endriuu Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 to tez dobry pomysl wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawci_o Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja zakupiłęm płukankę LM i Ceratec oraz olej motul, czekam na przesyłkę i będę działał, mam nalatane 322 tyś i płukankę zastosuję ale zastanawiam się czy wlać ceratec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 nie zaszkodzi ceratec a w starym silniku moze tylko pomoc. wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekktm1 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 A ja znowu mam złe wspomnienia co do ceramizera ( może działał trochę inaczej ) dobrze było do pierwszej wymiany oleju po wlaniu ceramizera a potem zaczoł olej jak głupi łykać By HTC Desire 820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 ceratec to inna formula niz wynalazki typu ceramizery wysłane z prodiża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekktm1 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Może być dlatego napisałem że mógł działać inaczej By HTC Desire 820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawci_o Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ja ciągle mam obawy, dziś zmienię olej, zrobię płukankę i po wlaniu oleju będę się zastanawiał, do silników należy wlewać olej spełniający normy to przewiduje producent, a ceratec to dodatek, boję się że jak raz wleje to już cały czas będę musiał to stosować... po za tym nie znalazłem opinii mechanika jaki wygląda silnik od środka po ceratec stąd moje obawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk41 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 czym różni się Motul x-cess od specific?? oba 5w40 (audi a4 b6 1.9tdi 130km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Najważniejsza różnica w Twoim przypadku to że Specific ma normę do PD 505.01 ( czyli odpowiednią do Twojego silnika) a X-Cess jej nie posiada Bierz Specifca z tych dwóch. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Bierz X-Clean, lepszy od Specyfica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Do Twojego motoru Motul 5W40 Specific 505.01 lub X-Clean Edytowane 11 Maja 2015 przez cabanmat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk41 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Nie mam filtra cząstek stałych. To jaki wybrać x-cess czy specific?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duras Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ale masz pompowtryski więc powinno się lać olej z normą 505.01 (zgodnie z zaleceniem Audi) Zatem z Motula albo Specific 505.01 5W40 albo X-Clean C3 5W40 albo dośc nowy produkt X-Clean FE C2/C3 5W30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1172 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Inter cars ma w ofercie pewnego motula ??/ może to ktoś potwierdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Pewne źródła są tu na forum: TOM77 oraz dzik Ja przeszedłem z motula na valvoline i jak na razie nie narzekam, ciekawe jak klekot będzie chodził w porównaniu do motula, po przejechaniu 8k km? Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 11 Maja 2015 przez Hezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1172 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To wiem ale pytam o inter cars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Tutaj dostaniesz pewnego Motula w dobrej cenie : http://a4-klub.pl/index.php?/forum/155-ogloszenia-komercyjne/ Jak podadzą Ci cenę w IC to nie będzie Ci stawać przez 2-tygodnie Edytowane 11 Maja 2015 przez cabanmat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1172 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 No i nastepny.....Mateusz czytaj proszę To wiem ale pytam o inter cars Propo IC mogę mieć po dużych znizkach, ceny jak na forum z tym że produkt od ręki szukam certyfikatu....... Wychodzi na to że tak https://www.motul.com/pl/pl/business/1501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To bierz i nie zawracaj głowy. Co byś nie zalał według normy to będzie hulać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabanmat Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 O ile pamiętam IC to autoryzowamy importer Motul. Jak wejdziesz na stronę Motula to jest tam zakładka (autoryzowani importerzy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi