Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wlewam teraz LM. Nigdy więcej Motula. Valvoline stawiam nad Motulem i to sporo. Nie rozumiem tej fascynacji Motulem tu na forum...

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A czemu nigdy więcej motula ? :D

Opublikowano (edytowane)

A ja nigdy nie miałem żadnego shitu na korku od castrola. Możesz rozwinąć myśl? Z tego co wiem to "majonez" na korku lub bagnecie świadczy o problemie w silniku, a nie cienkim oleju.

Odpowiedź typu: bo na forum X tak było napisane mnie nie satysfakcjonuje.

Jeżdżę na teraz na Mobilu, wcześniej wlany był Castrol Edge. W Volvo (2,5T benzynogaz :-) lałem różne oliwy i problem był raz przy orlenowskim oleju. W zimę trzeba było odpalić grzałkę w misce olejowej, bo zgęstniał (ok. -35*C)

Edytowane przez Maciek0502
Opublikowano

Są tematy o olejach w tym o castrolu . Ja wybrałem motul bo tak mi poradzili i tyle . Ja nie mechanik :).

Opublikowano

Dla mnie to przereklamowany shit. Tutaj panuje jakaś propaganda na to i nabijanie sobie popytu. U mnie i nie tylko u mnie na Motulu silnik głośniej pracował. Nie wmówicie mi, że to tłoki, bo na Valvo jest cisza.
Opublikowano

Olej leje się zgodny z normą zalecaną przez producenta. W przypadku silników turbodoładowanych są to oleje syntetyczne.

Oleje na których jest napisane synthethic niekoniecznie są olejami syntetycznymi. Wystarczy porównać bazę danego oleju by wiedzieć czy jest syntetykiem czy pseudosyntetykiem dumnie reklamowanym jako syntetyk.

Opublikowano

Motula podobno strasznie podrabiają . Ale spróbuję LM następnym razem tak dla samego siebie ;).

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to przereklamowany shit. Tutaj panuje jakaś propaganda na to i nabijanie sobie popytu. U mnie i nie tylko u mnie na Motulu silnik głośniej pracował. Nie wmówicie mi, że to tłoki, bo na Valvo jest cisza.

Pewnie kupiłeś podróbkę.

Motul, Valvo, LM to bardzo dobre oleje, można powiedzieć jedna półka jeśli chodzi o markę. Tylko, że Motul jest częściej podrabiany.

Edytowane przez Armi
Opublikowano

Wziąłem Motula od dzika myśle że będzie dobrze w razie czego na następny raz pójdzie LM

Opublikowano

Pewnie kupiłeś podróbkę.

Motul, Valvo, LM to bardzo dobre oleje, można powiedzieć jedna półka jeśli chodzi o markę. Tylko, że Motul jest częściej podrabiany.

Od Durasa brałem, więc wątpię, aby był podrabiany, bo nie tylko ja miałem ten problem. Wielu znajomych zraziło się do Motula.

Opublikowano

Pany ile mozna wolac za takie rzeczy: kurtyny powietrzne, antenka na dach z gps/navi, podlokietnik w skorze z mocowaniem na telefon (uszkodzona klapka) ?

male_73067d33229dbdeb5f626874a0081.jpgmale_7370fcae8f2c15bd48946a079d907.jpgmale_0eb056b2720bd85464e2fd65a29.jpg

male_6728d6d922705ef91687197e663d925.jpgmale_8227274c6bdf9b7d7ec65a3a8e4c720.jpg

Opublikowano

Śmieci :P

Opublikowano

Hej, gdzie powinna być antenka. Dziś ją wygrzebałem i się zdziwiłem, że sobie tak leży koło akumulatora...11854060_996096177096590_195273137_n.jpg

Opublikowano

Hej, gdzie powinna być antenka. Dziś ją wygrzebałem i się zdziwiłem, że sobie tak leży koło akumulatora...11854060_996096177096590_195273137_n.jpg

A co to w ogóle jest?
Opublikowano (edytowane)

Też się zastanawiałem. Leży sobie i nie wiem czy tego nie wywalę. Wygląda na antenę, tylko czemu takie coś...

Edytowane przez KarolH
Opublikowano

Moze masz "kontakt z bazą" ;)

Opublikowano

Jakie Wy macie problemy z olejami :facepalm: jak kupujecie olej wystarczy zapytać dostawce kto jest dystrybutorem. W necie każda firma ma wpisaną dystrybucję w poszczególnych hutrowniach. A po za tym kto by teraz kombinował z olejem? W internecie to jedna wpadka i można zwijać żagle

Opublikowano

Jakie Wy macie problemy z olejami :facepalm: jak kupujecie olej wystarczy zapytać dostawce kto jest dystrybutorem. W necie każda firma ma wpisaną dystrybucję w poszczególnych hutrowniach. A po za tym kto by teraz kombinował z olejem? W internecie to jedna wpadka i można zwijać żagle

Jak chcecie mieć dobry olej to Wandej ogarnie temat:D
Opublikowano

Nikt na forum podróbek nie sprzedaje :wink: Dla mnie ostatnio Valvo i Liqui Moly to oleje z których klienci są najbardziej zadowoleni. Synpower i synthoil wymiatają :kox: