FPek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 pytanie: ma ktoś uchwyt na słonecznik kierowcy kolor deski swing ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekhxc Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 pytanie: ma ktoś uchwyt na słonecznik kierowcy kolor deski swing ? zapytaj R7JARKA kiedyś miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Div ma mieć charakter fanów b6 i koniec. Zdarzyło się jak zdarzyło. Z forum wylecialo akurat te kilka osób które znałem osobiście i jest mi mega przykro. Ale skoro Zarząd wziął się porządek na forum to jako użytkownicy też musimy się za to wziąść. Każde treści wulgarne obraźliwe trzeba zgłaszać. Tak teraz ma być i musimy wszyscy tego przestrzegać. Nie ma co hejtować. Dobrze gada ... polać mu !!! (nie to żebym tu namawiał do alkoholizmu) Marcin - wczoraj zgłoszenie poszło do moderatora i jak widać VIP dostał "odznaczenie" za swój uczynek, więc tak jak mówisz trzeba to zgłaszać. Ogólnie z VIP-a strony to jest tym bardziej niesmaczne aby tak urągać ludziom. Ale już mniejsza o to VIP, MOD, Admin czy inny - nieważne. Mamy być konsekwentni to będziemy. Jedyny problem to Prezio ... jego niestety nie można ukarać, bo się cwaniaczek zabezpieczył i nie da się mu dać kropka także lepiej go nie wkurzać, bo jak się wścieknie i zacznie rzucać mięsem to żaden regulamin ani automat do "wygwiazdkowywania" brzydkich słów nie pomoże Wiem co mówię ... kiedyś mu podpadłem i nigdy więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3ns Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Heh Łukasz, tak btw zaraz PW Ci puszcze z zapytaniem odnośnie mojego posta z watku do ZK, bo to było właściwie do Ciebie Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez s3ns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Marcin, odpisałem - zerknij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORIQUA Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie ta listwa bagażnika co jest w chromie występuje też w ori w kolorze czarnym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) czy dystanse na przedniej osi i tylnej przy quattro musża być identyczne? Felgi, opony muszą i to rozumiem bezsprzecznie, ale jak tył postawie o 5 mm szerzej na stronę? Ani dystanse, ani felgi, ani opony nie muszą być identyczne. Drugi sezon latam na 9" + 225/35-19 i 10" + 255/30-19. Zrobiłem tak 12000 może 15000km i nic się nie dzieje. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez MaxsteRR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 ani felgi, ani opony nie muszą być identyczne. dokładnie, obwód koła ma się zgadzać z tolerancją bodajże 3% i koniec dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booster Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 opony mogą być różnych rozmiarów, ważne żeby tolerancja była jak kolega wyżej pisze tu można przeliczyć rozmiary: http://magazynauto.interia.pl/kalkulatory/kalkulator-opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czy dystanse na przedniej osi i tylnej przy quattro musża być identyczne? Felgi, opony muszą i to rozumiem bezsprzecznie, ale jak tył postawie o 5 mm szerzej na stronę? Ani dystanse, ani felgi, ani opony nie muszą być identyczne. Drugi sezon latam na 9" + 225/35-19 i 10" + 255/30-19. Zrobiłem tak 12000 może 15000km i nic się nie dzieje. no ale jakby policzyć obwody...to są inne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czy dystanse na przedniej osi i tylnej przy quattro musża być identyczne? Felgi, opony muszą i to rozumiem bezsprzecznie, ale jak tył postawie o 5 mm szerzej na stronę? Ani dystanse, ani felgi, ani opony nie muszą być identyczne. Drugi sezon latam na 9" + 225/35-19 i 10" + 255/30-19. Zrobiłem tak 12000 może 15000km i nic się nie dzieje. no ale jakby policzyć obwody...to są inne ? Różnica to 0,7% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booster Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czy dystanse na przedniej osi i tylnej przy quattro musża być identyczne? Felgi, opony muszą i to rozumiem bezsprzecznie, ale jak tył postawie o 5 mm szerzej na stronę? Ani dystanse, ani felgi, ani opony nie muszą być identyczne. Drugi sezon latam na 9" + 225/35-19 i 10" + 255/30-19. Zrobiłem tak 12000 może 15000km i nic się nie dzieje. no ale jakby policzyć obwody...to są inne ? 4,5mm różnicy na obwodzie, dla dyferencjału to nie robi kłopotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC87 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie jestem po zmianie drążka stabilizatora tył oraz dwóch stabilizatorów, który były maksymalnie wybite. Przy dokręcaniu drążka ukręciła mi się jedna z dwóch srub, czy można póki co tak śmigać? a drugie pytanie, to czy zakładając dystanse powiedzmy 10mm, nie wpływa to na ustawienie zachowania auta? wkońcu fabrycznie zostało chyba obliczone to ustawienie kół nie ma to wpływu, ale 10 mm to cieżko z centrowaniem, miałem 3 sezony bez centrowania ale felga trzyma sie dosłownie na 3 mm piasty. Co mają powiedziec Ci co maja felgi 9-10J jakoś sie jezdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT1000 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie ta listwa bagażnika co jest w chromie występuje też w ori w kolorze czarnym?? 8E5807443, dodatkowo 5PV to oznaczenie czarnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3ns Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) MaxsterRR, Kaju, Booster dzięki za odpowiedzi:) Odnosnie tych felg i opon to zgoda - jakby się nad tym zastanowić to faktycznie przy doborze zbliżonych rozmiarowo po średnicy zewnętrznej kompletów nie będzie problemu, to logiczne w sumie. Nie wiem czemu o tym nie pomyślałem Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez s3ns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORIQUA Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie ta listwa bagażnika co jest w chromie występuje też w ori w kolorze czarnym??8E5807443, dodatkowo 5PV to oznaczenie czarnej.Podziękował kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie kompletny zbiorniczek pod siku lamp z pompkami do benzynowca mam w posiadaniu całość oddam za 130zł z wysyłką w cenie, pompki właśnie sprawdzałem - ganiają obie. fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajda Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie chcesz samej pompki oddać, szukam nr pompki 3b7 955 681 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ps chcem Twoje koła. które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suli Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Jestem na tym forum od pięciu lat i nie mogę uwierzyć w to że jedna osoba, czyli Ty, w dwa tygodnie położyła je na łopatki. Przez pięć lat widziałem moze 10 Twoich wpisów w b5b i divisionie, teraz jesteś Panem i Władcą. Brawo, tak dalej. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Mam zdecydowanie odmienne wrażenie. Forum wreszcie normalnieje (...)a drugie pytanie, to czy zakładając dystanse powiedzmy 10mm, nie wpływa to na ustawienie zachowania auta? w końcu fabrycznie zostało chyba obliczone to ustawienie kół Jest szkoła, która mówi, że ma wpływ i to negatywny na zawias i łożyska jak każde zwiększenie masy nieresorowanej na końcach osi. Wszystkie elementy muszą być pod kontem siebie dobierane. Zwróćcie uwagę, że wahacze w B7 z zaciskami pod tarcze 320 mają inne numery niż w B6 pod 312. I jest druga szkoła, która mówi, że każdy przypadek powinien być analizowany indywidualnie, że zawsze projektant i producent na poszczególnych częściach czy układach przewidują margines tolerancji (inaczej standaryzacja produkcji byłaby fikcją i koszty byłyby horrendalne) i że jeśli zmiana jest nieznaczna i mieści się w owym marginesie nie powinno być problemu. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Suli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi