Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do zawiasu to ja mam fabrycznie 1BE i kiedy kupiłem auto 4 lata temu jeździło mi się na tym bajka, ale z czasem komfort się pogarszał i teraz każdorazowy wjazd w dziurę to jakaś masakra. Zastanawiam się co może mieć wpływ na taką stopniową utratę komfortu? - zużyte amory czy wahacze które mam od nowości ori 260tys przelotu? A może też springi po latach siadają i tracą swoje właściwości?

Powiem Ci ze mam podobnie. Od trzech lat jezdze na gwincie i tak jakby z roku na rok co raz bardziej rozlazly byl. Wahacze tez mam ori przy 266k ale ostatnio zagladalem to tylko banany raczej do wymiany, ale bez tragedii. I tak auto gorzej sie prowadzi. Moze stabilizatory?

Stabilizatory raczej wątpie, mam z resztą przód z RS4 na nowych gumach. Bardziej obstawiam jednak wahacze tak jak pisali poprzednicy, chociaż u mnie nie ma żadnego stukania, pukania czy innych nieporządanych dźwięków. Podejrzewam że po prostu gumy na sworzniach już mają dość, chociaż u mnie luzów większych tam nie ma.

Amory z tyłu mam nowe ori + odboje dedykowane do 1BE.

Przednie amory kupie nowe na dniach i wrzuce razem z nówkami springami Eibach Pro-Kit

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Co do zawiasu to ja mam fabrycznie 1BE i kiedy kupiłem auto 4 lata temu jeździło mi się na tym bajka, ale z czasem komfort się pogarszał i teraz każdorazowy wjazd w dziurę to jakaś masakra. Zastanawiam się co może mieć wpływ na taką stopniową utratę komfortu? - zużyte amory czy wahacze które mam od nowości ori 260tys przelotu? A może też springi po latach siadają i tracą swoje właściwości?

Powiem Ci ze mam podobnie. Od trzech lat jezdze na gwincie i tak jakby z roku na rok co raz bardziej rozlazly byl. Wahacze tez mam ori przy 266k ale ostatnio zagladalem to tylko banany raczej do wymiany, ale bez tragedii. I tak auto gorzej sie prowadzi. Moze stabilizatory?

Stabilizatory raczej wątpie, mam z resztą przód z RS4 na nowych gumach. Bardziej obstawiam jednak wahacze tak jak pisali poprzednicy, chociaż u mnie nie ma żadnego stukania, pukania czy innych nieporządanych dźwięków. Podejrzewam że po prostu gumy na sworzniach już mają dość, chociaż u mnie luzów większych tam nie ma.

Amory z tyłu mam nowe ori + odboje dedykowane do 1BE.

Przednie amory kupie nowe na dniach i wrzuce razem z nówkami springami Eibach Pro-Kit

U mnie stukow tez nie ma. Auto poprostu troche zrobilo sie za elastyczne. Moze faktycznie te gumy maja dosc. Co prawda to juz 13 lat :). Dzisiaj zmienilem tez opony na nowe letnie i troche jakby lepiej.
Opublikowano

Pomiędzy 1BE a 1BV jest bardzo wyczuwalna różnica. 1BV jest twarde.

Znaczenie mają też ścianki w oponie.

Opublikowano

Panowie mam na sprzedaż oryginalny termostat do B6 1.8T, wariował mi wskaźnik temp. wymieniłem czujniki termostat a okazało się że problem tkwił w przerwanym kablem od licznika :) z ceną się dogadamy jeśli będzie ktoś chętny (autko 2003r 120kw 163 PS)

Opublikowano

Panowie mam na sprzedaż oryginalny termostat do B6 1.8T, wariował mi wskaźnik temp. wymieniłem czujniki termostat a okazało się że problem tkwił w przerwanym kablem od licznika :) z ceną się dogadamy jeśli będzie ktoś chętny (autko 2003r 120kw 163 PS)

A jednak :-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

:siema::kawa:

Opublikowano

Pomiędzy 1BE a 1BV jest bardzo wyczuwalna różnica. 1BV jest twarde.

Znaczenie mają też ścianki w oponie.

Jeśli chcemy być aż tak skrupulatni, to nawet ciśnienie w oponach wpływa na komfort....nie wspomnę już o runflatach :wink:

Opublikowano

Co do opon to zgadza się :)

Tomek, mam nadzieje, ze jakaś kanapeczkę zjadłeś bo kawa na pusty żołądek szkodzi :P

Opublikowano

Eeee tak rano to tylko kawa na rozbudzenie ;)

Opublikowano

Dzwoniłem właśnie do ASO i jestem w szoku. Nowa akcja serwisowa, jak się dzisiaj przyjedzie to wymiana oleju gratis. Dzwonił ktoś?

Opublikowano

:hi:

Mam dwa pytania niestety :facepalm:

z OC sprawcy idzie

- gówniarz cofał z parkingu na drogę i jak to powiedział: "w sumie cofając to mogłem z Tobą(matka) nie gadać i patrzeć na drogę",

Matka: "Panie nic się nie stało niech Pan patrzy z jakimi otarciami my jeździmy",

Policjant po pojawieniu się na miejscu zdarzenia: "Wiadomo kto jest winny?(podśmiewując się pod nosem)"

Matka: "W sumie to my jechaliśmy i on jechał, to tak razem się stuknęły i wspólna wina" :grin:

Nic więcej nie uszkodzone, zdążyłem zahamować i skręcić koła by odbić, nawet ryski na feldze i oponie nie było.

Robi ktoś może w ubezpieczeniach/odszkodowaniach? Czy ten błotnik na wymianę się nadaje :naughty:

Polecaliście na alle kogoś od błotników w kolor, pamięta ktoś może?

0e94addc8acd22d8.jpg

b5e5c0efd87e6856.jpg

Edytowane przez feniks

Opublikowano

Nick: zderzakiwkolorze :)

Opublikowano

Szybkie pytanie, czy wydech z 3.0 pasuje do 1.8T? :D

Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

:beer: dzięki

Opublikowano

Panowie. Tak na szybko: Czy przy zakładaniu do b6 czujnika deszczu trzeba zmieniać oprócz MCE moduł komfortu??

Opublikowano

Panowie. Tak na szybko: Czy przy zakładaniu do b6 czujnika deszczu trzeba zmieniać oprócz MCE moduł komfortu??

Nie
Opublikowano

zamierzam wyiemienic tylne drzwi w mojej b6. Mam Paiet chrom wokół szyb. Czy jeśli kupie drzwi bez tej chromowanej listewki wzdłóż szyby (czarna uszczelka) to jest mozliwość przeożenia z moich drzwi na nowe tej cgromowanej listewki ? Rok prod. 03.2003 .

Opublikowano

Chlopaki zmieniaja, czyli sie da. ;)

Opublikowano

Chlopaki zmieniaja, czyli sie da. ;)

Daj się, ale jest trochę zabawy i mówili że 2 raz by tego nie robili
Opublikowano

Nie

Dziękuje.