nitroo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja wlewam teraz LM. Nigdy więcej Motula. Valvoline stawiam nad Motulem i to sporo. Nie rozumiem tej fascynacji Motulem tu na forum...
Maciek0502 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) A ja nigdy nie miałem żadnego shitu na korku od castrola. Możesz rozwinąć myśl? Z tego co wiem to "majonez" na korku lub bagnecie świadczy o problemie w silniku, a nie cienkim oleju. Odpowiedź typu: bo na forum X tak było napisane mnie nie satysfakcjonuje. Jeżdżę na teraz na Mobilu, wcześniej wlany był Castrol Edge. W Volvo (2,5T benzynogaz :-) lałem różne oliwy i problem był raz przy orlenowskim oleju. W zimę trzeba było odpalić grzałkę w misce olejowej, bo zgęstniał (ok. -35*C) Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Maciek0502
bongod Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Są tematy o olejach w tym o castrolu . Ja wybrałem motul bo tak mi poradzili i tyle . Ja nie mechanik .
nitroo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A czemu nigdy więcej motula ? Dla mnie to przereklamowany shit. Tutaj panuje jakaś propaganda na to i nabijanie sobie popytu. U mnie i nie tylko u mnie na Motulu silnik głośniej pracował. Nie wmówicie mi, że to tłoki, bo na Valvo jest cisza.
Armi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Olej leje się zgodny z normą zalecaną przez producenta. W przypadku silników turbodoładowanych są to oleje syntetyczne. Oleje na których jest napisane synthethic niekoniecznie są olejami syntetycznymi. Wystarczy porównać bazę danego oleju by wiedzieć czy jest syntetykiem czy pseudosyntetykiem dumnie reklamowanym jako syntetyk.
bongod Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Motula podobno strasznie podrabiają . Ale spróbuję LM następnym razem tak dla samego siebie .
Armi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) A czemu nigdy więcej motula ? Dla mnie to przereklamowany shit. Tutaj panuje jakaś propaganda na to i nabijanie sobie popytu. U mnie i nie tylko u mnie na Motulu silnik głośniej pracował. Nie wmówicie mi, że to tłoki, bo na Valvo jest cisza. Pewnie kupiłeś podróbkę. Motul, Valvo, LM to bardzo dobre oleje, można powiedzieć jedna półka jeśli chodzi o markę. Tylko, że Motul jest częściej podrabiany. Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Armi
dawid7737 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Wziąłem Motula od dzika myśle że będzie dobrze w razie czego na następny raz pójdzie LM
nitroo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A czemu nigdy więcej motula ? Dla mnie to przereklamowany shit. Tutaj panuje jakaś propaganda na to i nabijanie sobie popytu. U mnie i nie tylko u mnie na Motulu silnik głośniej pracował. Nie wmówicie mi, że to tłoki, bo na Valvo jest cisza. Pewnie kupiłeś podróbkę. Motul, Valvo, LM to bardzo dobre oleje, można powiedzieć jedna półka jeśli chodzi o markę. Tylko, że Motul jest częściej podrabiany. Od Durasa brałem, więc wątpię, aby był podrabiany, bo nie tylko ja miałem ten problem. Wielu znajomych zraziło się do Motula.
KoJ@K Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Pany ile mozna wolac za takie rzeczy: kurtyny powietrzne, antenka na dach z gps/navi, podlokietnik w skorze z mocowaniem na telefon (uszkodzona klapka) ?
KarolH Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Hej, gdzie powinna być antenka. Dziś ją wygrzebałem i się zdziwiłem, że sobie tak leży koło akumulatora...
RicS3 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Hej, gdzie powinna być antenka. Dziś ją wygrzebałem i się zdziwiłem, że sobie tak leży koło akumulatora...A co to w ogóle jest?
KarolH Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Też się zastanawiałem. Leży sobie i nie wiem czy tego nie wywalę. Wygląda na antenę, tylko czemu takie coś... Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez KarolH
Wandej Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jakie Wy macie problemy z olejami jak kupujecie olej wystarczy zapytać dostawce kto jest dystrybutorem. W necie każda firma ma wpisaną dystrybucję w poszczególnych hutrowniach. A po za tym kto by teraz kombinował z olejem? W internecie to jedna wpadka i można zwijać żagle
RicS3 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jakie Wy macie problemy z olejami jak kupujecie olej wystarczy zapytać dostawce kto jest dystrybutorem. W necie każda firma ma wpisaną dystrybucję w poszczególnych hutrowniach. A po za tym kto by teraz kombinował z olejem? W internecie to jedna wpadka i można zwijać żagleJak chcecie mieć dobry olej to Wandej ogarnie temat:D
Wandej Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nikt na forum podróbek nie sprzedaje Dla mnie ostatnio Valvo i Liqui Moly to oleje z których klienci są najbardziej zadowoleni. Synpower i synthoil wymiatają
mrogal Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Pany czyje to: http://otomoto.pl/oferta/audi-a4-1-8t-quattro-lpg-ID6y99KD.html ramke ma a4-klubu. szukam 1,8T z lpg w manualu
Rekomendowane odpowiedzi