Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jak to jest z tym systemem Start/Stop? Przecież po takiej jeździe obwodnicą powinienem "wystudzic" turbine, a tu na światłach silnik gaśnie...

Jak to się ma do turbiny, rozrusznika...?

A ile jedziesz ta obwodnica 300 km z prędkością maksymalna auta to wtedy owszem musisz studzic ale jak ty jedziesz 5 minut i palujesz auto to jest brednia żeby coś takiego robić nie ma najmniejszego sensu

naciepane z GT-I9195

Nie wiem, czy brednie. W każdym poprzednim aucie tak robiłem. Nawet po jeździe 5 min z prędkością 120 km/h po przed wyłączeniem silnika doczekałem ok. minuty i jeszcze nigdy nie miałem problemu z turbina.

Pozatym zeby auto zgaslo to musisz dac na luz i sciganc noge z pedalu sprzęgła. Wiec jak juz chcesz studzic to trzymaj wcisniete sprzeglo przez chwile i juz.

Poztym o ile sie nie myle to te auta maja inne rozrusznika przystosowane do systemu start/stop.

To wiem, wiem że można też to wyłączyć i wiem, że można kupić auto bez tego. Ale ciekawy byłem głównie turbiny. Bo jak piszesz, rozrusznik jest specjalny i szczerze mówiąc tylko o nim słyszałem, że jest przystosowany. A pewnie po wyłączeniu silnika olej już do turbiny nie dochodzi. Choć klima, navi...wszystko inne działa normalnie. Nawet wył. silnika nie wzbudza dodatkowego zabezpieczenia.

Po to to jest, zeby Ci sie szybciej zyebay te rzeczy o ktorych napisales i jeszcze kilka innych. Wylacz to jak mozesz i odpalaj/gaś auto wtedy kiedy Ty tego sobie zyczysz. ;)

Dokładnie, tak jak oleje long life.....

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja nigdy nie czekałem i nigdy nie miałem problemów z turbina a osobiście zrobiłem autem 250 tys

Opublikowano

Ja mam zrobione 400tys i tez nie czekam bo to nie ma sensu

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

Ja uwazam, że wszystko co może wydłużyć żywotność silnika bądź podzespołów ma sens. A każdy robi według uznania. Ja czekam i problemów nigdy nie miałem. Co by było gdybym nie czekał, to już się nie dowiem, ale w obecnym aucie podejście do tematu u mnie zostaje takie same. Czy ma sens, czy nie ma.

Opublikowano

Hi

Może mi ktoś powiedzieć które logi powinno się zrobić żeby sprawdzić turbine, przepływkę itd. czyli pełen zestaw? Wszystkie grupy osobno powtarzać, czy do jednego worka? 1.8T oczywiście.

Opublikowano

115,118,002,033albo 032 niepamietam dokładnie :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano

W b6 i 7 to odczyt wartości w 032. Potem kasowanie błędów i logi 3 i 20, 115 i 118, 2 i 33.

Opublikowano (edytowane)

wampir czy czasem to twoje auto stało wczoraj ok 15 koło Groszowic pod sklepem czy jakoś tak ? :decayed:

Edytowane przez tomekhxc
Opublikowano

Tak to mój trup stał :) A co byłeś w okolicy ?

Opublikowano

Tak to mój trup stał :) A co byłeś w okolicy ?

a no byłem , wracałem z Opola do domu i ten "trup" z daleka rzucił mi sie w oczy , lakier robi robote :decayed:

Opublikowano

Panowie, jak moge znalezc Wladiego na facebooku ? bo widze, ze na forum ma on bana, nawet nie wiem dlaczego.

Dzis we Władyslawowie ustrzelone autko forumowe na blachach PO, czyj to ? :)

https://zapodaj.net/2d54c316a60bf.jpg.html

Opublikowano

Dzis we Władyslawowie ustrzelone autko forumowe na blachach PO, czyj to ?

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjÄÄ i obrazkĂłw bez rejestracji! - 2d54c316a60bf.jpg

Tu masz temat ze spotkaniami na drodze :)http://a4-klub.pl/index.php?/topic/724-spotkania-na-drodze/

Opublikowano

Panowie ma ktoś opis jak się dostać do zamka w schowku

Opublikowano

Zamek się trzyma na jednej śrubce

s2tma3zg.png

Popsuł się zamek czy uchwyt od otwierania?

Opublikowano

Hugo klamka nie otwiera zamka, schowek idzie otworzyć tylko po zciagnieciu zaślepki od drzwi

Uchwyt jest na swoim miejscu, chodzi prawidlowo tylko nie otwiera

Opublikowano

Mam to samo, bo ostatnio mi pękło. I też muszę się tym zająć :wink:

Jak otworzysz schowek, to od strony kierowcy powinien być dostęp do tej śrubki, która trzyma klamkę z zamkiem.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/197178-naprawa-klamki-schowka-pasazera/

Opublikowano

Dzieki może dziś to rozbiore to zrobię fotkę co pękło

Opublikowano

Pęka ten języczek

ew4tb7rn.jpg

Opublikowano

Siemka ;-) gdzie w okolicy Warszawy skupują katalizatory? I jakie ceny? Albo gdzie najlepiej je sprzedać? Mam od afn i alt... I nie długo będzie od avf. Ile może to być warte?

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka