13 minut temu, Pieterb napisał:

A co ty tam masz takiego skomplikowanego, to proste rzeczy są.

Jeszcze nie wiem bo wczoraj zauwazylem ten sam objaw. W zime wymieniali mi kompresor a ze byly mrozy to nie używałem klimy i sie zastanawiam czy to oni coś sknocili czy kolejny wydatek mi sie szykuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Darek80s napisał:

byly mrozy to nie używałem klimy

Rób tak dalej, a kompresor co 2-3 lata będziesz wymieniał :)

Edytowane przez Langista