Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomi a nie pamiętasz jak mikrofon ci sprawdzałem :grin:

Wiesz ze ten paciulko jak go przewiozłeś to zaraz springi kupił :)

Pamiętam dobrze, że go sprawdziliśmy :wink:

:decayed: same warioty :grin::grin:

Mi już też bije bo się rozglądam za czymś większym na zimę :D:D nie wspominając o lecie, ale pomalutku :wink:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to może ci też pomóc

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=225&aspect=40&diameter=18&wheelwidth=8&offset=35&width2=225&aspect2=35&diameter2=19&wheelwidth2=9.5&offset2=35#content

u mnie na ori be przy 8j et35 jest 15mm do zewnętrznej krawędzi błotnika, ostatnio trochę się bawiłem i obniżyłem go jeszcze o 40mm i wtedy już jest koło 20mm

Ja mam teraz u siebie 18" 8,5j et29 i bez żadnych dystansów są w sam raz

Tylko tak sie zastanawiam czy 9.5j z przodu nie bedzie za dużo , chodzi mi o prowadzenie ?

A co ma się niby zmienić w prowadzeniu?

Opublikowano

Dzięki, zamówiłem, w ASO po zniżkach warsztatowych wyszło by 911 zł, więc żadna różnica za zawracanie komuś gitary...

Panowie, jak wygląda sprawa tylnego zawieszenia i jego elementów. Zastanawiam się nad ogarnięciem tego wszystkiego, ale nie bardzo wiem co mam zamawiać.

Patrząc na jedną stronę:

- 2 sztuki poduch pod wózek (przednia i tylna)

- 1 sztuka łącznika stabi

- 2 sztuki tulei wahacza poprzecznego ( zewnętrzna od piasty i wewnętrzna)

- wahacz wzdłużny - tu chyba będą 3 sztuki tulei, ale nie jestem pewien,

- coś opisywanego jako drążek kierowniczy - nie wiem jak tu wygląda sprawa z tulejami

- pewnie jakieś śruby geometrii itd...

Orientujecie się może jak to wygląda w praktyce?

Opublikowano

to może ci też pomóc

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=225&aspect=40&diameter=18&wheelwidth=8&offset=35&width2=225&aspect2=35&diameter2=19&wheelwidth2=9.5&offset2=35#content

u mnie na ori be przy 8j et35 jest 15mm do zewnętrznej krawędzi błotnika, ostatnio trochę się bawiłem i obniżyłem go jeszcze o 40mm i wtedy już jest koło 20mm

Tylko tak sie zastanawiam czy 9.5j z przodu nie bedzie za dużo , chodzi mi o prowadzenie ?

Cokolwiek ;) Dlatego się spytałem ;)

Ale jak nic to ok :kox:

to może ci też pomóc

Cokolwiek , dlatego sie pytałem ;)

Opublikowano

Ważne żeby ET było ok 40, na tył w zależności od zacisku będzie potrzebny mały dystans, ok 5mm

Opublikowano

Ważne żeby ET było ok 40, na tył w zależności od zacisku będzie potrzebny mały dystans, ok 5mm

To co ET35 z tyłu przy feldze 9.5j to nie wystarczy założyć bez dystansu

Opublikowano

Lepiej 40-45, zależy jak nisko dasz auto ale może wystawać.

Ale według kalkulatora to nie bedzie za dużej różnicy między tym co mam a tymi felgami z et35 9.5j

8a995e7771892a7afcd032064bf86147.jpg

Minimalnie

Opublikowano

:hi:

Jak już jesteśmy przy temacie felg, to pod 18x8,5J ET45 zacisk 345 nie będzie obcierał, czy trzeba dystans założyć? :wink:

Opublikowano

Lepiej 40-45, zależy jak nisko dasz auto ale może wystawać.

Ale według kalkulatora to nie bedzie za dużej różnicy między tym co mam a tymi felgami z et35 9.5j

8a995e7771892a7afcd032064bf86147.jpg

Minimalnie

Zawsze to 7mm, skoro masz taki margines to OK

Opublikowano

coś opisywanego jako drążek kierowniczy - nie wiem jak tu wygląda sprawa z tulejami

to wiem, że jest cały element, chyba z 80zł kosztuje
a śruby geometrii to pewnie ta co kąt się ustawia, taki dziwny kształt ma

Powiedz mi Grzegorz jeśli wiesz: czy w A4 1.9tdi i 1.8t poduchy silnika były takie same? Czy olejowe są tylko w dieslu?
Opublikowano

Lustra z A3 8P składane podejdą do B6/7?

Opublikowano

Olejowo gumowa jest chyba wszędzie. W dieselu jest wzbogacona o czujnik elektryczny. Ale może ktoś mnie poprawi jeśli się mylę. Nie mam niestety dojścia do ETKI....

Opublikowano

Olejowo gumowa jest chyba wszędzie. W dieselu jest wzbogacona o czujnik elektryczny. Ale może ktoś mnie poprawi jeśli się mylę. Nie mam niestety dojścia do ETKI....

Tutaj Etka On-line, nie wiem czy znałeś. http://ifinterface.com/page/page3.phppo lewej klikamy w CarProg2.

Edytowane przez leewang

Opublikowano

Dzięki, znalazłem ale strasznie marudzi....co chwila wyskakuje jakis błąd i reset, nie mam cierpliwości :grin:

Opublikowano

Pany przetwornice w xenonie D1S sa takie same, jak w bixach? Byly jeszcze chyba pod D2S - czy tez sa takie same, jak D1S i roznia sie tylko mocowaniem zarnika? No i jak cos to za ile to mozna pogonic? ;)

Opublikowano

:hi:

Jak już jesteśmy przy temacie felg, to pod 18x8,5J ET45 zacisk 345 nie będzie obcierał, czy trzeba dystans założyć? :wink:

nie powinno ,zreszta masz ori felgi i tu nie bedzie problemu , wsadź koło i przyjedź przymierzymy u mnie będziesz widział jak siądzie ;)
Opublikowano

Pany przetwornice w xenonie D1S sa takie same, jak w bixach? Byly jeszcze chyba pod D2S - czy tez sa takie same, jak D1S i roznia sie tylko mocowaniem zarnika? No i jak cos to za ile to mozna pogonic? ;)

przetwornice są zamienne d1s/d2s różnią się tylko ilością pinów we wtyczce,ale to nie przeszkadza bo wystarczy wtyczkę zmienić(żarówki się różnią bo d1s jest ze starterem a d2s ma osobmo). Do xenona/bixenona podejdzie taka sama przetwornica

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano

Zaciągnij sobie ETKE destkopową, taką jak mają w ASO.

Opublikowano

Arturo, a coś bliżej możesz podpowiedzieć? :wink: