GreGoriO Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Po spryskiwaczach, braku pokrętła regulacji wysokości świateł (przy włączniku), i VAGiem czy się komunikuje ze sterownikiem
_ToMo_ Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 GreGoriO, a na lampach jest jakieś oznaczenie że przystosowane do xenonu? bo często wygląda to tak że w zwykłe palnik wsadzony.
GreGoriO Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Lampy są przystosowane i powinno pisać oznaczenie, ale najlepiej poznać po kodzie wyposażenia na naklejce. Bo to czy miał a to czy ma to dwie różne różne sprawy, dopóki na żywca nie obejrzysz i nie zapalisz świateł nie będziesz wiedział. Bo oprócz samcych lamp MUSZĄ być spełnione inne warunki...regulacja i spryski
Gwerty Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Lampy są przystosowane i powinno pisać oznaczenie, ale najlepiej poznać po kodzie wyposażenia na naklejce.Bo to czy miał a to czy ma to dwie różne różne sprawy, dopóki na żywca nie obejrzysz i nie zapalisz świateł nie będziesz wiedział. Bo oprócz samcych lamp MUSZĄ być spełnione inne warunki...regulacja i spryski zwykłe lampy pod h7 i or4i xenony mają uniwersalna obudowe co za tym idzie maja homologację na oba typy oswietlenia. najlepiej otworzyć dekiel lampy i zobaczyć co tam siedzi. w ori xenonach siedziały palniki d2s we wczesnej fazie produkcji a potem d1s. nic innego w ori nie wychodziło. przetwornica w obu typach jest pod lampą
dixon_ns Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Tak jak wyżej pisano zderzak zawsze można zmienić na ten z spryskiwaczami ale z samopoziom ori już nie chce się bawić więc patrz w środku auta czy jest pokrętło od ręcznej regulacji wysokości lamp jeśli jej nie ma to znaczy że samochód ma ori xenon
elmer80 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Panowie macie pomysl skad dorwac klapke od bixow? Ta co jest z tylu lampy? I drugie pytanie przetwornice do bixow valeo nowe z allegro mozna smialo brac?
greg2505 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Klapy z aso ok40 zł, przetwornice brałem z allegro ponad rok chodzą bez problemu
elmer80 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Masz moze numer klap? Bo w mojej etce online nie widac pojedynczych klap. ---------- Post dopisany 05-05-2014 at 08:03 ---------- Poprzedni post napisany 03-05-2014 at 12:09 ---------- Klapy z aso ok40 zł, przetwornice brałem z allegro ponad rok chodzą bez problemu Czesc! Przerwornice brales valeo? Nowe czy uzywane? Robiles samopoziom czy wymiana silniczkow zeby mozna z kabiny sterowac? Ja mam zwykle soczewki i chcialbym bixy zalozyc
greg2505 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 miałem ori xenon ,kupiłem biksy ,gwerty odnowił i dołożył soczewki z b8 ,a przetwornice kupowałem nowe valeo 4pin ,bo 12pin są za grube,co do tych klap zerknę bo mam dwie stare może będzie na nich nr
elmer80 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Co z tymi starymi? Cale sa to moze je wezme
greg2505 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Stare wycinałem pod przetwornicę 12pin, ale nie nadają się Nr klap 8e0 941 158 b 8e0 941 159 b
elmer80 Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Stare wycinałem pod przetwornicę 12pin, ale nie nadają sięNr klap 8e0 941 158 b 8e0 941 159 b Wielkie dzięki! Zamówione ;-) ---------- Post dopisany 11-05-2014 at 10:47 ---------- Poprzedni post napisany 08-05-2014 at 23:27 ---------- Ma ktoś może kable do palników od bixow?
garry99 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Co może być przyczyną niskiego napięcia w reflektorze (11,5 v) wszystko mi działa oprócz xenonu nie za każdym razem się załącza,sprawdziłem dwa przełączniki świateł,przetwornica jest nowa i żarnik.Jak podłącze pod akumulator działa wszystko ok i np wyciągne i włożę bezpiecznik i też działa.
garry99 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 jak masz skad podmien włacznik swiateł na chwile i zobacz:wink: Już to zrobiłem,a jest może coś jak regulator napięcia? czy vagiem da się wykryć przyczynę?
elmer80 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 jak masz skad podmien włacznik swiateł na chwile i zobacz:wink: Już to zrobiłem,a jest może coś jak regulator napięcia? czy vagiem da się wykryć przyczynę? Jak w każdym aucie jest regulator napięcia... sprawdź napięcie na alternatorze i akumulatorze. W vagu możesz sobie tylko podejrzeć napięcie ale bardziej miarodajny będzie pomiar miernikiem.
Lutek90 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 mam pytanie chciałbym do swojej a4 b7 założyć albo ksenony albo bikseony za bardzo nie wiem jaka jest różnica wiec sam nie wiem?, przede wszystkim chciałbym kupić bez pomarańczowego odblaksu tylko w wersji clear , wiem że są też z jakimś DRL i skrętne może mi ktoś pojaśnić to wszystko bo jak dla mnie to za dużo tego wszystkiego a te swoje zwykłe mi nie pasują , wiem że trzeba samopoziom mieć i spryskiwacze ale to zostawimy na sam koniec , mowa na razie o samych lampach może mi ktoś to dokładnie wytłumaczyć jak to wygląda i jakie jest najlepsze rozwiązanie i ile taki zestaw będzie mnie kosztował ? z góry dziękuje za odpowiedz, aha mieszkam w uk i tutaj widzę że są tez wersje z UK wiec raczej musze szukac wersji europa tak bo bede wracał za kilka miesiecy do PL na stałe audiczką i będę chyba przekładał.
elmer80 Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 pod d1s mam gdzies:wink: Dzięki Dominik kabelki doszły :-)
hc_mlody Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Od niedawna jestem posiadaczem a4 B7.Posiadam lampy Bi xenon skrętne, mam włącznik świateł z funkcją AUTO, włącznik DRL ale nie bardzo wiem jak to powinno wszystko działać, bo chyba jest cos nie tak :/ Co na chwile obecną zaobserwowałem to brak świateł drogowych, załączają się chyba zamiast drogowych światła do jazdy dziennej,a po przełączeniu włącznika świateł w tryb AUTO miga xenon, tak jakby przesłona zamykała/otwierała się nonstop a wtedy właśnie powinny świecić do jazdy dziennej.Spotkał sie ktoś z takim problemem, bądź wie co może być tego przyczyną??Pomylone przewody jakieś czy co??Bo nie bardzo wiem jak to wszystko tam powinno działać.Z góry dzięki za odpowiedz
GreGoriO Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Najpierw musisz określić czy masz moduł/włącznik świateł oryginalny czy dokładany. VAG w ręce i odczytaj numery i błędy, podaj czy masz spryski. czy był fabrycznie (BI)KSENON można sprawdzić po kodach z wlepki... bo mógł ktoś zacząć rezać a nie zdążył/nie chciał.... [TABLE] 8E5 local interference suppression for FM radio reception 8EA headlight with gas discharge lamp for driving on the right (US design) 8EB twin headlamp, for driving on the right (gas discharge) w/ integrated high beam (US design) 8EC bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the left 8ED bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the right 8EE headlight with double gas discharge lampfor driving on the left 8EF headlight with double gas discharge lampfor driving on the right 8EG headlight with double gas discharge lampfor driving on the right (US design) 8EH bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the right(US design) 8EJ bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the left (Japan design) 8EK headlight with double reflector for driving on the left 8EL headlight with double reflector for driving on the right 8EM bi-functional headlight with gas discharge lamp and turn signal light, for driving on the left 8EN bi-functional headlight with gas discharge lamp and turn signal light, for driving on the right 8EP halogen headlight for left-hand drive 8EQ halogen headlight for right-hand drive 8ER halogen headlight for left-hand drive US design 8ES twin headlamp, left-hand drive with integrated high beam (US design) 8ET twin headlamp, right-hand drive (gas discharge) w/ integrated high beam 8EU bi-functional headlight w/ gas dischargelamp, turn signal light and LED daytime running light for driving on the left 8EV bi-functional headlight w/ gas dischargelamp, turn signal light and LED daytime running light for driving on the right [/TABLE] [TABLE] 8JA twin headlamp with gas discharge lamp and integrated additional headlight for driving on the left 8JB halogen headlight for right-hand drive Japan design 8JC halogen headlight for right-hand drive Japan design 8JD headlight with gas discharge lamp for driving on the right (US design) 8JE headlight with gas discharge lamp for driving on the right 8JF twin headlamp, for driving on the right (gas discharge) w/ integrated high beam (US design) 8JG headlight with gas discharge lamp for driving on the right 8JH ellipsoidal headlight for driving on the right 8JJ headlight with gas discharge lamp for driving on the left 8JK ellipsoidal headlight for driving on the left 8JL twin-headlamp for left-hand drive with integrated high-beam headlight US design 8JM twin headlamp for left-hand drive with integrated high-beam headlight 8JN twin headlamp for right-hand drive with integrated high-beam headlight 8JP headlamp with gas discharge lamp for driving on the left (Japan) 8JQ twin headlamp for left-hand drive with integrated high-beam headlight 8JR twin headlamp for right-hand drive with integrated high-beam headlight 8JS twin headlamp for left-hand drive with clear lens 8JT twin headlamp for left-hand drive with clear lens (US design) 8JU twin headlamp for right-hand drive with clear lens 8JV twin headlamp for right-hand drive with clear lens (Japan design) 8JW twin headlamp, for driving on the right (gas discharge) w/ integrated high beam 8JX twin headlamp, for driving on the left (gas discharge) w/ integrated high beam 8JY headlight preparation for driving on theright 8JZ headlight preparation for driving on theleft 8K0 without special low beam mode 8K1 daytime running lights mode 8K2 daytime driving light mode for urban driving 8K3 daytime running lights with low beam assistant and "coming home" function for ROW 8K4 daytime running lights mode US version 8K5 low beam assistant with "coming home" function for NAR 8K6 daytime running lights mode and "coming home" function 8K7 automatic low beam mode 8K8 low beam assistant with "coming home" function 8K9 daytime running lights with low beam assistant and "coming home" function for NAR 8KA w/o catalytic converter warning light 8KB catalytic converter warning light 8KC special components for Japan 8KD w/o catalytic converter warning light with OBD 2 indicator light [/TABLE]
hc_mlody Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Na wlepce odczytałem oznaczenie 8ED czyli ???? Posiadam też spryski oraz samopoziomowanie i czujnik zmierzchu.Jeżeli chodzi o błędy to będę mógł podpiąć dopiero jutro po VAG'A.Jakieś pomysły na to co może byc grane??
Rekomendowane odpowiedzi