_Makki_ Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Ok, to juz wiem o co chodzi.. Ile osob zabezpiecza takie auto-lakier itp? Rozumiem ze samo nalozenie tego specyfiku zajmuje 2-3h w jedna osobe tak? Fabrycznie nowego auta nie polerujecie tak? Myjecie go wogole czy tak o hop siup i zabezpieczenie?
RoBoPL Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 siema Czas który podałem wyżej jest do jednej osoby..czasem robimy w dwóch,2-3 to czas w którym przygotowujemy auto od podstaw czyli : mycie,odkurzanie, szyby ,polerowanie,nałożenie NANO. to samo z używanym tylko ze w używanym robimy cały komplet czyli pranie i polerowanie
kkam Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 polerowanie w 2-3 godziny? ja ostatnio jak polerowałem swojego to wyszło około 20h, macie jakąś specjalna technike? jakich środków używacie do polerowania?
RoBoPL Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 kkam nowego auta przecież nie będziesz polerował 20 h nowe auta polerujemy maszyna festool a nie Flexa.Wszystkie środki jak i pasty polerskie pochodzą od firmy Koch Chemie.
Reggi Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Polerka doszła. Dostałem do niej takie wujowe futro, które przetestowałem na mojej ciulowej masce..ogólnie jechałem nieduży kwadrat...dopóki polerka nie zaczęła podskakiwać i nie przycierała już nałożonej pasty UC Za dużo pasty ?
H4mm3R Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Polerka doszła. Dostałem do niej takie wujowe futro, które przetestowałem na mojej ciulowej masce..ogólnie jechałem nieduży kwadrat...dopóki polerka nie zaczęła podskakiwać i nie przycierała już nałożonej pasty UC Za dużo pasty ? UC chcesz lakier audi spolerować 3M, menzerna, scholl inaczej zajedziesz się jak kuna w agrescie
Michał Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 UC chcesz lakier audi spolerować 3M, menzerna, scholl inaczej zajedziesz się jak kuna w agrescie całe mocno przytyrane b5 (nie swoje;)) zrobiłem UC+futro i nie było tragedii:naughty: Ragga pasty nie dajesz dużo, powiedzmy 4-5 kropel wielkości grochu i ewentualnie jakimś atomizerem psiknij ze dwa razy na futro czystą wodą. ---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ---------- BTW na jakich prędkościach pracujesz?
Gracjan Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 I pamiętaj o przetarciu IPA żeby było wiadomo ile rys usunąłeś a ile zamaskowałeś
variocustoms Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja używam do zwilżania Megsowego QD
JawoR36 Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują
Bieniek Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Jakim budzetem dysponujesz? Srodkow jest cala masa.Rowniez tutaj opisanych.Wystarczy poczytac.
Reggi Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 UC chcesz lakier audi spolerować 3M, menzerna, scholl inaczej zajedziesz się jak kuna w agrescie całe mocno przytyrane b5 (nie swoje;)) zrobiłem UC+futro i nie było tragedii:naughty: Ragga pasty nie dajesz dużo, powiedzmy 4-5 kropel wielkości grochu i ewentualnie jakimś atomizerem psiknij ze dwa razy na futro czystą wodą. ---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ---------- BTW na jakich prędkościach pracujesz? Mikael..ja zrobiłem szybkiego testa na 1 i drugim biegu. Bawił się będę za tydzień na Żony nissanowozie jak skompletuję wszystko co mi potrzebne Rękawica z Megsa powiem szczerze myślałem, że będzie lepiej wykonana..mam nadzieję, że będzie myło się dobrze. Fluffy dobry jest..jak wziąłem do ręki to aż mnie przytkało taki miękki Do smoły kupiłem Reno Flash..nie otwierałem, nie wąchałem .
Fr0styyy. Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują Na lakierze Audi bardziej się zmachasz niż zobaczysz efekty ręczną korektą
JawoR36 Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują Na lakierze Audi bardziej się zmachasz niż zobaczysz efekty ręczną korektą Tylko, że mechanicznie boję się, że bardziej zaszkodzę niż poprawię A co do budżetu.. Kurcze, no nie wiem ile to tam może kosztować, za pastę G3 dawałem ze 30-40zł i to w miarę normalna cena, za szampon by Bricomarche 4,99zł, a za wosk koło 15zł Dajcie jakieś warianty cenowe Zależy mi na tym, żeby nie kupować 10 różnych specyfików, tylko coś ala 3 w jednym, zamiast np pasty gruboziarnistej, właściwej, wykończeniowej itp.
m1chal Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Moglibyście tak na szybko podać marki nie drogich, ale skutecznych specyfików typu, szampon do auta, wosk, pasta polerska? Ja się na tym totalnie nie znam, a specyfiki z Intermarche mnie nie przekonują Na lakierze Audi bardziej się zmachasz niż zobaczysz efekty ręczną korektą Tylko, że mechanicznie boję się, że bardziej zaszkodzę niż poprawię maszyna DA nie uszkodzisz lakieru, a lepszy efekt od polerowania recznego wiadomo nie to samo co rotacja... aczkolwiek jak dostalem jette mk2 i akurat wtedy mialem Dasa pro to myslalem ze sie pochlastam,aby cos konkretnego z tego wyszło
cptolgierd Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Do korekty Ci wystarczą dwie pasty np. Menzerna FG 500 i FF3000 jako wykończeniowa.
cptolgierd Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 'coś' zdziałasz, ale w nieodpowiednich rękach można narobić szkód. Poza tym, zawsze musi być jakaś wykończeniowa pasta bo g3 tylko wypełnisz rysy.
cacek89 Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 koledzy a powiedzcie mi czy do wytarcia auta po umyciu mozna uzywac irchy czy nie za bardzo?
H4mm3R Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 koledzy a powiedzcie mi czy do wytarcia auta po umyciu mozna uzywac irchy czy nie za bardzo? Mikrofibra a najlepiej to fluffy.
Rekomendowane odpowiedzi