Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX/AVF] Co ile kkm wymieniacie filtr paliwa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno pokusiłem się o rozebranie filtra paliwa ( z silnika benzynowego ) Przebieg 30 tys km.

W środku przerażajacy wręcz widok - kupa glutów, ślady piasku(?), jakichś włosów, i cholera wie czego jeszcze. Syfu ogólnie było chyba więcej niż mieści się paliwa w tym filtrze :decayed: Niewiem jak to auto jeździło :blink:

Teraz chyba będę wymieniał co 5tys km ...

Opublikowano

co 20k wystarczy no chyb ze tankujesz u ruskich :>

Opublikowano

Co drugi przegląd wymieniam.Czyli co 30tys

Opublikowano

A ja co 15 :)

Opublikowano

przy jakosci naszego paliwa proponuje zmieniac maksymalnie po 30 tys km ....

Opublikowano

Zdaje mi się że fabryka przewiduje w TDI co 60 tyś ale osobiście stosowuję co 30 tyś tak na wszelki wypadek bo wiadomo co to tankujemy w tych naszych stacjach.

Opublikowano

Po przejechaniu 5 tys musiałem zmienić, auto straciło moc i więcej niż 100 km/h nie dało sie rozpędzić. Taki syf można zalać na naszych stacjach (rafineria gdańska). Teraz zapobiegawczo co 2-3 tys odkręcam odstojnik i spuszczam syf..., a zmiana co 15 tys.

Opublikowano

U mnie puki co: po zakupie auta :evil:

Przeczytałeś chociaż temat tego wątku ?? :D

Opublikowano

Ja wymieniłem po 10tyś, jak kupiłem auto poprzednik (kolega) wymieniał filtr 30tyś wcześniej, wiec filtr miał przejchane 40tyś, i był w środku czysty. Wiec 50 tyś to bezpieczna granica - chyba ze ktoś leje zupy, gnojówki i inne :decayed:

Opublikowano

Przeczytałem temat, i w dalszym ciągu twierdzę że narazie zmieniam filtr paliwa po zakupie auta

Maluchem przejechałem z 7000 km i nie wymieniuałem

A4 przejechałem ze 13000 km i wymieniałem po kupnie i potem już nie

A8 przejechałem ze 3200 km i wymieniałem po kupnie i na razie drugi raz nie....

Opublikowano

Przeczytałem temat, i w dalszym ciągu twierdzę że narazie zmieniam filtr paliwa po zakupie auta

Maluchem przejechałem z 7000 km i nie wymieniuałem

A4 przejechałem ze 13000 km i wymieniałem po kupnie i potem już nie

A8 przejechałem ze 3200 km i wymieniałem po kupnie i na razie drugi raz nie....

Morgoth u ciebie tak szybko paliwo przepływa przez filterek że ciśnienie samo go myje :D :D

Ja wymieniam za każdym razem jak zmieniam olej.

Opublikowano

Szczególnie przy porannym rozruchu i na zimnym silniku :polew::D :D :D:dance: :dance: :dance::thumbup:

Opublikowano

Z filtrem paliwa tak jak wieloma rzeczami do A4 - połowa tego co deklaruje serwis - max. 30k

Opublikowano

co 30kkm, jeżeli jeździsz mniej to zmieniaj zawsze przed zimą.

Opublikowano

Co 20 tys. koszt filtra jest niewielki :decayed: i czysta ropka szybciej płynie :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...