bongod Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niektórzy w tym ja mają powódź w filtrze węglowym i pod autem a czasem korekty z d...... może miałeś fart Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A po co Ci cIsnienie oleju? Sent from my iPhone using Tapatalk Wdług mnie warto to konrtolować Kryspin EGT w benzynie to średnio potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 A po co Ci cIsnienie oleju? Sent from my iPhone using Tapatalk Kryspin EGT w benzynie to średnio potrzebne A to ciekawa teoria... W benzynie gdy tylko coś się dzieje z paliwem, zbyt uboga mieszanka od razu rośnie EGT. Na pewno bardziej potrzebne niż ciśnienie oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) EGT średnio poczebne...nie sadziłem, że doczekam takich czasów aby na forum takie głupoty ktokolwiek pisał Edytowane 3 Grudnia 2015 przez poziek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niskie ciśnienie pokaże konewa na fisie egt też wg mnie ważniejsze Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niskie ciśnienie pokaże konewa na fisie egt też wg mnie ważniejsze Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Z mojego doświadczenia wynika, że jak pokazuje się konewa na FISie to turbina już dostała po głowie. Jednym słowem za późno. Własnie dodatkowy wskaźnik na sandwich plate pokazujący w czasie rzeczywistym ciśnienie na wolnych obrotach jest między innymi od tego aby nie dopuścić to zbyt niskiego stanu oliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 EGT to podstawa w turbobenzynie Kiepska przepływka, felerne paliwo, słaba pompa paliwa, problemy z lpg itd - wszystko to co może mieć wpływ na skład mieszanki paliwej (za dużo powietrza) odbija się na EGT. A konsekwencjach jazdy z wysokim EGT chyba pisać nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) EGT to podstawa w turbobenzynie felerne paliwo Dokładnie, wielokrotnie obserwowałem różnice w temperaturze EGT po 50/70* stopni na wskaźniku gdy musiałem zalać PB95. *) mowa o pełnym obiążeniu i wartosciach maksymalnych. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez poziek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukjar7 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Pany,do swojej b6 chce podlaczyc usb pod ori conterta na płyty, co bedzie najlepsze ? emulator zmieniarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka82 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 co to jest EGT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 co to jest EGT ? Temperatura gazów wylotowych, więcej tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas_temperature_gauge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pany, do swojej b6 chce podlaczyc usb pod ori conterta na płyty, co bedzie najlepsze ? emulator zmieniarki ? Emulator, bo innej opcji nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrogal Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 co to jest EGT ? (ang. Exhaust Gas Temperature) Temperatura gazów wydechowych czyli temp. spalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk10015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pany na kompletnym rozrządzie ruville jaki przebieg można zrobić w a4 b6 1.9tdi? 90 tys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pany na kompletnym rozrządzie ruville jaki przebieg można zrobić w a4 b6 1.9tdi? 90 tys? To już górna granica według mnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk10015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 No tak zawsze mi mechanicy mówili żeby robić 90 tys, lecz wymienić po jakiś 85 tys. Więc ten zestawik wytrzyma te 85 tys? Z tego co wiem wyjątkiem jest pierwszy rozrząd który chyba po 120 tys się wymienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blachu Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pany na kompletnym rozrządzie ruville jaki przebieg można zrobić w a4 b6 1.9tdi? 90 tys?To już górna granica według mnie :wink:A ile wynosi ta granica jeśli chodzi o lata? Bo do 90 tyś km jeszcze daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk10015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Z tego co pamietam max 5 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Pany na kompletnym rozrządzie ruville jaki przebieg można zrobić w a4 b6 1.9tdi? 90 tys?To już górna granica według mnie :wink:A ile wynosi ta granica jeśli chodzi o lata? Bo do 90 tyś km jeszcze daleko [emoji14]6 lat jest bezpiecznie Tapnięte z SGS5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongod Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Panowie jest jakaś zasadnicza różnica między wskaźnikami firmy auto guage a depo? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi