michu93 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 ADR z 1995r - średnio wychodzi tak 9l benzyny, nawet nie całe bym powiedział. Styl jazdy raczej normalny - nie narwany ale nie emeryt. właśnie zapomniałem dodać, że to wynik na zimówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz bl Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, też się podzielę wynikami spalania. W ubiegłe lato (autem brata B6 131 TDI 6 biegowy) na trasie(ok 1400 km) średnie wyszło 6,4/100km(on statoil i chyba bp) gdzie było załadowane na max a prędkości głównie 120-160 ale czasem też na max-a do 230 by nie zamulać.heh Koledze A6 AFN 110 który był drugim autem wtedy, spalił 6.9/100 gdzie Jego V-max to 200km/h Natomiast teraz swoim B5 AJM(116ps) w tiptroniku przy jeździe 50/50 miasto/trasa spalanie i na fisie i własne obliczenia ok 7.2l/100km. przykład; 66litrów przejechane 920 km. Nie żaden rekord. Po prostu normalna jazda czasem full załadowany Już niedługo jadę do Włoch wtedy będę miał okazje na kolejny raport ile pali w trasie...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mowa o A6 AFN Panowie ja miałem ustawioną dawkę na 2' date='8 spalanie 9l/100 i na przyśpieszeniu dawałem radę Audi A3 z 2007 roku 1,9 na pompowtryskach (tam jest chyba 105 koni) Ponowna regulacja pompy i teraz dawka jest na 3,8 i spalanie 5l/100 tylko że teraz kolega z A3 mnie odstawia. Ale przy tej cenie paliwa tak zostawiam. [/quote'] gdzie tą dawkę można sprawdzić/ustawić? W b5 na pompie, dawkę na niskich obrotach można skontrolować i zmienić vagiem. Ja miałem dawkę ustawioną na 8mg. Nic dziwnego, że nie jechał od dołu. Teraz ją zwiększyłem (czyli zmniejszyłem vagiem na 3mg) i od razu czuć różnicę w przyśpieszaniu ale i dymek jest Wątpię, że ma to ogromny związek ze spalaniem bo dawki paliwa na wyższych obrotach są zapisane w ecu. Chyba, że ktoś głównie jeździ z obrotami poniżej 2k. To wtedy zwiększona dawka ma wpływ na spalanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobe Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Dorzucę swoje statystyki Od kupna zrobiłem jakieś 12000km... Średnio wg motostat wychodzi mi 7,6l/1000km. Głównie dzięki "płynnemu" poruszaniu się po Krakowie Przy trasie Kraków-Poznań (A4 130-150km/h, reszta drogi krajowe) spalił 6 Zimą w krakowskich korkach 9,4... W lecie ok 8. Rekord w trasie 4,6 wg komputera 70-90km/h na 5,6 biegu (czyt. PSJ). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyabc Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 U mnie prawie tak samo jak kolega wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcino87 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 w mnie w granicach 7 - 8 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyabc Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dziwią mnie ludzie którzy piszą ze przy dynamicznej jeżdzie pali mu 5 a zimą 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcino87 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dziwią mnie ludzie którzy piszą ze przy dynamicznej jeżdzie pali mu 5 a zimą 6. ciekawe jak on rozumie pojęcie dynamiczna jazda :polew: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyabc Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgodze się ze zejde do 5,5 na trasie przy spokojnej jezdzie ale nie w miescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takumi Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 przy dynamicznej jezdzie jakies 16-18 l na 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcuso86 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Średnio po mieście przy dynamicznej jeździe ok 9L, w mieszanym z wiekszym naciskiem na trase to tak 6,5 trzeba liczyć. Śmieszą mnie ludzie co wypisują ze maja 1,9 tdi i mu pali 4,5 jak depnie to 5 szkoda czasu na dyskusje z takimi ludzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Średnio po mieście przy dynamicznej jeździe ok 9L, w mieszanym z wiekszym naciskiem na trase to tak 6,5 trzeba liczyć. Śmieszą mnie ludzie co wypisują ze maja 1,9 tdi i mu pali 4,5 jak depnie to 5 szkoda czasu na dyskusje z takimi ludzmi To zależy, 1,9 na pompowtryskach nierówny 1.9 na pompie rotacyjnej :gwizdanie: Diesel na pompie będzie palił mniej. Mój rekord: ponad 1000km na baku, 90% trasa (do 140km/h). W mieście typu Warszawa smok 7-8 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_2 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Takim ludziom którzy twierdzą że w mieście pali im 5l od razu proponuje mały zakładzik Daję kanister ropy, wlewamy do zbiornika auta w którym paliła się kontrolka rezerwy i niech delikwent zrobi 400km Ps. i zawsze jest taka reakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie odnośnie 110 KM AFN. Ostatnio zrobiłem trasę 500km i przy średniej 83 KM/h wyszło mi spalanie 4,2 według komputera ( i to tez potwierdził bak). Mam pytanie czy to nie jest za mało, dawkę paliwa mam ustawiona na 4,2 mg. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzior Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie odnośnie 110 KM AFN. Ostatnio zrobiłem trasę 500km i przy średniej 83 KM/h wyszło mi spalanie 4,2 według komputera ( i to tez potwierdził bak). Mam pytanie czy to nie jest za mało, dawkę paliwa mam ustawiona na 4,2 mg. Pozdrawiam Za mało jedz do mechanika!!! Poważnie jak tak będziesz jeździł to szybko czeka Cię kolego czyszczenie turbiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszczan Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Komputer w moim AWX'ie pokazuje: W mieście: 9,5L - jazda do pracy(około 10km) Wkrótce zatankuje V-Powera do pełna i porównam wskazania kompa i wskaźnik baku ile mi spali na 100km po mieście W trasę narazie nie mam się kiedy wybrać żeby sprawdzić ile łyka;):/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie odnośnie 110 KM AFN. Ostatnio zrobiłem trasę 500km i przy średniej 83 KM/h wyszło mi spalanie 4,2 według komputera ( i to tez potwierdził bak). Mam pytanie czy to nie jest za mało, dawkę paliwa mam ustawiona na 4,2 mg. Pozdrawiam To dawka na niskich obrotach :gwizdanie: Takim ludziom którzy twierdzą że w mieście pali im 5l od razu proponuje mały zakładzik Daję kanister ropy, wlewamy do zbiornika auta w którym paliła się kontrolka rezerwy i niech delikwent zrobi 400km Ps. i zawsze jest taka reakcja Miasto miastu nie równe, ja cały czas jeżdżę po mieście ale wstyd wpisać, że spalanie mojego auta jest spalaniem miejskim. Korków nie ma, czasem na światłach trzeba się zatrzymać, ronda są chyba ze 3 Na upartego też bym mógł pisać, że pali 5 w mieście Jazda miejska to korki, dużo świateł, jedziemy hamujemy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayMF Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Trasa Kielce - Wrocław i z powrotem 5,5 l/100km przy prędkościach 100 - 130 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Warszawa - Austria. Bak 1250km średnie spalanie 5,7l/100km... prędkości ok 110. Warszawa - Siedlce prędkość 90-100km/h spalanie 5,4 l/100km przy delikatnej jeździe jazda po Warszawie i okolicach - najlepszy wynik z całego baku to 7,9 a przy normalnej jeździe - trasa około 6,3 trasa normalna jazda bez szaleństw, miasto około 8,5... przy szybkiej jeździe na krótkich dystansach wciągnął mi najwięcej 10,5 l/100km (srednia z całego baku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Warszawa > Kielce > Warszawa, zrobilem 400km i jeszcze na jakies 100km po miescie zostalo mi w baku... wiec calkiem calkiem jak na jazde bez przeplywki, kilka sprintow do 230 i srednia predkosc powyzej 100km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi