dawid_92 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Filtr w afnie jest po srodku silnika z tylu. Nie jeet on na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekktm1 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Chodzi o to ze firt jest skierowany do dolu Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_92 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Aa no to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onkel Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Fajnie zebrane informacje o znanych olejach http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=174830 Wysłane z G2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_92 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 olejek Motul Xcess kupiony ) czas teraz na wymiane ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keepper45 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 http://allegro.pl/penrite-enviro-10w40-5l-syntetyk-cj-4-sm-bielany-i4948293719.htmlco na to specjaliści teoretycy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_92 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Hmmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Pytanie do jakiego silnika to ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Factor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Aktualnie posiadam silniczek AVF i zalanego Castrola 5W30, który zrobił 7500km już i silniczek w niedługim czasie będzie potrzebował dolewki. Planuję zmianę oleju na Motul 8100 x-clean c3 5w40 i tutaj moje pytanie czy mogę tego Motula teraz zastosować jako dolewke? Następnie dojechać na tej mieszance do 10 000km a później zwyczajnie wymienić na Motula? Czy takie drobne mieszanie olejów nie jest wskazane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jak masz juz niski stan to wymieniaj na Motula. Zapodaj Specyfica 5w40 505.01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A czemu nie x-Clean ? Przecie ma lepsze właściwości od Specyfica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu100 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Ciałem coś napisać o olejach Motula, że wcale X-Cess 5w40 nie jest taki świetny bo w co najmniej 50 % to olej HC a nie pełny syntetyk PAO. Ogólnie to temat dość skomplikowany. Dla dociekłych można poczytać wątek o olejach http://www.accordklubpolska.pl/index.php?/topic/35770-olej-silnikowy-jaki-zala%C4%87-dyskusja/page-462 A dość ciekawy olejem i w podobnej cenie jest Valvoline Maxlife 5w40 - sprawdźcie parametry i karte MSDS. Tani i dobry parametrami przynajmniej na papierze jest także Total Quartz Energy 5w40. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez cysiu100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_92 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A ja dzis akurat zalalem autko xcessem. To zes mnie pocieszyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jihaad Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Tani i dobry parametrami przynajmniej na papierze jest także Total Quartz Energy 5w40. Używam w A4 i Polo benzynowych, a do TDI PD zalewam jutro Total Ineo MC3 5W40. A ja dzis akurat zalalem autko xcessem. To zes mnie pocieszyl Nie daj się zwariować. X-cess to nie jest zły olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER-KRIS Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Motulowce powoli miekna. [emoji12] Zawsze mówiłem że żaden to cud. Jeszcze z rok i przestaną to wszystkim polecać i wpychac bo powoli na oczy przejrzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A ja dzis akurat zalalem autko xcessem. To zes mnie pocieszyl Ja jeżdżę na X-Cessie. Myślisz, że taki Castrol Diesel Magnatec będzie lepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A ja dzis akurat zalalem autko xcessem. To zes mnie pocieszyl Nie histeryzuj, i tak masz wlany o niebo lepszy olej od tego który był wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) A dość ciekawy olejem i w podobnej cenie jest Valvoline Maxlife 5w40 - sprawdźcie parametry i karte MSDS. Nie raz w tym temacie był poruszany wątek o tym oleju, ładnie wszystko wygląda na papierze... po wlaniu na pewno lepszy od motula ale podobno szybko traci swoje właściwości. A x-cess nie lubi wysokich zakresów obrotów. Mój następny olej: Valvoline SynPower MST 5W40 ludzie chwalą to czemu by nie spróbować? Edytowane 23 Stycznia 2015 przez Hezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_92 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A co polecacie lepszego pd motula x-cess' a ? Motul jak sie nagrzrje to troche śmierdzi ; ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Chyba masz cos z głową jak Ci smierdzi :polew: Zamiast motula mozesz zapodać LM SHT 5W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi