wojtek_lbn Opublikowano 21 Grudnia 2016 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Z tego co pamiętam to w takich programach lądują właśnie ludzie którzy wymienili to, to, tamto i coś jeszcze, a usterka jak występowała tak występuje... Ale ok, Twoje podejście, Twoja sprawa. Zdobyłem schematy i bez żadnego "przedzwaniania" przewodów i demontowania czegokolwiek więcej wiem, że problem jest w przetwornicy- sprawdziłem czy dociera do niej sygnał sterujący i zasilanie, nic więcej mi nie było potrzebne. Pozdrawiam
kamil_cabrio Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Witam, Z powodu wypalonego odbłyśnika w jednej z lamp i generalnie słabych świateł chciałbym zmienić moje lampy na xenonowe. Co jest potrzebne do takiego swapa z wyjątkiem oczywiście lamp z przetownicami i żarnikami? Bardzo dziękuję za pomoc!
Lukasz_N Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Oprócz lamp potrzebujesz czujniki pochyłu na przód i tył (mocowane do wahaczy), sterownik samopoziomu, zderzak ze spryskami, zbiorniczek płynu z pompką. Wtedy masz fabrykę. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Lukasz_N
kamil_cabrio Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 OK...A jak chce żeby tylko lampy były oryginale z xenonem i homologacją bo brałem pod uwagę opcję black depo + hid. Ale za ta kwotę kupię używane valeo z D1S. Czy jeżeli kupię takie kompletne lampy to wystarczy że zamienię ze starymi?
GreGoriO Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 ale lampy to nie wszystko. bo musisz tez zmienić silniczki regulacji na krokowe, inaczej są podłączone w lampie. z kolei silniczki nie zadziałają, jeśli nie będzie poprawnej instalacji, bo tym steruje moduł.
JanuszK20 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam. Interesuje mnie przeróbka moich zwykłych świateł w B6 na bixenon z samopoziomowaniem bez spryskiwaczy. Relflektory myślałem poszukać używane na allegro. Może ktoś mniej więcej oszacować jaki to może być łączny koszt. Ewentualnie jest ktoś ze świętokrzyskiego bądz z sąsiednich województw kto byłby mi to w stanie odpłatnie ogarnąć? Pozdrawiam.
Maciek0502 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 bez spryskiwaczy nie przejdziesz przeglądu
JanuszK20 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Przejdzie. Miałem kiedyś Astre H z ksenonem która z niewiadomych przyczyn nie miała spryskiwaczy a na przeglądzie nie było żadnych problemów. Może kwestia stacji
sandmann Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Tak, ale jak trafisz na skrupulatny patrol drogówki i zauważą brak spryskiwaczy to dowodzik zabiorą
liquid8p Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Teraz to nawet są ksenony, które nie wymagają spryskiwaczy ani samopoziomowania. Mają dużo mniejszą moc od standardowych ksenonów. Można je spotkać np w nowej skodzie rapid, albo w nowym mustangu.
nitroo Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 I z fabryki schodziły też wersje bez spryskiwaczy, a z ori xenonami. W Niemczech spryski nie są wymagane.
pastaldo Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 8 godzin temu, liquid8p napisał: Teraz to nawet są ksenony, które nie wymagają spryskiwaczy ani samopoziomowania. Mają dużo mniejszą moc od standardowych ksenonów. Można je spotkać np w nowej skodzie rapid, albo w nowym mustangu. Tylko jaki to ma sens. Skoro ludzie modyfikują standardowe xenony by uzyskać jak najwięcej światła a tu wypuszczaja jakieś wykastrowane. Pytanie czy do takich w ogóle warto dopłacać bo może lepiej dobre reflektory H7 brać z fabryki w takim wypadku.
liquid8p Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 1 godzinę temu, pastaldo napisał: Tylko jaki to ma sens. Skoro ludzie modyfikują standardowe xenony by uzyskać jak najwięcej światła a tu wypuszczaja jakieś wykastrowane. Pytanie czy do takich w ogóle warto dopłacać bo może lepiej dobre reflektory H7 brać z fabryki w takim wypadku. Dla mnie to świeci za słabo, ale i tak lepiej niż standardowa halogenowa żarówka. Producenci oszczędzają na drogich układach samo poziomowania i spryskiwaczy. Czy warto dopłacić, nie wiem. na pewno świeci to lepiej niż zwykła żarówka. Ta nowa żarówka ksenonowa z tego co pamiętam nazywa się D8S.
trawa66952 Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Witam posiada ktoś na sprzedaż adapter do założenia soczewki od B8? Lub posiada ktoś wymiary żeby wykonać? Jaki powinien być gruby adapter? Edytowane 21 Listopada 2017 przez trawa66952
Lukasz_N Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Wrzucam dla wszystkich zainteresowanych rysunek z wymiarami adaptera do projektora bixenon b8, który kiedyś stworzyłem. https://zapodaj.net/637090c3ac354.jpg.html Edytowane 22 Listopada 2017 przez Lukasz_N
martin0485 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Odgrzewając kotleta to może wie ktoś jakie silniczki są potrzebne do bixa, żeby mieć regulacje z kabiny? Wiem, że gdzieś to było wałkowane ale nie mogę znaleźć.
GreGoriO Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Skoro miałeś ręczną to i ręczna zostaje. Ze starej lampy bierzesz kostkę i podpinasz w nowej. Silniczek swój bo gniazda pasują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Big Lebowski Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Czesc, mam pytanie odnośnie xenonow. Czy możliwe jest, aby wychodziły auta z produkcji z (bi)xenonami (gdzie wiadomym jest, ze układ samopoziomowania występuje z automatu) oraz dodatkowo z ręcznym (pod kierownica) systemem sterowania wysokością świateł? Tak jak na zdj poniżej. z góry dziekuje za odpowiedzi. Czy to jest oryginal, czy ktos przy tym niefachowo dłubał. Pozdrawiam Edytowane 28 Października 2018 przez Big Lebowski
Fido Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Sprawdź kody wyposażenia auta.Dowiesz się co było dołożone.
Marciol Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Czy ktoś z was potrafi stwierdzić po VINie jakie dokładnie mam lampy? tzn czy zwykły odbłyśnik czy soczewka - na oko wydaje mi się że soczewka ale chciałbym na 100% wiedzieć Oraz ile mniej więcej mogłaby kosztować regeneracja / czyszczenie ,takiego odbłyśnika lub soczewki ?
Rekomendowane odpowiedzi